02 Eylül 2014, Salı 17:00:22

GAZİPAŞA'NIN ADI RESMEN DEĞİŞTİ!

Antalya'nın ikinci havalimanı Gazipaşa'nın adı resmen değiştirildi.
  • Alanya'da doğup büyüyen ve şu an doğuda çalışan bir Gazipaşalı olarak DHMİ nin sitesinde ve havalimanlarında Antalya-Gazipaşa yazmasından nefret ediyordum. Gazipaşa-Alanya olmasından dolayı mutluyum.

Antalya'nın ikinci havalimanı Gazipaşa'nın adı resmen değiştirildi.

Özellikle yabancı yolcuların bir çok kez uçuşlarını kaçırmasına neden olan Gazipaşa adının "Gazipaşa-Alanya" olarak resmen değiştirildiği öğrenildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'un girişimleriyle geçtiğimiz günlerde adının değiştirilmesi gündeme gelen Gazipaşa, artık Gazipaşa-Alanya olarak kullanılacak.

Yurt dışından İstanbul aktarmalı olarak Gazipaşa'ya gidecek turistlerin bir çok kez uçuşlarını karıştırdığı ve bilgi ekranlarında 'Alanya' adını ararken uçaklarını kaçırdığı gündeme gelmiş ve karışıklara son vermek için meydanın adının değiştirilmesi kararı alınmıştı.

Dün toplanan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu (DHMİ) aldığı kararla havalimanının adını 'Gazipaşa Alanya' olarak resmen değiştirdi.

Havayolu firmalarının da online bilet satışlarında isim karışıklığı yaşadığı ve bu yüzden 'Gazipaşa Alanya' adını kullandığı ifade edilmişti.

©AirportHaber

GAZİPAŞA'NIN ADI RESMEN DEĞİŞTİ!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Alanya'da doğup büyüyen ve şu an doğuda çalışan bir Gazipaşalı olarak DHMİ nin sitesinde ve havalimanlarında Antalya-Gazipaşa yazmasından nefret ediyordum. Gazipaşa-Alanya olmasından dolayı mutluyum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000