11 Şubat 2017, Cumartesi 10:15:14

Funda Ocak'tan çok önemli açıklamalar

Atatürk Havalimanı basın mensuplarıyla bir araya gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, önemli açıklamalarda bulundu.
  • sınavlarda %1-2 ile öğrenci kabul eden Üniversite/bölüm mezunu nitelikli yüzlerce çalışanımız varken, boyuna açıköğretimli müdürler atayarak mı ??
  • Allah,ü teala güzel bir rızk kapısı vermiş hamd edeceğine bu kabiliyetsiz kişilerin kurumu eleştireceklerine kendileri kuruma ne kadar faide sağlıyor bir baksalar dua etsinlerki böyle bir kurumda çalışıyor kimseye muhtaç olmadan yaşamını devam ettirebiliyor özel sektörde olsa böyle kişilere iki tavuk sulamak için teslim edilmez çünkü sulayıp getirirken ikisini kaybederler kişiler önce bir aynaya bakmasını bilmeliler bence.
  • İGA' DHM sabiha gökçen deki karla mücadele ekibi için savaş halinde,her an transfer olabilir ler ikitarafada,duyduk duymadık demeyein.. (İGA) 5500 TLDEN KAPI AÇMIŞ KARLAMÜCADELE EKİPLERİ İÇİN..
  • bence dhmi uzaya koloni bile kurar yakında
  • Devletin her yerinde olduğu iyi çalışanların olduğu gibi bir sürü safra da var dehame de de.Buna ATC de dahildir.Emekliliği yaklaşmış 60 yaş üstünde yüzlerce adam orada burada vakit geçirir ama başka yerlerde adam ihtiyacı hat safhadadır. Nöbetçi meydan müdürlüklerinde tam bir SULTANLIK vardır. Orta seviye bir meydanda 7 adet nöbetçi meydanı biliriz (vardiyada 3 kişi) ama güvenlikçi eksiktir oralarda da.Öyle ki nöb meydan müdürleri koridorlarda volta atmaktan cm boyunu bile bilirler. Temizlik personelinin imzasını takip ederler o kadar. Sn Genel Müdür kadrolara şöyle bir baksın liman liman ama ona cesareti olabilir mi? hayır..
  • Yavaş olunuz lütfen saçınız başınız dağılmasın... Ancak kendi çalışan profilinden, iş yeterliliğinden ve hacminden bihaber bir yönetici böyle bir çıkış yapar.
  • Dünya liderinin global dhmi si.
  • Yarım metre kar yağdı diye havalimanini kapattınız baş edemediniz hala daha karla mücadelede bir numarayiz kutuplara gideriz ayaklarını bırakın dhmi hala iş yapmayan bi kurum işi haricinde saçma sapan işlerle uğraşan yer
  • Dehame diyince aklıma kpss kasıp atanan işletme matematik muhasebe mezunları geliyor. Havacılığın h sinden anlamayıp aprona çıkan ceza vermeye çalışan üstüne üslük 4 bin tl maaş alan ayrıca ülkemizin üstünden her geçen uçağın vergisini alan tembel 9 5 ciler geliyor. Üzgünüm Funda hanım siz iyi bir havacı olabilirsiniz ama ekibiniz kötü .. DHMİ nin tek işe yarar kurumu ATC dir .
  • Sayın hanımefendi, iyi işler yapmak istediğinizi, omuzlarınızda ağır sorumluluk olduğunu biliyoruz. Ancak birileri öncelikle şu hastalıklı ruha sahip kontrolörlere çeki düzen vermedikçe ne siz ne de feriştahınız olsa bir şey yapamayacaksınız. En büyük sorun süper hiper ego sahibi olan, çingeneye yetki vermişler hikayesi kahramanı kontrolörler. Hepsi değil tabi ki, özellikle tüm kuruma zarar veren iflah olmazlardan bahsediyoruz. Bir fırsat verip anket yapar, pilotlara sorarsanız, alacaksınız sonuçları.

