12 Temmuz 2021, Pazartesi 09:11:01

DHMİ uçuş trafiği yönetiminde Avrupa'da zirvede

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Hava Trafik Kontrol Merkezi, bu yılın ilk 6 ayında yönettiği 324 bin 706 trafikle Avrupa'da birinci sırada yer aldı.
  • Mutlu bayramlar arkadaşlar
  • I'm a Bulgarian Controller and I believe ve share a very similar traffic load with my komşu colleagues. They deserve much better conditions. We support komşu.
  • Bıçak kemiğe dayandı artık, bu iş yükünü bu kadar ucuza yapmak gerçek bir rezalet, nereye kadar devam edecek neden kimse bir şey yapmıyor dernek sadece poliçe yaptırsın ama doğru bu işin stresinden hasta olmamıza az kaldı.
  • Başarı ARFF'nindir arkadaşlar. Birinci gruba geçeceğiz Allah'ın da izniyle.
  • Dernek ne iş yapar? Hacamatla takvimle yemekle uğraşmayın artık. Meslek yerle bir oldu temsilci olarak yapmanız gerekeni yapın.
  • Malesef avrupanın en ucuz hava sahası bizde. Milli maliyet ilkesi gereği çalışanlara verilmesi gereken ve faturalandırılıp hava sahasını kullanan şirketlerden tahsil edilen rakam bir türlü yukseltilemiyor. Türk ucuza çalışıyor ve yabancı havayolu şirketleri bayram ediyor.
  • Kuralları uygulasak yeter,Dernekten ümit yok.
  • Sunexpress kabin memuru arkadaşım benden fazla maaş aldı bu ay. Yazıklar olsun. Dhmi vermiyor. Tatca uyuyor.
  • Dernekkk Bırak nerede ne yesek nerede gezsek planlarını. Özlük lazım para lazım itibar lazım. Kolesterol değil. Tk 18 aldı
  • Bu tatcacilar gene ses çıkartmaya başladı basladi yakinda bir calisma baslatirlar platform uyuma üyelerine sahip çık adaletli bölüşüm için

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Hava Trafik Kontrol Merkezi, bu yılın ilk 6 ayında yönettiği 324 bin 706 trafikle Avrupa'da birinci sırada yer aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, salgın döneminin dünya havacılığı üzerinde yıkıcı etkisinin bulunduğunu anımsatarak, ulaşımın her modunda tüm kurumların ve çalışma arkadaşlarının, daha yüksek standartlarda hizmet sunmak için çalıştıklarını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, başarının tesadüfle olmadığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Türk hava sahasını kullanan hava araçlarına hava trafik kontrol hizmeti sağlayan DHMİ Hava Trafik Kontrol Merkezimiz, yılın ilk 6 ayında uçuş trafiği yönetme bakımından Avrupa'nın tüm diğer büyük merkezlerini geride bırakarak birinci sırada yer aldı. Bu başarılar bizi gururlandırıyor. Başarılar tesadüfle olmuyor, çalışıyoruz ve karşılığını alıyoruz."

"Hava yollarımızı son teknolojiyle donattık"

Hava yollarının günlük hayatın akışına en çok etki eden ulaşım modlarından birisi olduğunu belirten Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Hükümetlerimiz döneminde ülkemizin geçmiş yıllardan kalma büyük altyapı eksiklikleri vardı. Bütün bu eksiklikleri gidermek için var gücümüzle çalışarak çok kısa zamanda çok büyük projeleri tamamladık. Hava yollarımızı ülkemizin dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olma hedefine yakışacak şekilde yaptık. Çağın gerekliliklerine uygun olarak son teknolojiyle donattık. 1 milyon kilometrekarelik Türk hava sahasında, Türk hava sahasını kateden hava araçlarına 7 gün 24 saat, her türlü meteorolojik koşulda kontrol ve koordinasyon hizmetini başarıyla verme kabiliyetine sahibiz. 'Hava yolları, halkın yolu olacak' dedik, halkımız için canla başla çalışmaya devam edeceğiz."

Yaz aylarında turizm hareketiyle hava trafiğinin artacağını öngördüklerini ve buna özel hazırlandıklarını belirten Karaismailoğlu, temmuz ayının hava trafiği açısından yoğun başladığını kaydetti.

"Her 23 saniyede hava sahamızda bir uçuş gerçekleşti"

Karaismailoğlu, 4 Temmuz'da 3 bin 629 uçuşla hava trafiğinin pik yaptığına işaret ederek, "Yani her 23 saniyede hava sahamızda bir uçuş gerçekleşti. Kontrol ve koordinasyonu sağlanan askeri hava araçları ile eğitim uçuşları da dikkate alındığında Türk hava sahasının yoğunluğunu gösteren bu veriler, havacılığımızın süratle salgın öncesine dönmekte olduğunun habercisi oldu" dedi.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının (EUROCONTROL) verilerine göre, 324 bin 706 trafikle DHMİ Hava Trafik Kontrol Merkezi, ilk çeyrekte olduğu gibi ocak-haziran döneminde de Avrupa'nın önde gelen hava trafik kontrol merkezlerini geride bırakarak zirvede yer aldı.

Karlsruhe (Almanya) kontrol merkezinde 314 bin 931, Maastricht'te (Hollanda) 288 bin 30, Londra'da 231 bin 853, Paris'te 215 bin 404 ve Roma'da 143 bin 758 hava trafiği gerçekleşti.

