09 Mayıs 2011, Pazartesi 18:01:44

DHMİ'YE ULUSLARARASI ULAŞTIRMA ÖDÜLÜ

"DÜNYA TİCARET LİDERLERİ ÖDÜLÜ" DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal'a verildi.
  • Adam keyfinden vermiyor sanki parayi elinde tutuyor, allah akil fikir versin, suan bu kurumda herkesin en iyi sartlarda calismasini herkesin en yuksek maas almasini herkesin mutlu olmasini en cok Orhan Birdal istiyodur emin ol, sacma sapan yorumlar yapma.
  • DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal DHMİ Personelince verilen Havacılık Tazminatını 10 aydır verdiremeyen Genel Müdür olarak ödüle layık görülmüştür. Büyük ödülün kendisine airport haber tarafından iletilmesini rica ederiz.
  • bu ödülün alınmasında emeği geçen dhmi çalışanlarını tebrik etmek lazım hava trafik kontolöründen aım cisine,arff personelinden apron trafikçisine,elektrikçisinden elektronikçisine kadar sizler devam edin az kaldı yakında alacağız..))
Ticaret Liderleri Kulübü (Trade Leaders Club) 14.Uluslararası Ulaştırma Ödülleri Töreni 9 Mayıs 2011 tarihinde Paris’te gerçekleştirildi.

Ticaret Liderleri Kulubü; Dünya çapında ulaşım alanında hizmet veren büyük ve orta ölçekli şirketlerin liderlerini bir araya getiren, bünyesinde 7000 üyeyi barındıran işadamları derneği olarak biliniyor. 

Ticaret Liderleri Kulübü Seçim Komitesi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 14.Uluslararası Ulaştırma Ödülü’ne (Yeni Milenyum Ödülü) layık görüldüğünü belirtti.

Ödül hakkında verilen bilgide "Yük ve yolcu ulaşımını sağlayan şirketlere ve ilgili endüstrilere hizmetlerinin kalitesinden ötürü verilmektedir. Uluslararası ticaretin gelişmesine ve şirketlerin daha da küresel bir ekonomiye dahil olmalarına katkıda bulunmaktadır" denildi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, törende yaptığı konuşmada ise şunları söyledi; "DHMI 20 Mayıs 1933 tarihinde kurulmuştur. DHMI iki alanda hizmet sağlamaktadır; Meydan işletmeciliği ve Hava Trafik Kontrol Hizmeti.  DHMI 44 hava alanı işletmektedir. 2010 yılında hizmet verilen trafik sayısı, bir önceki yıla göre %14 artış göstermiş, etkileyici bir rakama ulaşarak, 1 milyon iki yüz bini aşmıştır. Hizmet verilen yolcu sayısı ise, %20 artışla, 100 milyonu geçmiştir. Türkiye hava sahası 982.000 km², kontrollü hava yolları ise neredeyse 56.000 km’dir. Özel coğrafi konumu nedeniyle de, Türkiye; Avrupa, Asya ve Ortadoğu’yu birbirine bağlamaktadır. Ülkemiz havasahası bu denli büyük ve önemli bir konumda olduğundan, beraberinde büyük yatırımlar da yapılmaktadır. Tüm yatırımlar ve iyileştirmeleri, gerek öz kaynaklarımızla gerek Kamu Özel İşbirlikleriyle başarıyla gerçekleştirmekteyiz" dedi.

DHMİ Genel Müdürlüğü 2002-2011 yılları arasında yapmış olduğu yatırım tutarının 1.261.610.394 $, Yap-İşlet Devlet Modeli ile gerçekleştirilen yatırım tutarı ise 1.700.000.000 $ olduğunu ifade eden Birdal, "Böylece bu yıllar arasında DHMİ tarafından toplam 2.961.610.394 $’lık bir yatırım gerçekleştirilmiştir. 2010 Yılında Kuruluşumuzca, havaalanlarımızda alt ve üstyapı yatırımları için 333.023.254 $ harcanmıştır. 2011 Yılı için ayrılan yatırım ödeneği ise 257.939.485 $ dir" diye konuştu.

DHMİ'nin bu yıl içindeki planlarını da törende açıklayan Genel Müdür Birdal sözlerini şöyle noktaladı; "Bu yıl ve önümüzdeki yıllar için planlanan yatırımlarımız arasında; Kars, Adıyaman, Ağrı, Konya, Mardin, Diyarbakır terminal binası inşası, Van hava alanı terminal binası genişletmesi, ayrıca hava seyrüsefer hizmetlerine yönelik eğitim kompleksi inşası yer almaktadır. Bazı büyük hava limanlarımız YID veya KID modeliyle işletilmektedir. YID’e örnek olarak, İstanbul Atatürk, Antalya, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Dalaman, Milas-Bodrum ve Zafer havaalanlarını verebiliriz. PPP ile kiralananlar arasında ise Antalya Gazipaşa ve Zonguldak sayılabilir. Bu uygulamaların birçok ülke tarafından rol model olarak alındığını gururla belirtmek isteriz. Bir diğer önemli proje ise ATM Kaynaklarının Sistematik Modernizasyonuna yönelik olan SMART projesidir. Bu proje sayesinde, hava trafik kapasitesi ve emniyeti önümüzdeki 20-30 yılın gereksinimleri karşılayacaktır. Kendini işine adamış yaklaşık 8000 personel ile, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı DHMI, dünya seviyesinde verilebilecek en iyi hizmeti sunmayı gaye edinmiştir. Hizmetimizin takdiri olarak Yeni Milenyum Ödülüne layık görülmüş olunmaktan büyük onur duymaktayız. Söz konusu ödülün saygın ve güzide bir kuruluş olan Trade Leaders Club tarafından verilmesi ayrıca çok önemli. Kulübe dahil olmaktan ötürü çok gururluyuz."

Açıklamaların ardından Genel Müdür Orhan Birdal'a ödülü takdim edildi.







DHMİ'YE ULUSLARARASI ULAŞTIRMA ÖDÜLÜ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Adam keyfinden vermiyor sanki parayi elinde tutuyor, allah akil fikir versin, suan bu kurumda herkesin en iyi sartlarda calismasini herkesin en yuksek maas almasini herkesin mutlu olmasini en cok Orhan Birdal istiyodur emin ol, sacma sapan yorumlar yapma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal DHMİ Personelince verilen Havacılık Tazminatını 10 aydır verdiremeyen Genel Müdür olarak ödüle layık görülmüştür. Büyük ödülün kendisine airport haber tarafından iletilmesini rica ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu ödülün alınmasında emeği geçen dhmi çalışanlarını tebrik etmek lazım hava trafik kontolöründen aım cisine,arff personelinden apron trafikçisine,elektrikçisinden elektronikçisine kadar sizler devam edin az kaldı yakında alacağız..))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000