Florya’daki DHMİ sosyal tesislerinde gerçekleştirilen buluşmada Ocak, dönemli açıklamalarda bulundu.

Havacılığın 1980’li yıllardan itibaren ciddi büyüme sağladığını ifade eden Ocak; ‘Bu büyüme ülkemize de yansıdı. 2002 yılına kadar her yıl yüzde 4-5 gelişme gösteren havacılık camiası 2002 yılından sonraki 14 yıllık süreçte yüzde 13 artış gösterdi. Türk havacılığı dünyada 8. Sıraya yükseldi.  Bu gelişmede hükümetin aldığı radikal kararlar çok etkili oldu.

Bu artışlar DHMİ olarak yeniden yapılanmamıza neden oldu. Bu artışa karşılık DHMİ 2012 yılında 26 havalimanında varken, bu sayı 55’e yükseldi’ dedi.

Bu kadar gelişmenin ışığında Yap-İşlet-Devret modelinin geliştirildiğini sözlerine ekleyen Ocak; ‘Bu kadar artış sonrasında bu model önce Atatürk Havalimanı ile başlatıldı, Sonrasında Antalya ve diğerleri geldi.

Yap İşlet Devret modeli başlatıldığında kısa süreli olarak hayata geçirilmişti. İlk proje olan Atatürk Havalimanı 3 yıl 8 ay 20 gün sonra devlete devredilecekti. Ancak o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanımız’ın eşsiz vizyonuyla bu karardan vazgeçildi. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘yeniden devletleştirme yapmayalım, yeniden kiralama yöntemiyle işletmelere devredelim’. Bunun için yasla bir düzenleme yapılması gerekiyordu. Bununla birlikte işletme hakkı devirleri ile 8 milyar dolar özel sektör finansmanıyla hayata geçirdiğimiz eserleri tekrardan özel sektöre devrederek para kazandık.

Bu projede son halkamız İstanbul’un yeni havalimanı olacak. Bu proje Türkiye’nin havacılık sektörünün hikayesini değiştirecek kadar önemli bir proje. Şu anda yüzde 42’yi geçmek üzere. 23 bin kişinin çalıştığı birkaç aya kadar da bu sayının 30 bine çıkacağı bir projeden bahsediyoruz. Dünyanın en gelişmiş danışman firmalarıyla adım adım izlenilen çok önemli bir proje. Açılış tarihi olan 26 Şubat 2018 yılı için tüm paydaşlar her türlü çabayı gösteriyor.

Bu proje tamamlandığında 16 milyar dolarlık bir yatırım havacılık sektöründe yap-işlet-devret modeliyle hayata geçmiş olacak.



GÜVENLİK YATIRIMLARI DEVAM EDECEK
Bunlar tabi çok çarpıcı rakamlar. Bizim de yeniden yapılanmalarımız çerçevesinde, 2002 yılında dolaylı ve direkt istihdam politikamızda 8 bin olan personel sayımız, bugünkü tarih itibariyle 16 bin kişiye yükseldi. Yeni sektör, sürekli olarak yeniden yapılanıyor, kapasite artışlarıyla birlikte DHMİ de kendisini geliştiriyor. Sadece yatırımlar olarak değil, sahip olduğumuz sistem ve cihazları sürekli olarak kendi öz kaynaklarımızla modifiye ediyoruz, upgrade ediyoruz. Bugün aktif kullanılan 55 meydanda teknik yönden, seyrüsefer sistem ve cihazları, işletme ve elektronik alt yapısı yönünden hiçbir eksiğimiz kalmadı.

