03 Mayıs 2010, Pazartesi 16:32:08

HANKOK Toplantısı İstanbul’da Düzenlendi

Genişletilmiş Hava Nakliyatını Kolaylaştırma Komitesi (HANKOK) 140. Toplantısı, 30 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda gerçekleştirildi.

Havacılık konusunda oldukça önemli konuların tartışıldığı aynı zamanda ileriye dönük çözümlerin de paylaşıldığı bir platform niteliğindeki HANKOK toplantısına aralarında sektördeki tüm kurumların temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü  Dr. Ali Arıduru’nun başkanlığında gerçekleştirilen söz konusu toplantıya, Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, Havaalanları Daire Başkanı M. Cemil Acar, Havacılık Güvenliği Daire Başkanı İrfan Kaya ile DHMİ Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Orhan Birdal, Genel Müdürlüğünün çeşitli havaalanlarının Başmüdürlerinin yanı sıra İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen, Antalya, İzmir, Adana  ve Erzurum Havalimanı Mülki İdare Amirleri ile çok sayıda sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının öğleden önceki oturumunda  Sivil Havacılık Genel Müdürü  Dr. Ali Arıduru tarafından ‘Dünden bugüne sivil havacılık  konulu sunumun ardından DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal tarafından Atatürk Havaalanı’nda yapılan son çalışmalar ile DHMİ 2009 ve 2010 Yatırımları, HEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Racih Tokaç tarafından Sabiha Gökçen Havaalanı,  Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Dr. Aykurt Yener Kavak tarafından Uluslararası Giriş Noktalarında Oluşturulacak Çekirdek Kapasiteler konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Öğleden sonraki toplantının ikinci kısmında ise öncelikle bir önceki 139. HANKOK toplantı raporu ile 140. HANKOK toplantı taslak gündemi Komite Üyelerince kabul edildi.

Toplantıda bir önceki toplantıda alınan kararların son durumu ve son toplantıdan bugüne kadar geçen sürede Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar ile ilgili olarak Komite Başkanı tarafından katılımcılar bilgilendirilirken toplantı gündemi kapsamında sırası ile Kargo, Temsil ve Gözetim, Güvenlik/Kolaylıklar, Terminal İşletmeciliği/Yer Hizmetleri ve diğer konulara ilişkin maddeler ele alındı.

Toplantıda gündeme gelen bir başka konusu ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılı Temmuz ayında başlatılan havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye ve insan sağlığına verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması, mümkün ise ortadan kaldırılabilmesini amaçlayan Yeşil Havaalanı (Green Airport) projesiydi. İlgili sektör temsilcilerinden proje konusunda beğeniler dile getirilirken yapmış oldukları çalışmalar hakkında da bilgiler paylaşıldı.

Son olarak, 141. HANKOK toplantısının daha sonra belirlenecek bir yer ve tarihte yapılması kararlaştırıldı.

HANKOK Toplantısı İstanbul’da Düzenlendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000