12 Şubat 2015, Perşembe 12:19:14

HATAY HAVALİMANI'NDA SAĞLIK SKANDALI İDDİASI!

Hatay Havalimanın’nda kalp krizi geçiren bir kişinin, müdahale edilmediği iddiasıyla hayatını kaybettiği bildirildi.
  • Gelismis taklidi yapan gelismemis bir ulkeyiz
  • Hatırlıyorumda 2 yıl önce niteliksiz müdür meydanı sel basmasına rağmen kapatmamış insanların hayatını hiçe sayarak Uçuş izni vermiş neyseki thy Özen gösterip seferleri iptal etmişti..bu sende ILS i aktif hale getirmemiş sis Dolayısı ile uçuşlar iptal olmuştu bu adam neden var böyle bir insan için can önemlimi acaba
  • Aynı olay geçen yaz AHL'de yaşandı doktor ingiliz vatandaşının kalp krizi geçirmesinden yaklaşık 20 dk belkide daha uzun süre sonra elleri cebinde geldi koş diye müdahale et diye onlarca insan bağırmasına rağmen hiç bir şekilde istifini bozmadı. Bunların doktorlukla alakası yok. ayrıca emniyet açıklama yapmış olayın havaalanı ile ilgisi yok diye bu çalışan sağlık şirketi ve doktor nerede görev yapıyor acaba? Hiç bir insana ülkemizin hiç bir şehrinde değer yok maalesef
  • atın bu adamı meslekten, bu şirketi de men edin sektörden... insan hayatının şakaya gelir yanı yok.. yapmıyorsan işini defol git..
  • Şirketin Yoklama formlarını kim imzalıyor peki sevgili müdür
  • Vefat eden vatandasin ailesine sabirlar kendisine rahmet diliyorum ve cok merak ediyorum acaba o doktor ne ceza alacak ? Findik kaprisi yuZunden 1 yil ile mukayese edildiginde tahminim 41 yil olmasi gerekiyor ama biz daha adaletliyiz findik nedir ki kardesim findik icin bir sene mi yatilir bu doktora da kinama veririz olur biter...helmet
  • belki de hayatı kurtulabilirdi, bilemeyiz ama doktorun olmaması büyük bir rezalet, açıklaması, bahanesi, sebebi olmaz; orada olacaktı, olmaması da oradaki işleyişin nasıl olduğunun göstergesidir. bu doktor orada yokmuş, adamcağız hayatını kaybetti, ben bir kaç büyük havalimanından birinde çalıştım, 100 mt. yerden 15 dakikada gelemeyen doktorları da gördüm; uçak başında ekibiyle bekleyenleri de. diyeceğim o dur ki, önce mesleki onur, ahlak, terbiye... yoksa doktor değil, ne olursan ol, bir "hiç"sindir, bu da bir hiç işte.
  • Bu memleketin basibosluklari hiç bitmeyecek mi. Nasıl doktor olmadan bir meydan faal kalir. Madem gidiyormus arkadas durdursalarmis butun ucuslari. Neden kurallara uymamak bizim karakteristigimiz olmus. Doktorun normalde gelip gittigi de malum ya
  • başka nasıl bir rezillik arıyorsunuz ki, işte büyük memleketten büyük manzaralar. köyde çocuk ölür, karda kışta yol kapanır, kafana saksı düşer ölürsün, bayram olur, trafik canavar kesilir, havalimanı, dışarıya açılan yüzün hesapta, uzanırsın öyle yerde ölürsün, acil servis kapısında, orada burada aklına gelmeyecek nedenlerle ölürsün işte. ne demiş adam, bir memleket hakkında fikir edinmek istiyorsan insanların ölüm şekillerine bakın diye. bakıyoruz işte, birileri de bakıyor öyle, adı bakan olmuş zaten... kimse sorumlu değil elbette, adam öldü ya, ondan başka suçlu olmaz. yazıklar olsun, insan hayatı bu kadar mı ucuz.
  • Doktora hiçbirşey olmaz. Zira doktorun orada muhtemelen şirket dişi günübirlik gönderilmiştir. Çünkü firmalar o kadar komik rakamlar veriyor ki doktor bulmaları çok zor. Bir tane kagit üstünde doktor oluyor diğer günler ordan burdan getiriyorlar,onlar da iste boyle tam zamanli durmuyor. Turkiyenin her yerinde bir kaç havaalani hariç hep böyledir. Devlet ihale yaparken hic mi bu şirketleri denetlemez. Nöbet tutan kim diye bakmaz. Kars havaalanında zamanında 6.sinif öğrencileri duruyordu hala değişmediyse. Devlet ihaleyle veriyor sonra beni bağlamaz diyor. Müdüre bak havaalanini bağlayan birşey yokmuş. Yok ya oranin amiri sensen eğer denetleyecen. Doktor olması şart degil hem. Koy bir tane is bilen paramedik bir de ambulans catir catir calissin.