Zaman içerisinde değiştirmeye ihtiyaç olanları da teknik ekiplerimizle devamlı olarak takip ediyoruz. Bunlar için ilave yatırımlarımızı güncel olarak planlıyoruz ve yerine getiriyoruz. Bir diğer sorumluluğumuz da güvenlik yatırımları. 2016 yılı, ülkemiz için çok talihsiz bir yıl oldu. Bundan dolayı 55 aktif havalimanımızda güvenlik yatırımlarımız çok ön plana çıktı. DHMİ olarak son 5 yılda personel, sistem ve cihazlar olarak 675 milyon TL güvenlik yatırımı yapmışız. Önümüzdeki aydan itibaren işletimimizde bulunan tüm meydanlarımızda güvenlik sayımızı artıracağız. 400 ilave güvenlik personeli havalimanlarımızda göreve başlayacak.  Güvenlik ve yolcu konforu son derece önemli. Bunlarla ilgili olarak gelecek dönemde planlarımız, yatırımlarımız devam edecek.

2017 UMUTLA BAKTIĞIMIZ BİR YIL
2016 yılı çok zordu ve Türkiye genelinde dış hat yolcu trafiği yüzde 15,5 düşüş yaşadı. Bu sektör paydaşlarını da zora soktu. DHMİ olarak ne yapabilirizin tartışmasını yaptık. Geçtiğimiz Kasım ayında aldığımız radikal bir kararla 2017 tarifelerimizde artışa gitmeme kararı aldık. Bir adım daha ileriye giderek, havacılık sektörü zor bir yıl yaşadı, sadece zam yapmamakla kalmayalım, 2015 tarifelerine geri dönelim dedik. Yani DHMİ, tüm hizmet sağlayıcı paydaşlarına 2015 yılı tarifesini sunarak destek olmayı amaçladı.

2017 umutla baktığımız bir yıl. 2017 yılı için pek çok mega projemiz devam ediyor. Önce projelerimizi tamamlayacağız. Nedir bu projeler? Başta Çukurova. Çukurova projemiz maalesef biraz şanssız gelişen bir proje oldu. Yüklenici firmanın mali sorunlar yaşaması ve projeye kredi bulaması nedeniyle fesih yoluna gittik. Geçtiğimiz yıl Çukurova’yı öz kaynaklarımıza aldık. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları olarak ikiye ayırdık. Altyapıyı geçtiğimiz ay sözleşmeye başladık. Yer teslimini yaptık. 2019 yılında pist, apron, taksi yolları tamamlanacak. Üstyapı olarak da nihai kapasitesi 30 milyona erişecek Adana, Mersin ve Çukurova bölgesine hizmet verecek büyüklükte modern bir terminal binasının ihalesine çıkacağız. Mart ayı içerisinde ihalemizi tamamlayacağız. Bunu da altyapı işleriyle eşzamanlı tamamlamayı düşünüyoruz.

Bunların yanında büyük meydanlarımızın pist, apron, taksi yollarıyla ilgili ilave rehabilitasyon çalışmalarımız var. Başka meydanlara butik terminal binası planlarımız var. Bunları da program dahilinde devam ettireceğiz.

DHMİ’nin başarısı, hep değişimi yakalamak oldu. 1984 yılında katma bütçeli olan bu kuruluş, KİP bütçesine geçti. Özel bir bütçeye sahip oldu ve sektörde bir ivme yarattı. 90’lı yıllardan itibaren Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli, 2000’li yıllarda işletme hakkı devirleriyle yine sektörü rekabete açtı. Pek çok vizyonel değişikliklere imza attı. Peki bundan sonra ne olmalı. Bundan sonraki hedefimizi de ortaya koyuyoruz. Diyoruz ki artık küresel bir marka olmanın zamanı geldi. Bunun için yeniden yapılanıyoruz. Mevzuatımızı, altyapımızı oluşturduk, bir İş Geliştirme Dairesi oluşturacağız. Bu daire ile birlikte dünya pazarlarındaki yatırımları izlemeye alıyoruz. Bunların ölçeklerine göre kararlarımızı vereceğiz ve artık Amerika’da, Afrika’da, Avrupa’da, Uzakdoğu’da Ortadoğu’da havalimanları işleten markalar arasında DHMİ’yi de görmek ve göstermek istiyoruz. En büyük hayalimiz şu anda bu. Tüm ekibimle birlikte çalışıyorum. İnşallah 2017 ortalarında bunu hayata geçireceğiz. Paydaşlarımızla ortak hareket edebiliriz. Değişik stratejiler geliştiriyoruz. Artık sıra buna geldi diyoruz.

