05 Şubat 2021, Cuma 10:24:55

DHMİ'de mimar ve mühendisler de müfettiş olabilecek

DHMİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Yeni yönetmelik 03.02.2021 tarih ve 31384 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
  • ÇOK İSABETLİ OLMUŞ, TEF MEZUNLARININ DA BU GURUBUN İÇİNDE BULUNMASI SÜPER KATKI OLUR BAŞARILAR....
  • Sabunlukları temzlemek lazım.
  • Sessiz sedadız A kadroya geçirilenler de yazılsın. Adamcılığın bir numarası bahtsız DHMİ .
  • Çok vizyonerler doğru ama diğer devlet kurumlarında olduğu gibi anca torpil,hemşehricilik, yandaşçılık yaptıklarında. Başındaki zat o makama nasıl gelmiş oradan belli vizyonları.
  • Dhmi de büyük sorunlar var.Özellikle iki yıldır Dhmi tamamen bitmiş durumda .
  • Motorlu kuryeler de müfettiş olabilsin...! Ayrımcılık oluyor..!
  • Kendi adamlarına para yağdırsınlar. Havacılık Camiası kan ağlıyor. Öğretmenler yıllardır atama bekliyor. Eyyyy Güzel Ülkem Yazıktır İncitme ATA'nı
  • DHMİ yolcu dostu falan değil. Hatta sektör çalışanlarının da dostu değil. Öyle olsa, daha havalimanı girişlerinde yolculara da yer görevlilerine de, hatta uçuş ekiplerine bile terörist, kaçakçı, suçlu muamelesi yapmaya başlamazlar. Kuleciler bile asıl hizmet ettikleri kişilerin yolcular olduğunu, havayolu firmalarına hizmet etmediklerini bilmiyorlar. Kamunun ve toplumun hak ve hukuku bireylerden de, firmalardan da hatta çalışanların bile kendinden de önce gelir. Öyle olmasa bir doktor hastalık kapabileceğini bile bile hastaya müdahale etmezdi. Kamu hizmetindeki birilerinin hele hele yüksek öğrenim görmüş ise bunu bilmemesi imkansızdır. Bilmiyorsa bu kusur değil kocaman bir ayıptır. Yok eğer biliyor ise daha da fena, durumdan istifade etmeye kendine rant yaratmaya yetki ve selahiyetini çıkar yaratmak için kullanmaya ve fırsatçılığı girer. Belki müfettiş olmak için bu kadar can atmalarının nedeni, bunlar ortaya çıkarılmasın diyedir. CB bunu biliyormuydu acaba?
  • Şu DHMİ dekilerin kendilerine sürekli yol yapma, rant ve fırsat yaratma çabalarını iğrenerek seyrediyoruz. İşine özen göstermenin değil, kendime nereden nasıl hamit yaratırımın peşindeler. İşe göre adam değil, adama göre iş bulurlar. Ne arpalıkmış şu DHMİ way be arkadaş? Havalimanlarının yanında kendilerine muazzam lojmanlar yaptırmışlar, maaşta kimse kendilerinden daha çok almasın diye uğraşıyorlar, her havayolundan pas bilet kapma çabasında, egolar uzayda, burunlar bir havada bir havada, kaza olunca da standart tepki hep bir ağızdan pilotları suçluyorlar. Sanki yönergelerinde yazıyor. “Hata olursa pilotu suçla” Peh peh peh. Sizinde tekerinize sıkı bir çomak sokan çıkar merak etmeyin. Derinden ve sessiz sessiz götürüyorsunuz ama bu dvran hep böyle gitmez.

DHMİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Yeni yönetmelik 03.02.2021 tarih ve 31384 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan değişiklikle, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ve diğer ilgili mevzuat uyarınca gerekli güncellemelerin yapılmasının yanı sıra, mühendis ve mimarlara da müfettiş yardımcısı olma imkânı sağlandı.

TEKNİK DONANIMLI MÜFETTİŞ İHTİYACI GİDERİLECEK

Yolcu dostu uygulamalarıyla havalimanı işletmeciliğinde bir dünya markası haline gelen DHMİ, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerine imza atarak ülkemizin önemli yatırımcı kuruluşlarından birisi oldu. Bunun yanı sıra kuruluşumuzda işletmecilik bakımından özellik arz eden teknik nitelikli hizmetlerin verilmesi, bu alanda bilgi ve donanıma sahip müfettiş istihdamını zorunlu hale getirdi.

