07 Aralık 2013, Cumartesi 10:04:35

DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Bugün 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü...
  • belirli bir kesim için evet, kutlu olsun!diğerleri uçmuyo zaten, uçurtma onlar!sivil hava taşımacılığı günü olarak düzeltelim başlığı. onlardan başka uçan yok bu ülkede değil mi?
  • Havacılıkta 7 Aralık; kutlu olsun! CE http://friendfeed.com/canerel/1a26ba2f/kutlu-olsun-icaonun-kurulusu-7-aralk-1944

1994 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun aldığı kararla Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO)’nun kuruluş tarihi olan 7 Aralık günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Dünya Sivil Havacılık Günü olarak kutlanıyor.

AirportHaber Ailesi olarak başta Türk Sivil Havacılığı olmak üzere tüm dünyadaki sivil havacıların bu özel gününü kutluyoruz.

ORHAN BİRDAL'DAN DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ MESAJI

7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü kapsamında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal da bir mesaj yayınladı.

İşte DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal'ın o mesajı:

"DHMİ olarak Havalimanlarının İşletilmesi ve Yönetimi ile Hava Seyrüsefer Hizmetlerinde dünyanın en iyileri arasına tırmanmayı başarmış bulunuyoruz. 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık gününü bu haklı gururla kutluyoruz.

Dünya havacılığı durgunluk içindeyken Türkiye, yolcu sayısını en fazla artıran ülkeler arasında yer aldı, bu olumlu tablo istikrarlı şekilde devam ediyor. Son on yıldır çift haneli büyümeyi yakaladık, havalimanlarında hizmet verilen uçak ve yolcu sayısında rekor üstüne rekor kırıyoruz.

Bu istikrarlı rakamsal büyümeyi yüzde olarak ifade edersek şu muazzam tabloyla karşılaşıyoruz: Son on yılda havalimanı sayımız 52’ye yükseldi. Havalimanı kapasitesindeki artış %243, Uçak trafiğindeki artış %11, Yolcu trafiğindeki yıllık ortalama artış %16, kargo trafiğindeki yıllık ortalama artış %9 olarak gerçekleşti.

Bu rakamlar; Türk Sivil Havacılığının asırlık bir dönüşümü on yıla sığdırdığını kanıtlıyor. Bu başarı tablosunun devamı için daha çok çaba göstereceğiz. Dünya standartlarında havalimanları inşa etmek ve işletmek, tüm vatandaşlarımıza güvenli, emniyetli ve sürdürülebilir sivil havacılık hizmeti sunmak için gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla değerli mesai arkadaşlarımın ve sektöre mensup tüm kuruluşların Sivil Havacılık Günü`nü en içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum."

DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yorumlar

olsun ~ 10 yıl önce
belirli bir kesim için evet, kutlu olsun!diğerleri uçmuyo zaten, uçurtma onlar!sivil hava taşımacılığı günü olarak düzeltelim başlığı. onlardan başka uçan yok bu ülkede değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kutlu Olsun! ~ 10 yıl önce
Havacılıkta 7 Aralık; kutlu olsun! CE http://friendfeed.com/canerel/1a26ba2f/kutlu-olsun-icaonun-kurulusu-7-aralk-1944

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000