Eğitime çok önem veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde yeni Havacılık Eğitim Dairemizi kurduk. Teşkilatlanmamızı yapıyoruz. Eğitim programlarımızı MEB ile paylaşıyoruz. İnşallah bu alanda da yakın bir zaman içerisinde sadece sektörde eğitim değil, yurtdışı pazarlarda da eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu projelerle hayallerimizi gerçekleştirip, sektörde artık dünya pazarlarında var olan bir DHMİ’yi herkese göstermek çok önemli. Kuruluşumuz sadece bunları yapmıyor. Ekonomiye de aynı zamanda katkılar sağlıyor. Bir yandan paydaşların elinden tutarken, bir yandan hazineye, bir yandan maliyeye de çok ciddi katkılar sağlıyor. Hatalarımız mutlaka olacaktır. Biz iyiyiz diyoruz ama hedefimiz iyi değil, çok iyi olmak.



BU SENE İYİ BİR YIL OLACAK
2017, 2016’ya nazaran daha umutla baktığımız bir yıl. 2016’da belimizi büken olaylardan biri Rusya kriziydi. Çok şükür bu aşıldı. Şu anda Avrupa pazarlarına yönelik olarak projeksiyonlarımızı yapıyoruz. İlk ay biraz kötü geçti. Ancak, Nisan, Mayıs ayları gibi toparlayacağına inanıyorum. 2016 yılını 174 milyonla kapatmıştık. Şu anda hedef olarak 188 milyonu ortaya koyuyoruz. Bu sene daha iyi bir yıl olacak.İkinci yarıda iyice toparlanacağını düşünüyorum. Tabi şunu da söylemek lazım;  havacılığımız son 14 yıldır sürekli artan eğilimdeydi. Tabi hep böyle gitmez. Bir düzeltme hareketi gelecekti. Düzeltme hareketi de 2015’in son çeyreğinde kendini gösterdi, 2016’da da gerçekleşti. Bu, havacılık sektöründe hep böyledir. Bir düzeltme hareketi geldiğinde en geç 2 yıl içerisinde sıçrama yapar. Ben bu sıçramanın 2018’de toparlanacağını ve 2019’da da pik yapacağını düşünüyorum. Yılın ortalarına geldiğimizde daha net cevaplar verebileceğiz.

YENİ HAVALİMANI VE İSTİHDAM
İstanbul Yeni Havalimanı, havacılık kimliğini değiştirecek, vizyonunu değiştirecek bir proje. İstihdam yönünden de ciddi bir potansiyel olacak. İşletme döneminde 200 binlere varan bir istihdam beklentimiz var. Tabi bu işletmeci firmanın uhdesinde planlanan rakamlar. Biz orada varlığımızı sürdüreceğiz. Hava trafiği bizim sorumluluğumuzda olacak. Bu nedenle şimdiden çok ciddi ölçüde hava trafik kontrolörü alımına başladık. Biz de istihdama katkı sağlayacağız. Tabi sadece İstanbul Yeni Havalimanı için değil, sürekli olarak meydanlarımızda hava trafik kontrolörlerimizi artırıyoruz, ARFF memurlarımızı artırıyoruz. Havalimanlarında personel yetersizliği, eğitim yetersizliği gibi bir lüksümüz yok. Bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Bunun için de çalışmalarımızı başlattık.

