11 Haziran 2009, Perşembe 08:04:05

DHMİ, yeni uçaklarını tanıttı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü bünyesine katılan, uçuş güvenliğini sağlayacak 2 yeni uçağın tanıtımını yaptı.
  • Yine bir çok kişi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş ve yorum yapmış. Eski uçaklar neye yetmiyor diyen kişi eski uçaklarla yenilerinin teknik farklarını yazarsa herkes bilgilenmiş olur. Bu uçaklar seyrüsefer cihazlarının kontrolü ve kalibrasyonu için kullanılmaktadır. Bu cihazlar da uçuş güvenliği için 1.derecede önemlidir ve yeri geldiğinde bu uçaklar 5 saat de havada kalabilmektedir aynı günde bir çok bölgede bulunan farklı cihazlar test edilebilmektedir, bilgilerinize...
  • yeni ucak alinmazsa, komisyon alinmaz?? eski iki ucak neden yetmiyor, ülkenin yüzölcümü 5 saat havada kalacak ucaklarami ihtiyaci var.??Allah Vatandasin yardimcisi olsun.
  • BAKANI HIC MECLIS DISINDA KRAVATLI GOREN OLDU MU ?
  • İnşallah bu uçaklarla hava alanlarındaki seyrüsefer cihazlarının kontrolünün yapılmasına da sıra gelir. Çok merak ediyorum DHMİ mevcut hava alanlarımızda bu uçaklarla yaptığı kontrolleri bir açıklasada bizde öğrensek.
  • elektronik kontrol uçağıının içi tam da tahmin ettiğim gibi vip konfigirasyonlu..hayırlı olsun bakanlarımız yeni bir özel uçağa kavuştu..kaç ülkede böyle kontrol uçağı vardır acaba..ben tahmin edebiliyorum..etiyopya,cibuti,vs...en son benim bildiğim kadarıyla almanya bu kontrolleri pervaneli b200 ile yapıyordu..
  • Güle güle kullansınlar, işler akamasın da o bakanın gayrı ciddi kıyafeti ile böyle bir törene katılmasını da yadırgıyorum. Etraftakilere bakıp hiç mi çekinmedi yoksa hava sadece kendisine mi sıcaktı?
  • Çalışan demir ışıldar demiş, Atalarımız...

ABD'de yaşanan 11 Eylül saldırısının ardından uçuş güvenliğinin dünyada ilk sıraya yerleştiğini belirten Yıldırım, "Smart projesi ile 100 milyon avro harcayarak bütün servis cihazlarını ve radarları yenileyeceğiz" dedi.

DHMİ Genel Müdürlüğü'nün Esenboğa Havalimanı Hangarı'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Bakan Yıldırım'ın yanısıra DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve bakanlık bürokratları katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, insan hayatının kendileri için önemli olduğunu belirterek, bu konuda cimrilik Binali Yıldırımyapamayacaklarını söyledi.

Türkiye'nin şehirlerinde havaalanı bulunan bir ülke olduğunu kaydeden Yıldırım, bu havaalanlarıyla sadece büyükşehirlerin birbirleriyle bağlantısının sağlanmadığını, büyükşehirlerle küçük şehirlerin de bağlantısının sağlandığını söyledi. Ankara Esenboğa Havaalanı'nda 24 yere tarifeli seferlerin olduğunu anlatan Yıldırım, mevcut havaalanlarının 5 yıl içerisinde ikiye katladıklarını kaydetti. Yıldırım, "Vatandaş uçmaya alıştı. Türk vatandaşı uçuyor. Buda bizi mutlu ediyor" dedi.

ABD'de yaşanan 11 Eylül saldırılarını hatırlatan Yıldırım, bu saldırıların ardından uçuş güvenliği konusunun dünyada ilk sıraya yerleştiğine dikkat çekti. Smart projesi ile 100 milyon avro harcayarak bütün servis cihazları ve radarların yenileceğini belirten Yıldırım, "Şu anda Türkiye semalarında 3 bin 300 uçuşu, arkadaşlar gece-gündüz takip ediyorlar. Uçakların emniyetli şekilde uçuşunu sağlıyorlar" ifadelerini kaydetti.

DHMİ Genel Müdürlüğü bünyesine katılan 2 yeni uçak hakkında bilgi veren Yıldırım, bu uçaklar sayesinde havaalanında seyir halinde bulunan uçakların kontrolünün yapılacağını, herhangi bir arıza olup almadığının tespit edileceğini ve bu uçakların onarılıp tekrar hizmet verebilir hale getirileceğini söyledi. Yıldırım, böylelikle daha emniyetli uçuşların yapılacağını ifade etti. Birçok ülkede bu tür uçakların bulunmadığını belirten Yıldırım, kendilerinin ise bu işe çok önem verdiklerini söyledi.

DHMİ Genel Müdürlüğü'ne katılan Citation 560XLS tipi uçakta 7 koltuk bulunuyor. 5 saat süreyle havada kalabilme özelliğine sahip uçaklar, 13 bin 700 bin tırmanma kabiliyetine sahip. 37 milyon 700 bin dolara mal olan uçaklar, uçuşa yardımcı olan cihazların doğru bilgi vermesini ve bunların takip edilmesini sağlıyor.

Programın sonunda Bakan Yıldırım, tanıtımını yaptığı uçaklardan birine binerek, bir süre incelemelerde bulundu. Kokpite de geçen Yıldırım, buradan basın mensuplarına poz verdi.

 

Tanıtım töreninden çok özel görüntüler bu akşam saat 20:00'de Airport TV Ana Haber'de...


DHMİ yeni uçaklarını tanıttı

DHMİ yeni uçaklarını tanıttı

DHMİ, yeni uçaklarını tanıttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yine bir çok kişi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş ve yorum yapmış. Eski uçaklar neye yetmiyor diyen kişi eski uçaklarla yenilerinin teknik farklarını yazarsa herkes bilgilenmiş olur. Bu uçaklar seyrüsefer cihazlarının kontrolü ve kalibrasyonu için kullanılmaktadır. Bu cihazlar da uçuş güvenliği için 1.derecede önemlidir ve yeri geldiğinde bu uçaklar 5 saat de havada kalabilmektedir aynı günde bir çok bölgede bulunan farklı cihazlar test edilebilmektedir, bilgilerinize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yeni ucak alinmazsa, komisyon alinmaz?? eski iki ucak neden yetmiyor, ülkenin yüzölcümü 5 saat havada kalacak ucaklarami ihtiyaci var.??Allah Vatandasin yardimcisi olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BAKANI HIC MECLIS DISINDA KRAVATLI GOREN OLDU MU ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İnşallah bu uçaklarla hava alanlarındaki seyrüsefer cihazlarının kontrolünün yapılmasına da sıra gelir. Çok merak ediyorum DHMİ mevcut hava alanlarımızda bu uçaklarla yaptığı kontrolleri bir açıklasada bizde öğrensek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
elektronik kontrol uçağıının içi tam da tahmin ettiğim gibi vip konfigirasyonlu..hayırlı olsun bakanlarımız yeni bir özel uçağa kavuştu..kaç ülkede böyle kontrol uçağı vardır acaba..ben tahmin edebiliyorum..etiyopya,cibuti,vs...en son benim bildiğim kadarıyla almanya bu kontrolleri pervaneli b200 ile yapıyordu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Güle güle kullansınlar, işler akamasın da o bakanın gayrı ciddi kıyafeti ile böyle bir törene katılmasını da yadırgıyorum. Etraftakilere bakıp hiç mi çekinmedi yoksa hava sadece kendisine mi sıcaktı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çalışan demir ışıldar demiş, Atalarımız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000