15 Eylül 2013, Pazar 08:24:54

EĞİTİMLER FOKKER F-27 İLE VERİLECEK

Erzincan Üniversitesince DHMİ'den temin edilen Fokker F27 tipi eski kargo uçağının montaj çalışmaları devam ediyor. Erzincan'da sivil havacılık eğitimi eski kargo uçağında verilecek.
  • Hava Kargonun kilometre taşları, örnek iştirak. MNG Havayollarının F27 uçağı. Türk Sivil Havacılığına iç hat kargo taşımasıyla ilgili ne kadar zor ve ciddi bir yatırımdı. Özel sektör olarak ilk ve tek büyük gövdeli Airbus330 fabrika teslim kargo uçak siparişi verebilen ama elinden kaptıran girişimcilik.
  • MNG Havayollarını bu ülkeye kattığı değerlerder biridir, F27. İç hat kargo uçabilen tek şirket.
  • 60'ların teknolojisiyle 2020'lere insan yetiştirilecek.
  • Erzincan hava alanına yapılan yatırımların ne kadar gerekli olduğu sorgulanırken bölgedeki yolcu potansiyeli ,Erzincan'ı beşe altıya katlayan hava limanlarına niye yapılmaz.
  • Uçak, THY Teknik A.Ş. Esenboğa Hangarı'na parçalanmıştır. Şu an ise Erzincan'da montaj işlemleri devam etmektedir.
  • Mng Cargo nun eski F27 si

Erzincan Üniversitesi Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerine, Fokker F27 tipi eski kargo uçağında uygulamalı eğitim verileceği bildirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce eğitim amaçlı kullanılmak üzere Erzincan Üniversitesine verilen ve parçaları 3 tırla Ankara'dan Erzincan'a getirilen Fokker F27 tipi eski kargo uçağının montaj çalışmaları sürüyor.

Türk Hava Yolları Teknik AŞ teknisyenlerinin montaj ve kurulum çalışmalarını tamamlamasının ardından eski uçakta öğrencilere uygulamalı eğitim verilecek.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Yalnızbağlar Yerleşkesindeki montaj çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Çapoğlu, sivil havacılık öğrencilerine uygulamalı eğitimlerde kullanılacak Fokker 27 tipi eski kargo uçağını DHMİ Genel Müdürlüğünden aldıklarını belirterek, "Üniversitemize getirip montajını yapmaktayız. İnşallah çok daha güzel deneyimli, hayata hazır öğrencileri burada yetiştirmiş olacağız. Bilindiği gibi Sivil Havacılık İşletmeciliği, Kabin Hizmetleri ve Uçak Teknolojileri bölümlerimiz var. Her bölümün kendisiyle ilgili alanlarda burada pratik uygulamaları göstermiş olacağız. Ayrıca burası bir sosyal mekan olarak da öğrencilerin hizmetine sunulmuş olacak. Belki bir dinlenme alanı olarak bile kullanılabilinecek. Öğrenciler hem dinlenecek hem de burada pratik eğitimlerini sürdürmüş olacaklar" diye konuştu.

Üniversitede 18 bin öğrencinin eğitim aldığını dile getiren Çapoğlu, "2013-2014 eğitim-öğretim yılına her yönümüzle hazır olmak istiyoruz. Bizim amacımız bu yıl burada bir önceki yıla göre çok daha kaliteli eğitim öğretim sunmaktır. Bununla ilgili hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Bu yıl 4 bin 200 yeni öğrenciyi kaydetmiş durumdayız. 9 fakülte, 11 meslek yüksekokulu ve 5 yüksekokulu ile eğitim-öğretime hazır durumdayız" ifadesini kullandı.

EĞİTİMLER FOKKER F-27 İLE VERİLECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iç hat ~ 11 yıl önce
Hava Kargonun kilometre taşları, örnek iştirak. MNG Havayollarının F27 uçağı. Türk Sivil Havacılığına iç hat kargo taşımasıyla ilgili ne kadar zor ve ciddi bir yatırımdı. Özel sektör olarak ilk ve tek büyük gövdeli Airbus330 fabrika teslim kargo uçak siparişi verebilen ama elinden kaptıran girişimcilik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F27 ~ 11 yıl önce
MNG Havayollarını bu ülkeye kattığı değerlerder biridir, F27. İç hat kargo uçabilen tek şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviotech ~ 11 yıl önce
60'ların teknolojisiyle 2020'lere insan yetiştirilecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
F-117'miz vardı da vermedik mi? Ne bekliyordun ya?
Uçantürk ~ 11 yıl önce
Erzincan hava alanına yapılan yatırımların ne kadar gerekli olduğu sorgulanırken bölgedeki yolcu potansiyeli ,Erzincan'ı beşe altıya katlayan hava limanlarına niye yapılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 11 yıl önce
Uçak, THY Teknik A.Ş. Esenboğa Hangarı'na parçalanmıştır. Şu an ise Erzincan'da montaj işlemleri devam etmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Mng Cargo nun eski F27 si

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000