16 Ocak 2015, Cuma 12:01:52

DHMİ’DEN ŞOK EDECEK KARAR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 2003 yılından beri konma konaklama ücretlerinden muaf tutulan uçuş okullarından ücret almaya başladı.
  • yok öyle beleş taçengo devletin asfaltı ağlıyo eskiyor nasıl tamir olacak bunlar peki??
  • Millet acliktan ekmek bulamiyor bunlarda ucakla sportif aktivite yapiyor daha fazla konaklama parasi alsinlar otopark mi ya burasi havalimani bed yuz de az biz bi kamyonu otoparka koyuyoruz yuz Milton veriyoZ en az bin tl alsinlar
  • ben yurt dışında eğitim alan öğrenci bir pilot olarak kararı çok normal buluyorum,Polonya'da genelde her touchandgo yaptığınızda hatrı sayılır bir bedel ödüyorsunuz!
  • Gidin yurtdışında alın bu eğitimi.Aklı olan öğrenci gider yurtdışına,benden söylemsi.sonra ağlamasın kimse
  • esenboga antalya menderes dalaman bodrum antep trabzon erzurum ataturk disindaki limanlarda konma 2 tl konaklama 1-30 gun arasi 1 tl.yorum yapip sallamdan once ucret tarifesini okuyunuz.
  • Ulkede GENEL HAVACILIK denilince akla gelen sadece ucus okullari olursa boyle olur. Okula gidememis pilot olamamis ne kadar coluk cocuk ezik problemli adam varsada aha boyle belden asagi vurur. Beyler akilli olun bu bedel ile bir ogrenciye ucus egitimi boyunca gelen ekstra bedel 7000TL civarinda olacak. O da bir kenara YUNANISTAN DA BILE KUCUK UCAK SAYISI 1000 KUSUR..... BIZDE SADECE 150 ADET... Bir seyler iyilesecegine dahada kotuye gidiyor. Sanki memlekette alt yapi super hersey harika GENEL HAVACILIK cok gelismiste, birde para ver diyorsun.... GENEL HAVACILIK resmen oldurulmektedir... Varsa yoksa havayollari :( YAZIKLAR OLSUN...
  • Egitim okullari milyonlarca lira kazaniyorlar.4 tl yi vermemek icin mi bu yazilanlar.gece ucusu yapan bir ucak icin acilan pist isiklari devlete maliyeti nedir,personel,apron vb.ulasimlar vb.masraflar icin devletin harcadiklari nedir.birakalim da konma ve konaklama icin 4 tl yi veriversinler.bu 4 tl zaten devede kulak merak etmeyelim.
  • Cok yerinde bir karar. Okullar ögrenciden tomarla para alacak. Devlete 5 kuruş katkısı olmayacak. Neyin teşviği yıl 1930 degil artık.
  • Büyük türkyenin planları bunlar alısmadınız mı hala ne elestiriosnz ..
  • kazanırken tomarle, vermeye gelince cımbızla :) diyen kardeş sen hiç ticaretle uğraştım mı? Özellikle havacılıkla.Hiç bir uçak lastiği aldınmı, bir uçağa bakım yaptırdın mı, parça değiştirttin mi, vs, vs.martaval atmak kolay.salla burda gitsin.yallaaah.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 2003 yılından beri konma konaklama ücretlerinden muaf tutulan uçuş okullarından ücret almaya başladı.

2003 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın girişimleriyle uçuş okullarından alınmamaya başlanan konma konaklama ücretleri bu yıldan itibaren yeniden alınmaya başladı.

Konma konaklama ücretinden muaf tutulmasının yanı sıra uçuş okullarının en büyük gider kalemlerinden biri olan yakıt konusunda da 2003’ten beri sübvanse edilen okullar, DHMİ’nin 2015 yılı ücret tarifesinde hayal kırıklığı ile karşılaştı.

DHMİ, bu yıldan itibaren uçuş okullarından konma konaklama ücreti almaya başladı. Konma başına 4, konaklama başına 2 TL ücret alan DHMİ’nin ücret tarifesi yüksek olmamasına rağmen 12 yıldır uygulanan teşvik son bulmuş oldu.

DHMİ’nin ücret tarifesinin uçuş okullarına uçak başına yıllık 500 TL civarında maliyet getireceği kaydedildi. DHMİ’nin konma konaklamaları ücretli yaparak sembolik de olsa bir ücret koymak istediği öne sürüldü. Ancak DHMİ’nin eski Bakan Binali Yıldırım’ın getirdiği bir uygulamaya nokta koyması akıllarda soru işareti bıraktı.

