03 Şubat 2009, Salı 15:35:15

DHMİ'DEN HELİKOPTER AÇIKLAMASI

Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü (DHMİ), Bolu'da düşen helikopter ile bir açıklamada bulundu...
  • ULAŞTIRMA BAKANLIĞI DOLAYSIYLA SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE; Eğer bizde (TÜRKİYEDE) böyle hava kazalarını anında Fransaya bağlı kalmadan koordinatlarını dahi bilebiliyorsak NEDEN? hala fransa geçiyor??? madem bizim ülkemiz bunu bulabiliyorsa kamuoyuna bunu basın yolu ile duyuralım!gazetelerde hala fransa yazmasın,ki bunu iyi başarıyoruz.sadece yorumumu yazdım!
  • Sevgili airport haber bu sarhoş ahtopot isimli şahıs böyle boklu başlık atınca yorum uygunmu olmuşta yayınlıyorsunuz?Uygunsa boşuna kasmayalım kendimizi içimizi dökelim rahat rahat!!!
  • SEN ÖNCE OKUDUĞUNU ANLAMAYI SONRA EĞER BİRŞEY BİLİYORSAN PAYLAŞMAYI ÖĞREN SAÇMA VE KÜFÜR İÇERİKLİ YAZILARIN SADECE BİZE ZAMAN KAYBETTİRİR SEN BİLİYORSAN KATKIN OLSUN BİLMİYORSAN SUSMAYI ÖĞREN EĞER SİVİL HAVACILIKTA BİLGİN VARSA GEL KONUŞ KONUŞANLARI SUSTURARAK KÜFÜR EDEREK YAŞAMAYA DEVAM EDEBİKLİRSİN YANLIŞ YAPTIN DELİKANLI İSEN YAPTIĞIN YANLIŞIN ÖZÜRÜNÜ DİLERSİN BANA YAPTIĞIN KÜFÜRÜ SANA MİSLİ İADE EDİYORUM UTANMAYI ÖĞREN KÜFÜR EDEBİYATIYLA GÜNDEME GELENLER BİR GÜN YOK OLACAKLARINI BİLMELİLER KATKI YAPAMIYORSAN BAŞKALARININ KATKILARI İLE GEÇİNİYORSAN YAZIK SANA SEN BOŞ BİR CUVALSIN SANA SAYGI ÇOK HAYDİ YOLUNA GİT SARHOŞAHTAPOT
  • Ülkemizdeki arama-kurtarma-yardım altyapısını bilmeden basına yorum yapan -sözde- yetkililere ve o yorumlara sazanlama atlayan tayfaya kapak olsun bu açıklama. Önce neyin ne olduğunu öğrenin, sonra iş öğretmeye kalkın!
  • basının herdediğine inansaydık........ basınımız malesef günden güne güvenirliğini yitirmektedir artık güvenilir bir basına ihtiyacımız var dört gözle bekliyorum güvenilir basını

İşte o açıklama:

31 Ocak 2009 Tarihinde meydana gelen helikopter kazasında; Bolu İli Kıbrısçık İlçesinin 10 km. kuzeyindeki Köroğlu Tepesine düşen  helikopterin ELT (Emergency Locator Transmitter / Acil Durum Pozisyon Vericisi) cihazından gönderilen tehlike sinyaline bağlı olay yer tespitinin, bazı basın yayın organlarında Fransa’daki sinyalizasyon Merkezi ile bağlantıya geçilerek tam koordinatlarına ulaşıldığı yönünde haberler yayınlanmıştır.

Ancak, yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Düşen helikopterle ilgili yer bilgisine, helikopter ile hava trafik kontrol birimlerimiz arasındaki temasın kesilmesi ardından; DHMİ Genel Müdürlüğümüz ile Denizcilik Müsteşarlığı tarafından 2006 yılında ülkemize kazandırılan ve Esenboğa Hava Limanına tesis edilerek hizmete verilen uyduya dayalı Arama- Kurtarma (COSPAS-SARSAT) Sistemimiz üzerinden lokal saat 16.36 da alınan sinyaller ile olay yeri koordinatları 40o 30’ 06 Kuzey – 031o 51’ 05 Doğu olarak tespit edilmiştir.  

