24 Ocak 2010, Pazar 08:41:31

DHMİ'den kuşlara 'kartal'lı önlem

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havalimanındaki kuşlar için kartal uçurmayı düşünüyor...
  • Bir sürü "eagle strike" olayı var. Bunların kullanacağı "kartal" herhalde uçak gelirken kenara çekilen tipten. Sen bu görevden ayrıl, bence herşey yoluna girecek. Türkiye ne çektiyse, hep "Bilen" ler den çekti.
  • Kartal lar ile havalimanlarında "bird activity" tehlikelerine karşı, gelişmiş ülkelerde örnek İngiltere Heatrow havalimanında bile kullanılıyor. Bence çok isabetli bir karar. Doğayı korumalı ve hava sahalarının gerçek sahiplerine saygıyı unutmamalıyız.
  • Yapılan yorumlara içtenlikle güldüm. Simit ile oyalama taktiği gayet ki işe yarar. :) Ne kartallar vardır ki A319 / 737-500 küçük gövdeli uçaklarda gene olarak kullanılan motor büyüklüğünde. Sakın onlardan salmayın, geride getiremezsiniz. :)
  • Uçaklara çarpılmayan 2 kuş türü var ülkemizde.. Kartallar ve Kara Kargalar... Martıları uzak tutmak istiyorsanız onları FİNAL APP. (Son yaklaşma hattının sağında ve solunda deniz üzerinde simit atarak beslemek lazım :))
  • Haklısın kartal uçur. Çünkü kartallar uçaklar gelirken her zaman kenara çekilirler.
  • kartal uçurulsa ne olacak ki, o da kuş, bu sefer de o kaçar motora, raporlara da eagle strike yazarlar artık

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, havalimanlarındaki kuşları uzaklaştırmak için gerekirse kartal uçurma yöntemini deneyebileceklerini söyledi.

DHMİ Genel Müdürü Birdal, Devlet Hava Meydanları İşletmesi olarak teknik çalışmaların yanı sıra havalimanlarında kar, ot, yabani hayat ve kuşlarla da mücadele ettiklerini belirterek, kuşla mücadele konusunda pek çok yöntemler denendiğini, en yaygın olanın ise sesli uyarı yöntemleri olduğunu ifade etti.

Kısa pist uzatma çalışmalarının da süratle devam ettiğini ifade eden Birdal, “Yalnız nisan, mayıs, haziran aylarında yaklaşık 90 gün süreyle pisti kaplama yapabilmek için trafiğe kapatacağız. Teknik özellikleri nedeniyle sıcak aylarda çalışmamız gerekiyor. Sıkıntıya hep beraber göğüs germeliyiz” dedi.

DHMİ'den kuşlara 'kartal'lı önlem

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bir sürü "eagle strike" olayı var. Bunların kullanacağı "kartal" herhalde uçak gelirken kenara çekilen tipten. Sen bu görevden ayrıl, bence herşey yoluna girecek. Türkiye ne çektiyse, hep "Bilen" ler den çekti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kartal lar ile havalimanlarında "bird activity" tehlikelerine karşı, gelişmiş ülkelerde örnek İngiltere Heatrow havalimanında bile kullanılıyor. Bence çok isabetli bir karar. Doğayı korumalı ve hava sahalarının gerçek sahiplerine saygıyı unutmamalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yapılan yorumlara içtenlikle güldüm. Simit ile oyalama taktiği gayet ki işe yarar. :) Ne kartallar vardır ki A319 / 737-500 küçük gövdeli uçaklarda gene olarak kullanılan motor büyüklüğünde. Sakın onlardan salmayın, geride getiremezsiniz. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçaklara çarpılmayan 2 kuş türü var ülkemizde.. Kartallar ve Kara Kargalar... Martıları uzak tutmak istiyorsanız onları FİNAL APP. (Son yaklaşma hattının sağında ve solunda deniz üzerinde simit atarak beslemek lazım :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haklısın kartal uçur. Çünkü kartallar uçaklar gelirken her zaman kenara çekilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kartal uçurulsa ne olacak ki, o da kuş, bu sefer de o kaçar motora, raporlara da eagle strike yazarlar artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000