Hatay Havalimanın’nda kalp krizi geçiren bir kişinin, müdahale edilmediği iddiasıyla hayatını kaybettiği bildirildi. Havalimanının güvenlik kameralarına yansıyan olaydan sonra havaalanının sağlık hizmetlerini yürüten firmanın sözleşmesi feshedildi.

20 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen olayda, İstanbul’a hasta ziyaretine gitmek için Hatay Havaalanına giden iki çocuk babası İhsan Üstok (67), güvenlik geçiş noktasında geçirdiği kalp krizi sonucu yere yığıldı. Havalalanının güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde yerde çırpınan Üstok’a ilk müdahaleyi havalimanı güvenlik personeli yaptı. Dakikalarca havaalanı doktorunun beklendiği olayda, doktorun havaalanı dışında olduğunun öğrenilmesi üzerine sağlık görevlilerine ve ambulansa bilgi verildi.

Yerde can çekişen Üstok, dakikalar sonra gelen sağlık görevlileri tarafından sedye ile ambulansa hastaneye götürüldü. Ambulansta yapılan kalp masajlarına cevap vermeyen Üstok, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.

İfadesi alınan doktor, "Çocuğum ateşlendiği için eve gitmiştim" savunmasını yaptı. Bu olaydan sonra, havalanının sağlık hizmetlerini yürüten firmanın sözleşmesi feshedildi.

"NÖBETTE OLMASI GEREKEN DOKTOR NÖBETTE DEĞİLDİ"

İhsan Üstok’un kızı Aysun Üstok, olayın savcılık tarafından soruşturulup güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinin ardından havaalanında nöbette bulunması gereken doktorun nöbette olmadığını öğrendiklerini söyledi.

Üstok, "Güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde yaklaşık 10 dakika boyunca babama herhangi bir şekilde müdahalede bulunmuyorlar. Babam kalp krizi geçirdikten 25 dakika sonra hastaneye getirilmiş. Hastane babamı ex olarak almış. Bizler babamızın son görüntülerini havaalanı yetkililerinden ister iken hoş olmayan bir üslup ile karşılandık. Havaalanında ki doktorun buradaki hastalara müdahale etmek için beklemediği söylendi bizlere” dedi.

İhsan Üstok'un eşi Sema Üstok ise tepkisini şöyle dile getirdi:

“Koskoca uluslararası bir havaalanında nöbetçi doktorun bulanmayışı ve orayı terk etmesi, terk ederken diğer doktorun gelmemesi bunlar Türkiye için çok acı şeyler. İnsan değeri bu kadarmış. Ne yapılması gerekiyorsa gerekenin yapılmasını istiyorum. Herkes cezasını bulsun. Sırtımı dayadığım koca dağı yıktılar. Hiçbir suç cezasız kalmasın.”
67 yaşında hayatını kaybeden İhsan Üstok’un 3 yaşındaki torunu Gunef Üstok ise, dedesinin resmini öpüp "Dedem uzaklara gitti" diyerek yürek burktu.

DHMİ HATAY HAVALİMANI MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

DHMİ Hatay Havalimanı Müdürü Metin Keskinöz, "Olay şirketten kaynaklı bir olay ve yargı süreci devam ediyor. Bu konunun havalimanını bağlayıcı bir durumu yok" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Kasım 2014 tarihinde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) bağlı 42 havalimanında özel sektörün sunduğu sağlık hizmetlerinin, mahkeme kararıyla durdurulmasının ardından Sağlık Bakanlığınca verilmeye başlandığı bildirilmişti.(İha)

  