Ayrıca Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Hava Kurtarma Koordinasyon Merkezlerince, uçuş planında yer alan cep telefonundan helikopter pilotlarına ulaşılmaya çalışılmış, Arama-Kurtarma hizmetlerinin hemen başlatılması için anında ilgili Kuruluşlar haberdar edilerek alarm hali ilan edilmiş ve Arama Kurtarma çalışmaları ivedilikle başlatılmıştır.

Dolayısıyla düşen helikopterin yer tespitinin Fransa tarafından yapıldığı, Arama Kurtarma hizmetlerinin buna göre yürütülerek enkaza ulaşıldığı yönündeki haberler tamamen gerçek dışıdır. Yer tespiti ülkemizdeki uyduya dayalı Arama-Kurtarma (COSPAS-SARSAT) Sistemimiz tarafından belirlenmiştir.

DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DHMİ'DEN HELİKOPTER AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI DOLAYSIYLA SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE; Eğer bizde (TÜRKİYEDE) böyle hava kazalarını anında Fransaya bağlı kalmadan koordinatlarını dahi bilebiliyorsak NEDEN? hala fransa geçiyor??? madem bizim ülkemiz bunu bulabiliyorsa kamuoyuna bunu basın yolu ile duyuralım!gazetelerde hala fransa yazmasın,ki bunu iyi başarıyoruz.sadece yorumumu yazdım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili airport haber bu sarhoş ahtopot isimli şahıs böyle boklu başlık atınca yorum uygunmu olmuşta yayınlıyorsunuz?Uygunsa boşuna kasmayalım kendimizi içimizi dökelim rahat rahat!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SATHOŞAHTAPOT ~ 15 yıl önce
SEN ÖNCE OKUDUĞUNU ANLAMAYI SONRA EĞER BİRŞEY BİLİYORSAN PAYLAŞMAYI ÖĞREN SAÇMA VE KÜFÜR İÇERİKLİ YAZILARIN SADECE BİZE ZAMAN KAYBETTİRİR SEN BİLİYORSAN KATKIN OLSUN BİLMİYORSAN SUSMAYI ÖĞREN EĞER SİVİL HAVACILIKTA BİLGİN VARSA GEL KONUŞ KONUŞANLARI SUSTURARAK KÜFÜR EDEREK YAŞAMAYA DEVAM EDEBİKLİRSİN YANLIŞ YAPTIN DELİKANLI İSEN YAPTIĞIN YANLIŞIN ÖZÜRÜNÜ DİLERSİN BANA YAPTIĞIN KÜFÜRÜ SANA MİSLİ İADE EDİYORUM UTANMAYI ÖĞREN KÜFÜR EDEBİYATIYLA GÜNDEME GELENLER BİR GÜN YOK OLACAKLARINI BİLMELİLER KATKI YAPAMIYORSAN BAŞKALARININ KATKILARI İLE GEÇİNİYORSAN YAZIK SANA SEN BOŞ BİR CUVALSIN SANA SAYGI ÇOK HAYDİ YOLUNA GİT SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rosenbauer ~ 15 yıl önce
Ülkemizdeki arama-kurtarma-yardım altyapısını bilmeden basına yorum yapan -sözde- yetkililere ve o yorumlara sazanlama atlayan tayfaya kapak olsun bu açıklama. Önce neyin ne olduğunu öğrenin, sonra iş öğretmeye kalkın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ozyumu ~ 15 yıl önce
basının herdediğine inansaydık........ basınımız malesef günden güne güvenirliğini yitirmektedir artık güvenilir bir basına ihtiyacımız var dört gözle bekliyorum güvenilir basını

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000