18 Mayıs 2019, Cumartesi 13:12:04

DHMİ'den İstanbul Havalimanı açıklaması

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, (DHMİ) dün İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen'deki seferler ile ilgili bir açıklama yaptı.
  • Aceba katil bulut diyene kadar bir de hava radarimiz yok ondan dolayı orajin içine doğru radar vektöru yapiyoruz deseydiniz bari
  • DHMİ, pb yapan uçağın arkasından follow me arabasıyla geçen, torpili DHMİ mdür yardımcısı olan personel hakkında bir açıklama yapar mı acaba? Yoksa susma hakkını mı kullanacak?
  • İstanbul havalimanının CEO su varken THY müdür AYCİ varken neden DHMİ açıklama yapar onuda anlamış değilim Istanbul Havalimanı ve THY yanlış da olsa yap der DHMİ yapar DHMİ bu halka içerisinde en zayıf halka yine hatayı DHMİ ye mi kesecekler
  • Bulursan sorarsın
  • Katil bulut nedir dhmi.. sizin yonettiginiz havacilik bu kadar iste.. katil bulutmus... yaziklar olsun..
  • bu kadar zamandır atama yapılmaması bölünme kokusu veriyor
  • Havalimanı buraya yapılmak istendiğinde sesimizi çıkaramadık diyememiş ya
  • Imamhatip mezunu takkeli cüppeli cahil cüheyla birini bu makama alırsanız.... Katıl bulut der
  • BİR GÜN BU HAVALİMANINI YAPANLAR VESİLE OLANLAR TARİHE GEÇİÇEK BU KADAR OLUMSUZLUĞUN OLDUĞU BİR YERE KİMİN PARASINLA HAVALANI YAPTIN DİYE SORACAKLAR
  • pist yönlerinin hatali olduginu neden kabul etmiyorsunuz? illa bir kaza mi olmasi lazim?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, (DHMİ) dün İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen'deki seferler ile ilgili bir açıklama yaptı.

DHMİ, hava şartlarından dolayı İstanbul hava sahasında aksamalar yaşandığını ancak divert sayısının az olduğunu vurguladı.

DHMİ açıklaması:

Hava koşulları nedeniyle 17.05.2019 günü İstanbul'daki havalimanlarına inmesi gereken bazı uçakların başka illerdeki havalimanlarına yönlendirildiğine dair bazı medya organlarında yayınlanan haberler üzerine aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür.

Havacılığın en önemli ilkesi uçuş, can ve mal emniyetinin sağlanması olup tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olumsuz meteorolojik koşulların bulunduğu zaman dilimlerinde bu koşulların sağlanması amacıyla gerekli tedbirler hızla hayata geçirilmektedir.

Bu kapsamda İstanbul hava sahasında beklenen, içerisindeki yatay ve dikine şiddetli hava akımları, türbülans, düşük görüş şartları, buzlanma gibi hava aracının uçuşunu imkansız hale getiren ve pilotlar tarafından katil bulut olarak adlandırılan cb bulutları, özellikle 1.500 feet altında iniş /kalkış hattında hava araçlarının kaza kırımına yol açmaktadır.

Bu nedenle söz konusu cb bulutlarının oluştuğu tüm hava sahalarında hava trafiğinin bekletilmesi, kalkışların durdurulması ya da gerektiği durumlarda trafiklerin başka meydanlara yönlendirilmesi zorunluluk arz etmektedir.

Söz konusu hava olayının yaşanacağı saatlerde sadece İstanbul Havalimanı'nda değil tüm İstanbul hava sahasında uçuş can ve mal emniyetinin sağlanmasını teminen önlemler alınmıştır. Bu doğrultuda İstanbul Havalimanı'nda 468 seferden sadece 8’si, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise 94 seferden sadece 2’si divert edilerek başka havalimanlarına yönlendirilmiştir.

Bu süreçte Kuruluşumuz personelinin özverili çalışmaları sayesinde hiçbir emniyetsizlik yaşanmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DHMİ'den İstanbul Havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Katil bulut orada ama hava radari nerede? ~ 5 yıl önce
Aceba katil bulut diyene kadar bir de hava radarimiz yok ondan dolayı orajin içine doğru radar vektöru yapiyoruz deseydiniz bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahil ~ 5 yıl önce
DHMİ, pb yapan uçağın arkasından follow me arabasıyla geçen, torpili DHMİ mdür yardımcısı olan personel hakkında bir açıklama yapar mı acaba? Yoksa susma hakkını mı kullanacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ neden açıklama yapiyor ~ 5 yıl önce
İstanbul havalimanının CEO su varken THY müdür AYCİ varken neden DHMİ açıklama yapar onuda anlamış değilim Istanbul Havalimanı ve THY yanlış da olsa yap der DHMİ yapar DHMİ bu halka içerisinde en zayıf halka yine hatayı DHMİ ye mi kesecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben Hur ~ 5 yıl önce
Bulursan sorarsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 5 yıl önce
Katil bulut nedir dhmi.. sizin yonettiginiz havacilik bu kadar iste.. katil bulutmus... yaziklar olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 5 yıl önce
Pilotmusunuz?
Dhmi Arff ~ 5 yıl önce
Kardeş sen hayırdır ya nedir Dhmi ile alıp veremediğin adam ol laflarına dikkat et akıllı ol
böl ~ 5 yıl önce
bu kadar zamandır atama yapılmaması bölünme kokusu veriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adanalı ~ 5 yıl önce
Havalimanı buraya yapılmak istendiğinde sesimizi çıkaramadık diyememiş ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katıl bulut ne yaa ~ 5 yıl önce
Imamhatip mezunu takkeli cüppeli cahil cüheyla birini bu makama alırsanız.... Katıl bulut der

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aksakallı ~ 5 yıl önce
Esas cahil senin gibi ırkçı ve kafatasçı olan ve bu ülkenin sırtına yıllardır yük olan kişilerdir. Aldığınız nefes boşadır da farkında değilsiniz.
İhl ~ 5 yıl önce
Ne olsun senin gibi eski Türkiye artıklarını olsun bu vatanın kaymağını yıllarca yiyen
TARİHE GEÇMEK ~ 5 yıl önce
BİR GÜN BU HAVALİMANINI YAPANLAR VESİLE OLANLAR TARİHE GEÇİÇEK BU KADAR OLUMSUZLUĞUN OLDUĞU BİR YERE KİMİN PARASINLA HAVALANI YAPTIN DİYE SORACAKLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 5 yıl önce
pist yönlerinin hatali olduginu neden kabul etmiyorsunuz? illa bir kaza mi olmasi lazim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000