KARLA MÜCADELE İÇİN KUTUPLARA GİDERİZ
Son 30 yılın en yoğun kar yağışını yaşadık. Sadece kar yağışı değil, tipi şeklinde geldi, çok süratli buzlanmalar oldu. Bir olağanüstü hal yaşandı. Tabi ki bu durumlara hazırlıklı olmak lazım. Yılda bir kere olur, iki kere olur. Bunları bahane olarak söylemiyorum ama çok çetrefilli bir şart oluştu. Tüm Türkiye’de yaşandı. Karla mücadele, havacılık sektöründe en zor mücadele gerçekten. Biraz geciktiğinizde yapamazsınız. Eğer uçak inip-kalkmıyorsa yaptığınız mücadele bir anda boşa gider. Bir uçağın havalanması, sizin onlarca araçla yaptığınız temizlikten çok daha etkindir. Bu öyle bir kısır döngü ki, seferler iptal olduğunda, yaptığınız karla mücadele bir anda off oluyor. Hepsi birbirini desteklemek durumunda. Tabii onlar da haklı. Anti icing alıyorlar, buzlanma var. Bu zaman kaybına neden oluyor. Karla mücadele, havalimanlarındaki en zor durumdur. Dün gece Bilal Ekşi genel müdürüm bana JFK’daki pistlerin kapandığına ilişkin bir bilgi gönderdi. Bu sadece bizde değil, tüm dünyada böyle. New York gibi çok gelişmiş, dünya sıralamasında ilk 3’e giren bir havalimanında dahi karla mücadelede pistler kapanabiliyor. Bu böyle bir olay.

Biz aksadık mı? Doğrudur. Aksaklıklarımız da vardır. Hiçbir zaman her şey mükemmel olmaz. Tabi önceden şu tedbirleri aldık. MATKOM oluşturduk. Araçlarımızı takviye ettik. Geçen yıl 40-45 adet araç alımı yaptık. Personel takviyeleri yapıyoruz. Ancak bazen öyle şartlar oluşuyor ki aracınız da yetersiz kalabiliyor, personeliniz de yorulabiliyor. Burada hiç ara vermeden yağdığı için personelimizde de aksaklık olmuş olabilir. Diğer kuruluşlarımızda da olmuş olabilir. Tabi biz kendimize pay biçiyoruz. Biz her olaydan ders alıyoruz. Bir dahaki mücadeleye, aksayan yönlerimiz neyse, bunları tespit edip, üstüne gideceğiz.  Gerekirse karla mücadele için arkadaşlarımızı kutuplara göndereceğiz. En çetrefilli şartlara adapte olsunlar. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Tüm personelimiz olağanüstü gayret gösterdi. Çok iyidir demek bize yakışmaz. Eksikliklerimiz neyse çalışmalarımızı başlattık.

Bu dönemde DHMİ olarak Türkiye genelinde 432 personelimiz karla mücadelede görev aldı. 270 ton yakıt harcadık. 750 ton anti icing, de icing kullandık. Tabi bunlar önemli değil. Yeter ki neticesi güzel olsun, uçaklar havalanabilsin. Kuzey ülkelerinde de bir keşif yapmak istiyoruz. Buralarda nasıl oluyor, neler yapılıyor. Bir yandan İstanbul Yeni Havalimanı’nı yapan İGA’daki arkadaşları da uyarıyoruz. Karadeniz’e daha yakın, koşular daha sert. Tedbirli olun. Araç teminine, eğitime dikkat edin.

DHMİ KÜRESEL MARKA OLACAK
Şu anda yönetmelik aşamasının sonundayız. Bu biter bitmez, İş Geliştirme Daire Başkanlığımızı kuruyoruz. Buradaki arkadaşlarımız bölge bölge organize olacaklar. Bir grup Afrika pazarını, bir grup Amerika pazarını, bir grup Avrupa pazarını araştıracak. Tek bir noktaya odaklanmayacağız. Odaklanacağımız şey cazip, iyi ve gelecek için bize bir kapı açacak yatırım olması. Öyle bir pazara gidersiniz ki, geri zincirleme bir şekilde gelir. Bunları masaya yatıracağız. Hangisine önem, öncelik vereceğiz bunu belirleyeceğiz.

