16 Şubat 2009, Pazartesi 11:31:04

Eskiyen radarlar değiştiriliyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, mevcut radarların ömürlerini doldurması nedeniyle radar sistemlerini yenileyeceğini duyurmuştu. Bu kapsamda hazırlanan smart projesinin imza töreni bugün 12.00'de DHMİ Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.
  • Bu işi kimin yapacağı bellide birileri tekrar ortalığı karıştırıp ihaleyi iptal ederlermi bilinmez.
  • DHM bu işi kime yaptıracakmış neden haberde yer verilmiyor.Türk bir firmamı ? yabancımı ?ne şartlarda bu anlaşma yapılmış .ne zaman başlayacak ne zaman bitirilecekmiş,haber dedigin her konuya deginerek verilmesi lazım degilmi ?
  • UMARIM YETKİLİLER BU YENİLEME PROJESİ KAPSAMINDA METEOROLOJİ RADAR ENTEGRASYONUNU DA DÜŞÜNÜYORLARDIR.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden yapılan açıklamada; 1990 yılından beri faaliyet gösteren 17 radar’ın yaklaşık 20 yıldır faaliyette olduğu, mevcut radarların teknik ve operasyonel ömürlerini tamamladığı ifade edildi.

Kullanım süresi dolan radarların yerine gelişmiş radar sistemlerinin kurulmasının gündemde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu kapsamda smart projesine bağlı olarak “mevcut radarları yenileme ve tesis etme sözleşmesi projesi’nin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde imzalandığı belirtildi.

Projeye göre: Merzifon, Batman, Karaman Ermenek, Burdur, Antalya, İzmir Adnan Menderes, İzmir Akdağ, İstanbul Yenibosna ve Kıbrıs Ercan radar sistemleri’ yenilenecek.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin projesinde Esenboğa Mira ve Bahçe Akçadağ mevkilerine radar sistemleri konulması kararlaştırılırken ,Dalaman Nuribaba, İnebolu Göynük, Erzurum, Ağrı, Antalya, Trabzon ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ağırdağı’na yeni radar istasyonları tesis edilecek.

38 milyon 500 bin avro’ya ihalesi yapılan proje kapsamında ayrıca, Trabzon Havalimanına bir yaklaşma kontrol merkezi kurulacak.

Eskiyen radarlar değiştiriliyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu işi kimin yapacağı bellide birileri tekrar ortalığı karıştırıp ihaleyi iptal ederlermi bilinmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DHM bu işi kime yaptıracakmış neden haberde yer verilmiyor.Türk bir firmamı ? yabancımı ?ne şartlarda bu anlaşma yapılmış .ne zaman başlayacak ne zaman bitirilecekmiş,haber dedigin her konuya deginerek verilmesi lazım degilmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UMARIM YETKİLİLER BU YENİLEME PROJESİ KAPSAMINDA METEOROLOJİ RADAR ENTEGRASYONUNU DA DÜŞÜNÜYORLARDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000