28 Mayıs 2010, Cuma 08:52:11

GAZİPAŞA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Gazipaşa Havaalanı’na ilk uçağın ne zaman ineceği tartışmaları sürerken, ilk uçuşun 6 Haziran Pazar günü Öger Tour tarafından yapılacağı ortaya çıktı. Öger Alanya Müdürü Mevlüt Sertakar’ın "İlk uçuş 6 Haziran’da ancak engel çıkmaması için kamuoyuna açıklama yapamıyoruz" dediği öğrenildi.
  • Nihayet Alanyaya gelecek olan turistlerimiz AYT havalimanı rezilliğini çekmeyecekler
  • ÖGER TÜRK TUR FARKI....
  • sonunda herzamanki gibi oger tur isi goturecek ve gene bir "ilk"e imza atacak.
  • Olumlu gelişmeler devam ediyor.Eninde sonunda Gazipaşa havalimanı iç ve dış hatlar olarak aktif olucak.TAV çok büyük ve başarılı bir holding.

3C STATÜ İZNİ GELİYOR

TAV ve Öger Tur, bu özel tarih için tüm hazırlıklarını tamamladı. İlk uçağın inişi için gerekli 3C statü izninin de önümüzdeki hafta başında çıkması bekleniyor. Öger Tur'un Almanya'dan kalkarak, direkt uçuşla Gazipaşa'ya inecek olan uçağının 70 kişilik olduğu öğrenildi.

Dün telefonuna gelen mesajı okuduktan sonra çok sevinen ve Türkler Belediye Başkanı Çavuşoğlu'na da gösteren Sipahioğlu, mesajın içeriğini soran gazetecilere "Gazipaşa Havaalanı ile ilgili ama şimdi açıklayamam" dedi. Mesajda '6 Haziran' yazdığı sanılıyor.

Gazipaşa Havaalanı konusunda yaşanan belirsiz süreç, Yeni Alanya’nın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilerle yepyeni bir boyut kazandı. Yurt dışından gelecek ilk yolcu uçağının ne zaman ineceği konusunda yaşanan tartışmalar sürerken, ilk uçuşun Almanya’dan yapılacağı ve uçakların 6 Haziran Pazar günü Gazipaşa Havaalanı’na ineceği ortaya çıktı. Gazipaşa Havaalanı yetkilileri bu özel tarih için tüm hazırlıklarını tamamlarken, yurt dışı uçuşları için gerekli olan 3C statü izninin de 6 Haziran’dan önce Gazipaşa’ya gönderileceği öğrenildi.

KAMUOYUNA AÇIKLAYAMIYORUZ

Öger Tour Alanya Müdürü Mevlüt Sertakar’ın, “İlk uçuş 6 Haziran’da ancak engel çıkmaması için kamuoyuna açıklama yapamıyoruz” dediği öğrenilirken, 60 ila 70 yolcu kapasiteli yolcu uçaklarının 6 Haziran’da Almanya’dan kalkıp aynı gün Gazipaşa Havaalanı’na ineceği edinilen bilgiler arasında. Bilindiği gibi Gazipaşa Havaalanı'nda 14 Mayıs’ta başlayan ve birisi 35, diğeri 80 kişilik uçakların deneme uçuşlarının teknik denetimleri sona ermişti. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden gelen yaklaşık 10 kişilik bir ekibin Gazipaşa Havaalanı'nın 2 C'den 3 C statüsüne yükseltilmesi için çalışmalarını tamamladıklarını, bu aşamadan sonra detaylı teknik raporu beklediklerini açıklamıştı.

MESELE SABIRDADIR YEĞEN

Öte yandan Gazipaşa Havaalanı konusunda dünkü Encümen’de soru yöneltilen Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Ulusal ATV’de yayınlanan Ezel dizisinin önemli karakteri Ramiz Dayı’dan alıntı bir yanıt vermesi dikkat çekti. Gazipaşa Havaalanı konusunda sık sık önümüzdeki günlerde sürpriz gelişmeler yaşanacağını yineleyen Sipahioğlu dün de benzer bir açıklama yaparak, “Mesele sabretmektedir yeğen” dedi. Sipahioğlu’nun da 6 Haziran Pazar günü ilk uçağın ineceği bilgisine ulaştığı, bu nedenle ‘Sürpriz haftaya’ şeklinde açıklama yaptığı tahmin ediliyor.

6 HAZİRAN MESAJI

Dün AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani’nin de katıldığı Alaiye Resort Otel’deki sabah kahvaltısı öncesi Sipahioğlu’nun telefonuna gelen ilginç bir SMS dikkat çekti. Samani’yi beklerken cep telefonuna mesaj gelen Sipahioğlu’nun, mesajı okuduktan sonra bir hayli keyifli olduğu gözlendi. Sipahioğlu, telefonuna gelen mesajı Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu ile de paylaştı. “Hayri, bir bakar mısın” diyerek Çavuşoğlu’nu yanına çağıran ve mesajı gösteren Sipahioğlu’nun, gazetecilerin, “Mesajda ne yazıyor?” sorusuna, “Gazipaşa Havaalanı ile ilgili ama şimdi açıklayamam” demesi dikkat çekti. Mesajda, ilk uçuşun 6 Haziran’da yapılacağının yazıldığı tahmin ediliyor.

(Yeni Alanya)

GAZİPAŞA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Nihayet Alanyaya gelecek olan turistlerimiz AYT havalimanı rezilliğini çekmeyecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÖGER TÜRK TUR FARKI....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sonunda herzamanki gibi oger tur isi goturecek ve gene bir "ilk"e imza atacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Olumlu gelişmeler devam ediyor.Eninde sonunda Gazipaşa havalimanı iç ve dış hatlar olarak aktif olucak.TAV çok büyük ve başarılı bir holding.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000