26 Ekim 2015, Pazartesi 13:54:27

DHMİ'den 'Zafer' açıklaması

Merkez Bankası eski Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, hükümetin Kütahya Zafer Havalimanı ihalesini alan firmaya yolcu garantisi verdiğini ve bu yüzden Uşak Havalimanı’nın işlevsiz bırakıldığını açıklamıştı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yılmaz'ın açıklamalarına istinaden basın açıklaması yayınladı.
  • EĞER bu işte kasıtlı yada kasıtsız yapılan yanlışı düzeltmek gibi bir düşüncesi yok ve halen yolcu garantisi adı altında bütçeden verilen parayı haklı göstermeye çalışıyorsa DHMİ... ben de size garanti vereyim o ihaleyi yapanlar ile ihaleyi kazanan şirket yöneticileri arasında kimsenin bilmediği "TAMAMEN DUYGUSAL" bir anlaşma var, birileri Devleti soyuyor demektir.. Madem bir Sayıştay raporu var.... ilgililer neden DAVA AÇMIYOR... bu konuya ilişkin bir dava açıldı da birileri AÇAMAZSINIZ mı dedi? BU ÜLKEYİ SAVUNMAK, BU ÜLKENİN DEĞERLERİNİ SAVUNMAK, BU ÜLKENİN VARLIĞINI SAVUNMAK RESMİ OLARAK CUMHURİYET SAVCILARININ İŞİ DEĞİL Mİ ?
  • afyon merkez de askerı havalımanıy la gereklı koordıne yapılarak hafta da üç uçak ındıre medıler..zafer havalımanını yaptılar..kimseye yaramadı şimdilik..belkı ileri de yarar...
  • Kütahya zafer havalimanından çok memnunuz.inşallah dahada güzel olur ilerleyen zamanda.
  • USAK afyon zafer 3 havaalanı.birbirlerine mesafeleri kabaca 80 km.zafer bir ovada tek basina.in cin top atan bir yerde.civarinda tek ev koy dahi yok.bu uç şehir de İst ank izmire karayoluyla 3-4 saatlik mesafede.bu havaalanından hangi mantukla 850000 yolcu öngörülebilir? Dağdaki çobana sorsan utopya der.ama soran kim??
  • Zafer deki rezilligi gördük.Araci kaldirimdan çikardik ve ücret ödemeden.bu ne rezillik ya hem uluslaearasi diyorlar ama aktarmali uçuyiruz.ben yine izmir adb ye aktarmali uçarim daha iyi.hiçolmazsa yolda kalsakta yardim bulunuyor.zafer bir ova banagöre.düşünsenize tek başiniza zafer den merkeze gidiyorsunuz ve üzerinizde çok miktarda paraniz var.ya eşkiya durdursa soysa ve hiçkimse yok.yok kardeşim ben izmire aktarmali uçarim.gerekirse isranbulda konaklar UŞAK imiza uçarim.UŞAK HAVAALANI LÜTFEN KAPATILMASIN.
  • DHMI lafi gevelemis farki odemiyoruz demiyor.MIlletin parasini heba ediyorlar boyle buyuk bir hesap hatasini mahalle bakkali dahi yapmaz.
  • 825000 yolcu garanti verilmiş, 120000 yolcu uçmuş. insaf yani. nerdeyse 1 milyon yolcu garantisi vermişler. akıl alacak gibi değil.
  • Uçak saatleri ilçelerden ulaşım sağlayacaklar için tam bir hüsran sabah 8 e uçuş koymuşlar ilçeden birinin gelmesi için sabah 6 da merkezde olması lazım onun içinde ilçeden en erken bir saat önce çıkması gerekiyor yani 5 de o saattede ulaşım aracı yok merkeze yolcu kaybı çok ben thy de çalışmama rağmen kullanamıyorum. Gece 1 de afyona gelen adam nasıl gitsin köyüne barkına
  • Bu havaalanı, yapılırken taahhüt edilen yıllık 850.000 yolcu adediyle tüm vergi ödeyenlere, ayrıca özel olarak Uşak'a atılmış biz kazıktır. Yalnız ve güzel memleketim benim, ne bakan ne milletvekili desteği, kendi yağıyla kavrulur. Bu milletin çarçur edilen milli servetine yazık...
  • Bu Havalimanı bu haliyle çalışmaz, çalışmayacağıda zaten baştan belliydi. Çünkü burası Uşak ve Eskişehire hitap etmiyor. Olan olmuş diyelim, bundan sonra yapılması gereken: 1-Eskişehir Kütahya Altıntaş Uşak arasına hızlı tren, 2-Zaferden yurtdışına ve içerde Ordu Giresun, Erzurum, Adana, Van gibi yerlere uçuş koymaktır. 3-Dahada olmazsa burayı askere devretmektir.
Merkez Bankası eski Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, hükümetin Kütahya Zafer Havalimanı ihalesini alan firmaya yolcu garantisi verdiğini ve bu yüzden Uşak Havalimanı’nın işlevsiz bırakıldığını açıklamıştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yılmaz'ın açıklamalarına istinaden basın açıklaması yayınladı.