GENEL HAVACILIK PALAZLANACAK
Genel havacılığı önemsememek mümkün değil. Genel havacılık olmazsa olmazımız. 2018’den sonra genel havacılığın çok ciddi bir sıçrama yapacağını düşünüyorum. İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılmasının ardından Atatürk Havalimanı’nda çok ciddi bir alt ve üst yapılarımız var. Çok ciddi bir Pazar oluşacak. Ticari uçuşları İstanbul Yeni Havalimanı’na kaydırdıktan sonra artık AHL’de genel havacılık, müstakil kargo, uçuş eğitimleri, bakım onarım hangarları gibi havacılığın diğer modlarına çok ciddi imkanlar sağlayacağız. Burada genel havacılık palazlanacak. Atatürk Havalimanı bunun için biçilmiş kaftan olacak.

Genel havacılık, uçuş okulları, müstakil kargo, pilotaj eğitimleri bunlara yönelik olarak böyle bir yere ihtiyaç var. Bütün büyük megapollerde, Londra’ya baktığınızda 5 tane aktif havalimanı var. İstanbul Yeni Havalimanı’nın da bir yedeği olması lazım. İstanbul dünyanın en büyük megapollerinden biri. Burada da böyle bir yatırıma ihtiyaç var. Tabi ölçeği ne olur, bir bölümü kullanılır, bir bölümü kullanılmaz, buna tabii ki büyüklerimiz karar verecektir. Ancak mutlaka AHL’de havacılığın diğer modlarına yönelik yapılanma olacaktır.

3 HAVALİMANI HAVA TRAFİĞİ VE YAKLAŞMA HATTI
İstanbul Yeni Havalimanı hava trafiği ve güvenliği için 2 yıldır hazırlanıyoruz. Personel olarak hazırlanıyoruz, sistem ve cihazların hepsi sipariş edildi. Bu yılın sonuna doğru hepsi gelecek. Bunların testleri yapılacak. Yeterli sayıda personel alımı yapılıyor. Eğitimlerine büyük önem veriliyor. Hiçbir aksama olmayacak, olamaz. Çünkü orada ülke olarak iddiamız çok büyük. Buna izin veremeyiz. İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk fazı için istihdam ettiğimiz hava trafik kontrolörü sayımız 350.

 Komşularımız da yaklaşık 1 yıldır bizimle birlikte hazırlanıyor. Bulgaristan, Romanya yetkilileriyle arkadaşlarımız gerekli toplantıları yapıyorlar. Anlaşma mektupları son aşamaya geldi. Geçen ay Eurocontrol’de de bir araya geldiler. Çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

YABANCILARIN YENİ HAVALİMANINA İLGİSİ
Sadece ülkemiz için değil, dünya havacılığı için çok büyük bir pazar. İngilizler, Amerikalılar inanılmaz derecede ilgi duyuyorlar. Sürekli davetler alıyoruz. Kendileri inceliyorlar. Bu ay sonunda Atlanta ki dünyanın en büyüğü biliyorsunuz, Chicago, New York havalimanlarına davet ettiler. Kendi sistemlerini bize göstermek istiyorlar. İGA, DHMİ ve THY yetkililerinden oluşan bir grup ile gidilecek. İlgi giderek artıyor.

YENİ HAVALİMANINDA KUŞLARLA MÜCADELE
Orada ciddi bir tim oluştu. Kuş radarları aldılar. Sürekli gözlem yaptırıyorlar. Zaten yeni havalimanının gerek yatırım dönemiyle gerekse işletme dönemiyle ilgili ÇED raporlarının çok ağır yükümlülükleri var.  Bir problem olmayacak. Hatırlarsanız Hatay Havalimanı’nda böyle bir sorun vardı. Hatay Havalimanı kuş sürülerinin geçtiği bölgedeydi. Uzunca bir süre gözlemler yapıldı. Kuşların alışkanlıkları tespit edildi. Ardında kuş radarlarıyla bu alışkanlıklar dikkate alınarak telafi edildi. İstanbul Yeni Havalimanı’nı yapan firma da biz de bu konuyu çok önemsiyoruz. Bir de orada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık deposu bulunuyor. Bu da kuşları etkiliyor. Bu sene sonunda o da yeni tesisine geçecek. 

