01 Şubat 2010, Pazartesi 12:25:19

DHMİ TEST ETTİ ONAYLADI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından gerçekleştirilen simülatör eğitiminin sonuçları açıklandı...
  • dhmi insan kaynağını ve bilgi birikimini umarım bugünden sonra böyle hayırlı işlerde kullanır. hava trafiği için projeler geliştiren kalıcı bir yapıya ihtiyaç var ve bunun için artık yıllarca beklemek lüks. bunun için meydan işletmeciliğinde ayrı tutulacak bir yapılanma şart.
  • İstanbul TMA'nın komple yeniden tasarlanması ve elden geçirilmesi lazım. Bunun içinde sıfırdan bir çalışma değil mevcut tasarımın üzerinden gidilerek tüm problemlerin çözülmesi lazım. Yıllardır söylüyoruz dinletemiyoruz diyorduk umarım iyi olur. Kaliteli bir çalışma ile kapasitede artar çoğu sıkıntı ortadan kalkar emniyet artar. W80 G8 A16 gibi TMA giriş yolları geliş gidiş olarak tasarlanırsa trafik çok rahatlar. Umarım bu sefer işler sallapati memur zihniyetiyle olmaz ciddi akılcı ve bilimsel olur. Emeği geçen herkese başılar diliyorum. Bu olay bilinmesede SMART kadar önemli bir proje.

DHMİ tarafından hava trafik kontrolörlerine verilen TMA simülatör eğitiminin detayları ilgili olarak bir açıklama yapıldı.

İşte DHMİ tarafından yapılan açıklama:

18-29 Ocak 2010 tarihlerinde Eğitim ve Simülatör Merkezimizde, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 18 Hava Trafik Kontrolörünün katılım sağladığı Gerçek Zamanlı (Real Time) TMA Simülasyonu yapılmıştır. Bu simülasyonlarda, 4`lü, 3`lü ve 2`li yaklaşma sektör konfigürasyonları, tasarım aşaması tamamlanan RNAV Standart geliş ve kalkış usulleri (STAR ve SID`ler) ve RF usulleri denenmiştir. Bu çalışmalar neticesinde, gerek sektör konfigürasyonları gerekse RNAV usullerinin sağladığı faydalar görülmüştür. RNAV uygulamaları sayesinde, hava yer muhaberesindeki yoğunluğun azaldığı, de-conflict (SID ve STAR`larda trafiklerin tek bir noktada çakıştırılarak dikey ayırma) uygulamalarıyla iş yüküne olumlu katkı sağlandığı tespit edilmiştir. Bununla birlikte, Sabiha Gökçen Havaalanına geliş gidişlerde de RNAV uygulamasına geçiş planlanmış, bu kapsamda yapılan simülasyonlarda elde edilen sonuçlar değerlendirilmiş, tasarım aşamasına geçilmiştir. DHMİ envanterine yeni giren RNAV flight check kabiliyetine haiz uçaklarımız vasıtasıyla usullerin kontrolleri tamamlanarak yaz sezonu öncesi uygulamaya geçilmesi planlanmaktadır.

DHMİ TEST ETTİ ONAYLADI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
dhmi insan kaynağını ve bilgi birikimini umarım bugünden sonra böyle hayırlı işlerde kullanır. hava trafiği için projeler geliştiren kalıcı bir yapıya ihtiyaç var ve bunun için artık yıllarca beklemek lüks. bunun için meydan işletmeciliğinde ayrı tutulacak bir yapılanma şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İstanbul TMA'nın komple yeniden tasarlanması ve elden geçirilmesi lazım. Bunun içinde sıfırdan bir çalışma değil mevcut tasarımın üzerinden gidilerek tüm problemlerin çözülmesi lazım. Yıllardır söylüyoruz dinletemiyoruz diyorduk umarım iyi olur. Kaliteli bir çalışma ile kapasitede artar çoğu sıkıntı ortadan kalkar emniyet artar. W80 G8 A16 gibi TMA giriş yolları geliş gidiş olarak tasarlanırsa trafik çok rahatlar. Umarım bu sefer işler sallapati memur zihniyetiyle olmaz ciddi akılcı ve bilimsel olur. Emeği geçen herkese başılar diliyorum. Bu olay bilinmesede SMART kadar önemli bir proje.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000