©Airporthaber.com
 

DHMİ’DEN ŞOK EDECEK KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

taçengo ~ 9 yıl önce
yok öyle beleş taçengo devletin asfaltı ağlıyo eskiyor nasıl tamir olacak bunlar peki??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın valla ~ 9 yıl önce
devlet zaten hangardan kira alıyor, içinde uçak kirası da var birde hangarın içine koyduğun uçaktan ayrıca kira alacak peh peh çok adil sende bunu asfalta bağladın ya o da ayrı bir zeka pırıltısı
kamyoncu ~ 9 yıl önce
Millet acliktan ekmek bulamiyor bunlarda ucakla sportif aktivite yapiyor daha fazla konaklama parasi alsinlar otopark mi ya burasi havalimani bed yuz de az biz bi kamyonu otoparka koyuyoruz yuz Milton veriyoZ en az bin tl alsinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
makarna kömür ~ 9 yıl önce
kardeş sen havuz gazetelerini oku bu site havacılıkla ilgili insanlar için, biraz eğitim birazda araştırma gerekiyor burada klavyeden sallamak için. Devlet zaten hangardan kira alıyor + Hangarın içine uçağını mı koydun o zaman zaten hangar sahibine kira veriyorsun + aynı DHMI (Devlet hava meydanları işletmesi demek DHMI)bir daha o uçaktan neyin kirasını alıyor. Sen arabana iki kere mi park ödüyorsun 1 saat için yada kamyonuna! Yoksa zaten apronda bekledinmi kirayı herkes ödüyor. Apron ne demek biliyorsun değil mi kamyoncu kardeşim?
goldwings ~ 9 yıl önce
ben yurt dışında eğitim alan öğrenci bir pilot olarak kararı çok normal buluyorum,Polonya'da genelde her touchandgo yaptığınızda hatrı sayılır bir bedel ödüyorsunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu şu demek ~ 9 yıl önce
Gidin yurtdışında alın bu eğitimi.Aklı olan öğrenci gider yurtdışına,benden söylemsi.sonra ağlamasın kimse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
esenboga antalya menderes dalaman bodrum antep trabzon erzurum ataturk disindaki limanlarda konma 2 tl konaklama 1-30 gun arasi 1 tl.yorum yapip sallamdan once ucret tarifesini okuyunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
androidcim ~ 9 yıl önce
Konaklama değil hangar içindeysende para alıyor sallamadan haberi oku
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ulkede GENEL HAVACILIK denilince akla gelen sadece ucus okullari olursa boyle olur. Okula gidememis pilot olamamis ne kadar coluk cocuk ezik problemli adam varsada aha boyle belden asagi vurur. Beyler akilli olun bu bedel ile bir ogrenciye ucus egitimi boyunca gelen ekstra bedel 7000TL civarinda olacak. O da bir kenara YUNANISTAN DA BILE KUCUK UCAK SAYISI 1000 KUSUR..... BIZDE SADECE 150 ADET... Bir seyler iyilesecegine dahada kotuye gidiyor. Sanki memlekette alt yapi super hersey harika GENEL HAVACILIK cok gelismiste, birde para ver diyorsun.... GENEL HAVACILIK resmen oldurulmektedir... Varsa yoksa havayollari :( YAZIKLAR OLSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Egitim okullari milyonlarca lira kazaniyorlar.4 tl yi vermemek icin mi bu yazilanlar.gece ucusu yapan bir ucak icin acilan pist isiklari devlete maliyeti nedir,personel,apron vb.ulasimlar vb.masraflar icin devletin harcadiklari nedir.birakalim da konma ve konaklama icin 4 tl yi veriversinler.bu 4 tl zaten devede kulak merak etmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hk ~ 9 yıl önce
Cok yerinde bir karar. Okullar ögrenciden tomarla para alacak. Devlete 5 kuruş katkısı olmayacak. Neyin teşviği yıl 1930 degil artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kime göre ~ 9 yıl önce
Öğrenciysen mezun ol gel aprona gör burada ne kadar emekçi var sonra yorum yap. Burada türkiyede iş istihdam yaratan dövizi türkiyede tutmaya çalışan bir sürü bakım firması da var. MNG JEt, Genel Havacılık, AMAC gibi.Kendi uçağını yaptında tüm dünyaya satıyorsun yada kendi uçak parçanı ürettin de benim mi haberim yok ki teşviğe gerek yok diyorsun çakma liberal
bykttyiip ~ 9 yıl önce
Büyük türkyenin planları bunlar alısmadınız mı hala ne elestiriosnz ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
kazanırken tomarle, vermeye gelince cımbızla :) diyen kardeş sen hiç ticaretle uğraştım mı? Özellikle havacılıkla.Hiç bir uçak lastiği aldınmı, bir uçağa bakım yaptırdın mı, parça değiştirttin mi, vs, vs.martaval atmak kolay.salla burda gitsin.yallaaah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bekleme yapma ~ 9 yıl önce
ticari kardeş, senin kadar yapamamışız belli. Aç gözlü kurtlar genel havacılıkta senin gibi çıkar 1-2 adet. Kullandığın meydanın parasını çatır çatır ödeyeceksin bundan sonra. yakıtı indirimli almayı biliyorsun bu ticareti bilmek oluyor da; iş para ödemeye gelince mi delleniyorsun. yürü ticari bekleme yapma . Alırım 2 liranı :)))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000