Funda Ocak'tan çok önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

küresel olmak ! ~ 7 yıl önce
sınavlarda %1-2 ile öğrenci kabul eden Üniversite/bölüm mezunu nitelikli yüzlerce çalışanımız varken, boyuna açıköğretimli müdürler atayarak mı ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salih Demirel ~ 7 yıl önce
Allah,ü teala güzel bir rızk kapısı vermiş hamd edeceğine bu kabiliyetsiz kişilerin kurumu eleştireceklerine kendileri kuruma ne kadar faide sağlıyor bir baksalar dua etsinlerki böyle bir kurumda çalışıyor kimseye muhtaç olmadan yaşamını devam ettirebiliyor özel sektörde olsa böyle kişilere iki tavuk sulamak için teslim edilmez çünkü sulayıp getirirken ikisini kaybederler kişiler önce bir aynaya bakmasını bilmeliler bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boys ~ 7 yıl önce
İGA' DHM sabiha gökçen deki karla mücadele ekibi için savaş halinde,her an transfer olabilir ler ikitarafada,duyduk duymadık demeyein.. (İGA) 5500 TLDEN KAPI AÇMIŞ KARLAMÜCADELE EKİPLERİ İÇİN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzaya koloni ~ 7 yıl önce
bence dhmi uzaya koloni bile kurar yakında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Devletin her yerinde olduğu iyi çalışanların olduğu gibi bir sürü safra da var dehame de de.Buna ATC de dahildir.Emekliliği yaklaşmış 60 yaş üstünde yüzlerce adam orada burada vakit geçirir ama başka yerlerde adam ihtiyacı hat safhadadır. Nöbetçi meydan müdürlüklerinde tam bir SULTANLIK vardır. Orta seviye bir meydanda 7 adet nöbetçi meydanı biliriz (vardiyada 3 kişi) ama güvenlikçi eksiktir oralarda da.Öyle ki nöb meydan müdürleri koridorlarda volta atmaktan cm boyunu bile bilirler. Temizlik personelinin imzasını takip ederler o kadar. Sn Genel Müdür kadrolara şöyle bir baksın liman liman ama ona cesareti olabilir mi? hayır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMI ~ 7 yıl önce
Yavaş olunuz lütfen saçınız başınız dağılmasın... Ancak kendi çalışan profilinden, iş yeterliliğinden ve hacminden bihaber bir yönetici böyle bir çıkış yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünya lideri ~ 7 yıl önce
Dünya liderinin global dhmi si.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haci ~ 7 yıl önce
Yarım metre kar yağdı diye havalimanini kapattınız baş edemediniz hala daha karla mücadelede bir numarayiz kutuplara gideriz ayaklarını bırakın dhmi hala iş yapmayan bi kurum işi haricinde saçma sapan işlerle uğraşan yer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dehame ~ 7 yıl önce
Dehame diyince aklıma kpss kasıp atanan işletme matematik muhasebe mezunları geliyor. Havacılığın h sinden anlamayıp aprona çıkan ceza vermeye çalışan üstüne üslük 4 bin tl maaş alan ayrıca ülkemizin üstünden her geçen uçağın vergisini alan tembel 9 5 ciler geliyor. Üzgünüm Funda hanım siz iyi bir havacı olabilirsiniz ama ekibiniz kötü .. DHMİ nin tek işe yarar kurumu ATC dir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Funda Ocak' a ~ 7 yıl önce
Sayın hanımefendi, iyi işler yapmak istediğinizi, omuzlarınızda ağır sorumluluk olduğunu biliyoruz. Ancak birileri öncelikle şu hastalıklı ruha sahip kontrolörlere çeki düzen vermedikçe ne siz ne de feriştahınız olsa bir şey yapamayacaksınız. En büyük sorun süper hiper ego sahibi olan, çingeneye yetki vermişler hikayesi kahramanı kontrolörler. Hepsi değil tabi ki, özellikle tüm kuruma zarar veren iflah olmazlardan bahsediyoruz. Bir fırsat verip anket yapar, pilotlara sorarsanız, alacaksınız sonuçları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000