Vizyoner bir yaklaşımla yapılan yönetmelik değişikliği ile Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler mezunlarının yanı sıra mühendislik ve mimarlık eğitimi almış olanlara da müfettiş yardımcılığı yolunun açılması önemli bir ihtiyacı karşılamış oldu.

DHMİ'de mimar ve mühendisler de müfettiş olabilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

LAGARİ HASAN 55 ~ 3 yıl önce
ÇOK İSABETLİ OLMUŞ, TEF MEZUNLARININ DA BU GURUBUN İÇİNDE BULUNMASI SÜPER KATKI OLUR BAŞARILAR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce ~ 3 yıl önce
Sabunlukları temzlemek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aim ~ 3 yıl önce
Sessiz sedadız A kadroya geçirilenler de yazılsın. Adamcılığın bir numarası bahtsız DHMİ .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vizyon ! ~ 3 yıl önce
Çok vizyonerler doğru ama diğer devlet kurumlarında olduğu gibi anca torpil,hemşehricilik, yandaşçılık yaptıklarında. Başındaki zat o makama nasıl gelmiş oradan belli vizyonları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
0606 ~ 3 yıl önce
Dhmi de büyük sorunlar var.Özellikle iki yıldır Dhmi tamamen bitmiş durumda .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Motorlu kuryeler de müfettiş olabilsin...! Ayrımcılık oluyor..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE GÜZEL ~ 3 yıl önce
Kendi adamlarına para yağdırsınlar. Havacılık Camiası kan ağlıyor. Öğretmenler yıllardır atama bekliyor. Eyyyy Güzel Ülkem Yazıktır İncitme ATA'nı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 3 yıl önce
DHMİ yolcu dostu falan değil. Hatta sektör çalışanlarının da dostu değil. Öyle olsa, daha havalimanı girişlerinde yolculara da yer görevlilerine de, hatta uçuş ekiplerine bile terörist, kaçakçı, suçlu muamelesi yapmaya başlamazlar. Kuleciler bile asıl hizmet ettikleri kişilerin yolcular olduğunu, havayolu firmalarına hizmet etmediklerini bilmiyorlar. Kamunun ve toplumun hak ve hukuku bireylerden de, firmalardan da hatta çalışanların bile kendinden de önce gelir. Öyle olmasa bir doktor hastalık kapabileceğini bile bile hastaya müdahale etmezdi. Kamu hizmetindeki birilerinin hele hele yüksek öğrenim görmüş ise bunu bilmemesi imkansızdır. Bilmiyorsa bu kusur değil kocaman bir ayıptır. Yok eğer biliyor ise daha da fena, durumdan istifade etmeye kendine rant yaratmaya yetki ve selahiyetini çıkar yaratmak için kullanmaya ve fırsatçılığı girer. Belki müfettiş olmak için bu kadar can atmalarının nedeni, bunlar ortaya çıkarılmasın diyedir. CB bunu biliyormuydu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yol ~ 3 yıl önce
Şu DHMİ dekilerin kendilerine sürekli yol yapma, rant ve fırsat yaratma çabalarını iğrenerek seyrediyoruz. İşine özen göstermenin değil, kendime nereden nasıl hamit yaratırımın peşindeler. İşe göre adam değil, adama göre iş bulurlar. Ne arpalıkmış şu DHMİ way be arkadaş? Havalimanlarının yanında kendilerine muazzam lojmanlar yaptırmışlar, maaşta kimse kendilerinden daha çok almasın diye uğraşıyorlar, her havayolundan pas bilet kapma çabasında, egolar uzayda, burunlar bir havada bir havada, kaza olunca da standart tepki hep bir ağızdan pilotları suçluyorlar. Sanki yönergelerinde yazıyor. “Hata olursa pilotu suçla” Peh peh peh. Sizinde tekerinize sıkı bir çomak sokan çıkar merak etmeyin. Derinden ve sessiz sessiz götürüyorsunuz ama bu dvran hep böyle gitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000