İşte DHMİ'nin açıklaması;

Dün ve bugün, bazı basın organlarında Zafer Bölgesel Havalimanı ile ilgili haberlere yer verilmiştir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Buna göre;

1. Son 13 yılda,  Yap-İşlet-Devret Modeli ile önemli projeler hayata geçirilmiştir. Bunlardan birisi olan Zafer Bölgesel Havalimanı; Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak illerinin havayolu ulaşımı ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanmıştır.

2. Bu havalimanının 24 saat hizmete açık tutulacak şekilde uluslararası standart ve kategorilerde işletilmesinin “işletme maliyeti”, yatırım maliyetinin çok daha üzerinde bir maliyettir. Devlet, bu yatırımı YİD modeli ile gerçekleştirerek, inşaat maliyetiyle birlikte önemli bir işletme maliyeti yükünü özel sektöre devretmiştir.

3. YİD modeli ile ihale edilen ve Mevzuat çerçevesinde verilen garantilerin yolsuzluk olarak ifade edilmesi gerçeklerle bağdaşmayan ve kasıtlı bir yaklaşımdır.

4. İhalenin basın ve noter huzurunda açık olarak gerçekleştirildiği, verilen garantilerin şartname ve sözleşmede açık olarak yer aldığı, havalimanının bölge halkına sivil hava ulaşım imkânı sağladığı dikkate alındığında iddiaların son derece yersiz ve maksatlı olduğu açıktır.

5. Verilen garantilerin il nüfusları ile ilişkilendirilmeye çalışılması da doğru bir yaklaşım değildir. Nitekim Türkiye genelinde 2014 yılsonu itibarıyla gerçekleşen yolcu sayısı 166 Milyonun üzerindedir ve bu rakam Türkiye nüfusundan çok fazladır.

