07 Haziran 2011, Salı 17:20:22

DHMİ'DEN KORSAN TELSİZ AÇIKLAMASI

DHMİ, Atatür Havalimanı'nda telsizle uçaklara korsan komut verilmesine ilişkin açıklama yaptı.
  • BÖYLE HÜKÜMETİN BÖYLE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.HA BU ARADA SULAR SELLER GİBİ İNGİLİZCE KONUŞAN KONTROLÖR HANIMI DA UNUTMAYALIM.DHMI HARBİDEN TAŞ DEVRİNİ YAŞIYOR.HEM BEYİNSEL HEMDE TEKNOLOJİK OLARAK.
  • Arkadaş durumu idrak edememiş henüz :) ne bulduysa doldurmuş torbaya gibi olmuş !?
  • btk'ya ne zaman ve nasıl müracaat edilmiş? sonuç ne olmuş? bunların açıklanması gerekirken genel kültür babında bir iki kelamla iş geçiştirilmiş. ne yazık ki her zaman olduğu gibi...
  • Şimdiye kadar yapılan tüm yorumlara katılıyorum. Bu arada DHMİ'ye de katılıyorum ama gülmekten. Aman hemen bir açıklama yapalım demişler ama bu açıklamama olmuş. Türkçesi: Eeeeee, İngilizcesi: So what ?
  • Aciklama olsun, torba dolsun. Ne anlatiyor, ne demek istiyor. El telsizi ile yapilan mudehale ile frekansa FM yayini karismasi arasinda ne alaka var. Ne kadar alakasiz bir aciklama olmus, bu tip mantiksiz bir aciklamayi yapanlar bu ulkede yonetici oluyor ya ben buna uzuluyorum.
  • Gerçekten bununda açıklamasını yapabiliyoruz diye yaptığı bi açıklama :) Kaldıki FM bandında yayın yapan radyo ıstasyonlarının Dispacher eğitimimi varki Pilot veya Dispacher Hea şimdi bu dispacher konuşuyor ona göre rotamızı değiştirelim mi diyecek :))) İletişim hatlarına izinsiz girişin yasak olduğunu belirtin yeter Yok radyo istasyonu yok bilmem ne komik açıklamalar bunlar..
  • Genel müdürlüğümüz demişki böyle bir mevzu vuku bulduğunda yayın yaptığı tespit eedilen istasyonun faaliyetleri anında durdurulur, ama el telsizinden yapıldıysa ne halt edeceğimizi bizde şu an da bilmiyoruz.
  • DHMI'nin açıklamasından bir sonuç beklenirken, genel müeyyide yollarının üstün körü anlatılması neyi ne kadar tatmin etti acaba? Bu kadar mı otoritesiz sivil havacılığımız, maalesef üzülüyoruz.
  • ne diyorlar yani öyle böyle olursa önlem alınır cart curt fasa fiso olayla ilgili değil sanki yapmış olmak için yapmışlar açıklamayı...
Devlet Hava Meydanları İşletmesi, “Hava araçlarının korsan telsiz yayınlarıyla yönlendirildiğine yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA

"Bu tür tehlikeli girişimlerin her ülkenin hava ulaşım sistemlerine müdahale etme olasılığının bilincinde olarak, havacılık sektöründe kullanmış olduğumuz her türlü teknik donanımın takibi en son teknolojiler kullanılarak, sıfır hata ile yapılmaktadır.

Zaman zaman, FM bandında yayın yapan radyo istasyonlarının pilot/kontrolör iletişim hatlarına girişim yaptığı rapor edilmektedir. Uçuş emniyetini tehlikeye sokacak böylesi girişimlere kesinlikle izin verilmemektedir.

Ayrıca bu türden müdahalelerle ilgili raporlar alındığında, BTK’nın Bölge Müdürlükleri ve Merkezine derhal başvurularak, girişimin kaynağı olan radyo istasyonunun yayınları durdurulmaktadır.

Bu vesile ile uçuş emniyeti can ve mal güvenliği açısından, pilot/kontrolör iletişim kanallarına yönelik her türlü girişimin, yürürlükteki mevzuatımıza göre suç olduğu, bu türden girişimler tespit edildiğinde her türlü teknik, idari ve cezai önlemlerin alındığı hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."
DHMİ'DEN KORSAN TELSİZ AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
BÖYLE HÜKÜMETİN BÖYLE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.HA BU ARADA SULAR SELLER GİBİ İNGİLİZCE KONUŞAN KONTROLÖR HANIMI DA UNUTMAYALIM.DHMI HARBİDEN TAŞ DEVRİNİ YAŞIYOR.HEM BEYİNSEL HEMDE TEKNOLOJİK OLARAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaş durumu idrak edememiş henüz :) ne bulduysa doldurmuş torbaya gibi olmuş !?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
btk'ya ne zaman ve nasıl müracaat edilmiş? sonuç ne olmuş? bunların açıklanması gerekirken genel kültür babında bir iki kelamla iş geçiştirilmiş. ne yazık ki her zaman olduğu gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdiye kadar yapılan tüm yorumlara katılıyorum. Bu arada DHMİ'ye de katılıyorum ama gülmekten. Aman hemen bir açıklama yapalım demişler ama bu açıklamama olmuş. Türkçesi: Eeeeee, İngilizcesi: So what ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aciklama olsun, torba dolsun. Ne anlatiyor, ne demek istiyor. El telsizi ile yapilan mudehale ile frekansa FM yayini karismasi arasinda ne alaka var. Ne kadar alakasiz bir aciklama olmus, bu tip mantiksiz bir aciklamayi yapanlar bu ulkede yonetici oluyor ya ben buna uzuluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gerçekten bununda açıklamasını yapabiliyoruz diye yaptığı bi açıklama :) Kaldıki FM bandında yayın yapan radyo ıstasyonlarının Dispacher eğitimimi varki Pilot veya Dispacher Hea şimdi bu dispacher konuşuyor ona göre rotamızı değiştirelim mi diyecek :))) İletişim hatlarına izinsiz girişin yasak olduğunu belirtin yeter Yok radyo istasyonu yok bilmem ne komik açıklamalar bunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Genel müdürlüğümüz demişki böyle bir mevzu vuku bulduğunda yayın yaptığı tespit eedilen istasyonun faaliyetleri anında durdurulur, ama el telsizinden yapıldıysa ne halt edeceğimizi bizde şu an da bilmiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DHMI'nin açıklamasından bir sonuç beklenirken, genel müeyyide yollarının üstün körü anlatılması neyi ne kadar tatmin etti acaba? Bu kadar mı otoritesiz sivil havacılığımız, maalesef üzülüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne diyorlar yani öyle böyle olursa önlem alınır cart curt fasa fiso olayla ilgili değil sanki yapmış olmak için yapmışlar açıklamayı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000