18 Haziran 2009, Perşembe 12:25:36

Esenboğa Havalimanı'nda tatbikat yapıldı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Başmüdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekiplerince, Esenboğa Havalimanı'nda uçak kazası ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.
  • Başka hiç resim kalmamış gibi Amerikalıların "Titan"ının resmini koymuşlar. Halbuki Esenboğa'da "Ziegler Z8" ve "Rosenbauer Panther" kullanılıyor. Habere ve haberdekilere nekadar önem verildiği buradan belli oluyor...

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları çerçevesinde yapılan tatbikatta, senaryo gereği Diyarbakır-Ankara seferini yapan bir uçak, Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptığı sırada gövde üzerine düştü.

Türk Hava Yolları kargo binası arkasında bulunan uçak enkazına bazı yanıcı maddelerin karışımı dökülerek ateşlendi. DHMİ'ye bağlı itfaiye ekipleri, kaza mahalline ulaşarak pist köpükleme ve yangın söndürme uygulaması yaptı. Kısa sürede alevler içinde kalan uçak enkazı, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.

Kaza mahallinin yakınında uygun bir toplama sahası belirlenerek, varsayılan ölü ve yaralılar toplama sahasına alındı. Burada sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, daha sonra ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Ankara Vali Yardımcısı Fevzi Güneş, yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek, emeği geçenleri kutladı.

DHMİ Başmüdürü Yılmaz Keleş de yılda 2 kez gerçekleştirilen bu tür tatbikatların özellikle personelin performansını ölçmek için yapıldığını söyledi.

Keleş, 3 dakikalık sürede yangına müdahale edildiğini, gerekli söndürmenin yapıldığını ve kurtarma çalışmalarının da başarıyla tamamlandığını belirtti.

Esenboğa Havalimanı'nda tatbikat yapıldı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Başka hiç resim kalmamış gibi Amerikalıların "Titan"ının resmini koymuşlar. Halbuki Esenboğa'da "Ziegler Z8" ve "Rosenbauer Panther" kullanılıyor. Habere ve haberdekilere nekadar önem verildiği buradan belli oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000