6. Ayrıca; Uşak Havalimanına olan uçuşların hava yolu şirketlerinin ticari değerlendirmeleri ve yolcu potansiyeli nedeniyle istenilen düzeye ulaşamadığı bu nedenle bölgeye birden fazla bölgesel ile hitap edecek bir havaalanı planlaması yapıldığı da dikkate alınması gereken diğer bir husustur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DHMİ'den 'Zafer' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Yeşildereli ~ 6 yıl önce
EĞER bu işte kasıtlı yada kasıtsız yapılan yanlışı düzeltmek gibi bir düşüncesi yok ve halen yolcu garantisi adı altında bütçeden verilen parayı haklı göstermeye çalışıyorsa DHMİ... ben de size garanti vereyim o ihaleyi yapanlar ile ihaleyi kazanan şirket yöneticileri arasında kimsenin bilmediği "TAMAMEN DUYGUSAL" bir anlaşma var, birileri Devleti soyuyor demektir.. Madem bir Sayıştay raporu var.... ilgililer neden DAVA AÇMIYOR... bu konuya ilişkin bir dava açıldı da birileri AÇAMAZSINIZ mı dedi? BU ÜLKEYİ SAVUNMAK, BU ÜLKENİN DEĞERLERİNİ SAVUNMAK, BU ÜLKENİN VARLIĞINI SAVUNMAK RESMİ OLARAK CUMHURİYET SAVCILARININ İŞİ DEĞİL Mİ ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ata apron ~ 8 yıl önce
afyon merkez de askerı havalımanıy la gereklı koordıne yapılarak hafta da üç uçak ındıre medıler..zafer havalımanını yaptılar..kimseye yaramadı şimdilik..belkı ileri de yarar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ıls ~ 8 yıl önce
Kütahya zafer havalimanından çok memnunuz.inşallah dahada güzel olur ilerleyen zamanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
USAK afyon zafer 3 havaalanı.birbirlerine mesafeleri kabaca 80 km.zafer bir ovada tek basina.in cin top atan bir yerde.civarinda tek ev koy dahi yok.bu uç şehir de İst ank izmire karayoluyla 3-4 saatlik mesafede.bu havaalanından hangi mantukla 850000 yolcu öngörülebilir? Dağdaki çobana sorsan utopya der.ama soran kim??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuncay ~ 8 yıl önce
Zafer deki rezilligi gördük.Araci kaldirimdan çikardik ve ücret ödemeden.bu ne rezillik ya hem uluslaearasi diyorlar ama aktarmali uçuyiruz.ben yine izmir adb ye aktarmali uçarim daha iyi.hiçolmazsa yolda kalsakta yardim bulunuyor.zafer bir ova banagöre.düşünsenize tek başiniza zafer den merkeze gidiyorsunuz ve üzerinizde çok miktarda paraniz var.ya eşkiya durdursa soysa ve hiçkimse yok.yok kardeşim ben izmire aktarmali uçarim.gerekirse isranbulda konaklar UŞAK imiza uçarim.UŞAK HAVAALANI LÜTFEN KAPATILMASIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ams ~ 8 yıl önce
DHMI lafi gevelemis farki odemiyoruz demiyor.MIlletin parasini heba ediyorlar boyle buyuk bir hesap hatasini mahalle bakkali dahi yapmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uşaklı ~ 8 yıl önce
825000 yolcu garanti verilmiş, 120000 yolcu uçmuş. insaf yani. nerdeyse 1 milyon yolcu garantisi vermişler. akıl alacak gibi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Uçak saatleri ilçelerden ulaşım sağlayacaklar için tam bir hüsran sabah 8 e uçuş koymuşlar ilçeden birinin gelmesi için sabah 6 da merkezde olması lazım onun içinde ilçeden en erken bir saat önce çıkması gerekiyor yani 5 de o saattede ulaşım aracı yok merkeze yolcu kaybı çok ben thy de çalışmama rağmen kullanamıyorum. Gece 1 de afyona gelen adam nasıl gitsin köyüne barkına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uşaklı ~ 8 yıl önce
Bu havaalanı, yapılırken taahhüt edilen yıllık 850.000 yolcu adediyle tüm vergi ödeyenlere, ayrıca özel olarak Uşak'a atılmış biz kazıktır. Yalnız ve güzel memleketim benim, ne bakan ne milletvekili desteği, kendi yağıyla kavrulur. Bu milletin çarçur edilen milli servetine yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aklın yolu ~ 8 yıl önce
Bu Havalimanı bu haliyle çalışmaz, çalışmayacağıda zaten baştan belliydi. Çünkü burası Uşak ve Eskişehire hitap etmiyor. Olan olmuş diyelim, bundan sonra yapılması gereken: 1-Eskişehir Kütahya Altıntaş Uşak arasına hızlı tren, 2-Zaferden yurtdışına ve içerde Ordu Giresun, Erzurum, Adana, Van gibi yerlere uçuş koymaktır. 3-Dahada olmazsa burayı askere devretmektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000