DHMİ uçuş trafiği yönetiminde Avrupa'da zirvede

Yorumlar Tüm Yorumlar (82)

Olcay Hero ~ 3 yıl önce
Mutlu bayramlar arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Happy Triump ~ 3 yıl önce
I'm a Bulgarian Controller and I believe ve share a very similar traffic load with my komşu colleagues. They deserve much better conditions. We support komşu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cool joke ~ 3 yıl önce
Nice joke komşu. İzahi olmayan ısın mizahi olurmus nolcak
Komşu ~ 3 yıl önce
They fly you care we earn komşu. But so should you.
ATCo ~ 3 yıl önce
Aim uzman oldu emeklilik aldı daha düşük vergi diliminde siz yerinizde sayın. Arff de memurlar da ancak ATC ile uğraşsın. Önünüzde ne güzel örnek var alınabiliyorsa böyle bir hak herkes alsın. Benim mesai arkadaşımla ne gibi bir sorunum olabilir. Tüm kadrolar bence daha iyi emeklilik koşulları alsın zaten. Emek düşmanı değilim ki ben.
Atco ~ 3 yıl önce
Bıçak kemiğe dayandı artık, bu iş yükünü bu kadar ucuza yapmak gerçek bir rezalet, nereye kadar devam edecek neden kimse bir şey yapmıyor dernek sadece poliçe yaptırsın ama doğru bu işin stresinden hasta olmamıza az kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARiFF ~ 3 yıl önce
Başarı ARFF'nindir arkadaşlar. Birinci gruba geçeceğiz Allah'ın da izniyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karanlık lord ~ 3 yıl önce
başarı senin nefes alabilmen bence. arff adına her yazdığında seni anıyoruz
GOAT ~ 3 yıl önce
Ben de sevgi saygıyla sizi anıyorum
Dernek ~ 3 yıl önce
Dernek ne iş yapar? Hacamatla takvimle yemekle uğraşmayın artık. Meslek yerle bir oldu temsilci olarak yapmanız gerekeni yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TATCA LTCO ~ 3 yıl önce
Dernek şube olarak ne yapabilir ki? Olayın bittiği yer genel merkez değil mi? Ayrıca sendika neden hiç çalışma yapmıyor. Ben onlara da dargınım.
Mehmet Dalbudak ~ 3 yıl önce
Güvenlikler hala plaka alıp her defasında girişte isim soruyorlar mı?
Ucuz işgücü ~ 3 yıl önce
Malesef avrupanın en ucuz hava sahası bizde. Milli maliyet ilkesi gereği çalışanlara verilmesi gereken ve faturalandırılıp hava sahasını kullanan şirketlerden tahsil edilen rakam bir türlü yukseltilemiyor. Türk ucuza çalışıyor ve yabancı havayolu şirketleri bayram ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Organize olalım ~ 3 yıl önce
Kuralları uygulasak yeter,Dernekten ümit yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADAM HAKLI BEYLER ~ 3 yıl önce
Yıllardır bugün, yarın diye diye oyalanıyoruz. Bu işin tek çözümü bu. Birilerinin keyfine bırakırsak yakında asgari ücretle marabalık yapacağız.. FOLLOW THE FLIGHT PLAN ROUTE.
ATCo ~ 3 yıl önce
Gerçekten çok çalışıyoruz. gece gündüz haftasonu yılbaşı bayram resmi tatil demeden. Ben daha iyisinin hava trafiğin daha iyisini hak ettiğini düşünüyorum.
ATCo ~ 3 yıl önce
Bence de olay bizde başlar bizde biter herkes kendi içinde bunu uygulamaya karar verirse bu iş olur. Hepimiz bunu zımnen kabul etmeli ve uygulamalıyız.
Tasra ~ 3 yıl önce
Acc yapar da taşra ne yapabilir ki en fazla direk rota vermeyiz ters pist vermeyiz
taşra'ya ~ 3 yıl önce
taşrada direkt rota vermeyiz, tango hotel yankee diye çağrı adlarını okuyup farkındalık oluşturabiliriz. farklı olarak genel müdürlüğün önünde oturma eylemi yapabiliriz:)
ATCo ~ 3 yıl önce
Ne kadar ekmek o kadar köfte. Htkm yapsın sen ekmeğini ye. Birde sormuş biz ne yapabiliriz diye.
Atc ~ 3 yıl önce
Sunexpress kabin memuru arkadaşım benden fazla maaş aldı bu ay. Yazıklar olsun. Dhmi vermiyor. Tatca uyuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüplü ve öfkeli ~ 3 yıl önce
Kurallı çalışılsın gereksiz insiyatif ve sorumluluk alınmasın denilmişti. İyi bir atmosfer yakalanmıştı. Taş koydular. Neden vazgeçildi?
Tüplü ve öfkeliye ~ 3 yıl önce
Neden vazgeçilsin. Verdiler gazı bal çaldılar ağza. Susturdular milleti
Dernek ~ 3 yıl önce
Dernekkk Bırak nerede ne yesek nerede gezsek planlarını. Özlük lazım para lazım itibar lazım. Kolesterol değil. Tk 18 aldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dernekler platformu ~ 3 yıl önce
Bu tatcacilar gene ses çıkartmaya başladı basladi yakinda bir calisma baslatirlar platform uyuma üyelerine sahip çık adaletli bölüşüm için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydar steering wheel ~ 3 yıl önce
Ben pazarda anasas aldırdım. 12.5 TL tanesi şu sıra.
Tatar Ramazan ~ 3 yıl önce
Dernekler platformunun amacı TATCA yı engellemek ise amenna. Öte yandan TATCA nın üyeleri adına sağlayacağı kazanç neden diğer birimleri rahatsız ediyor? İşte onu hiç anlamlandiramiyorum. Bence gücü yeten alsın pastadan payını. Yurtdisina gideceğine. Yönetim kurulunda kalacağına. Örnek teşkil eder hem. Hem meslekleri cazip kılan tek şey ücretler değil. Çalışma koşulları kariyer planlaması gibi unsurlar da göz önünde bulundurulmali.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000