HATAY HAVALİMANI'NDA SAĞLIK SKANDALI İDDİASI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

utopya ~ 9 yıl önce
Gelismis taklidi yapan gelismemis bir ulkeyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hatırlıyorumda 2 yıl önce niteliksiz müdür meydanı sel basmasına rağmen kapatmamış insanların hayatını hiçe sayarak Uçuş izni vermiş neyseki thy Özen gösterip seferleri iptal etmişti..bu sende ILS i aktif hale getirmemiş sis Dolayısı ile uçuşlar iptal olmuştu bu adam neden var böyle bir insan için can önemlimi acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
Aynı olay geçen yaz AHL'de yaşandı doktor ingiliz vatandaşının kalp krizi geçirmesinden yaklaşık 20 dk belkide daha uzun süre sonra elleri cebinde geldi koş diye müdahale et diye onlarca insan bağırmasına rağmen hiç bir şekilde istifini bozmadı. Bunların doktorlukla alakası yok. ayrıca emniyet açıklama yapmış olayın havaalanı ile ilgisi yok diye bu çalışan sağlık şirketi ve doktor nerede görev yapıyor acaba? Hiç bir insana ülkemizin hiç bir şehrinde değer yok maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam ol ~ 9 yıl önce
atın bu adamı meslekten, bu şirketi de men edin sektörden... insan hayatının şakaya gelir yanı yok.. yapmıyorsan işini defol git..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUSAAAA ~ 9 yıl önce
Şirketin Yoklama formlarını kim imzalıyor peki sevgili müdür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Vefat eden vatandasin ailesine sabirlar kendisine rahmet diliyorum ve cok merak ediyorum acaba o doktor ne ceza alacak ? Findik kaprisi yuZunden 1 yil ile mukayese edildiginde tahminim 41 yil olmasi gerekiyor ama biz daha adaletliyiz findik nedir ki kardesim findik icin bir sene mi yatilir bu doktora da kinama veririz olur biter...helmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doktor ~ 9 yıl önce
belki de hayatı kurtulabilirdi, bilemeyiz ama doktorun olmaması büyük bir rezalet, açıklaması, bahanesi, sebebi olmaz; orada olacaktı, olmaması da oradaki işleyişin nasıl olduğunun göstergesidir. bu doktor orada yokmuş, adamcağız hayatını kaybetti, ben bir kaç büyük havalimanından birinde çalıştım, 100 mt. yerden 15 dakikada gelemeyen doktorları da gördüm; uçak başında ekibiyle bekleyenleri de. diyeceğim o dur ki, önce mesleki onur, ahlak, terbiye... yoksa doktor değil, ne olursan ol, bir "hiç"sindir, bu da bir hiç işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu memleketin basibosluklari hiç bitmeyecek mi. Nasıl doktor olmadan bir meydan faal kalir. Madem gidiyormus arkadas durdursalarmis butun ucuslari. Neden kurallara uymamak bizim karakteristigimiz olmus. Doktorun normalde gelip gittigi de malum ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 9 yıl önce
başka nasıl bir rezillik arıyorsunuz ki, işte büyük memleketten büyük manzaralar. köyde çocuk ölür, karda kışta yol kapanır, kafana saksı düşer ölürsün, bayram olur, trafik canavar kesilir, havalimanı, dışarıya açılan yüzün hesapta, uzanırsın öyle yerde ölürsün, acil servis kapısında, orada burada aklına gelmeyecek nedenlerle ölürsün işte. ne demiş adam, bir memleket hakkında fikir edinmek istiyorsan insanların ölüm şekillerine bakın diye. bakıyoruz işte, birileri de bakıyor öyle, adı bakan olmuş zaten... kimse sorumlu değil elbette, adam öldü ya, ondan başka suçlu olmaz. yazıklar olsun, insan hayatı bu kadar mı ucuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Doktora hiçbirşey olmaz. Zira doktorun orada muhtemelen şirket dişi günübirlik gönderilmiştir. Çünkü firmalar o kadar komik rakamlar veriyor ki doktor bulmaları çok zor. Bir tane kagit üstünde doktor oluyor diğer günler ordan burdan getiriyorlar,onlar da iste boyle tam zamanli durmuyor. Turkiyenin her yerinde bir kaç havaalani hariç hep böyledir. Devlet ihale yaparken hic mi bu şirketleri denetlemez. Nöbet tutan kim diye bakmaz. Kars havaalanında zamanında 6.sinif öğrencileri duruyordu hala değişmediyse. Devlet ihaleyle veriyor sonra beni bağlamaz diyor. Müdüre bak havaalanini bağlayan birşey yokmuş. Yok ya oranin amiri sensen eğer denetleyecen. Doktor olması şart degil hem. Koy bir tane is bilen paramedik bir de ambulans catir catir calissin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000