15 Mart 2021, Pazartesi 11:23:19

Sıfır atık projesinde belgelendirilen havalimanı sayısı 49'a yükseldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen 49 havalimanına Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi verildi.
  • Denetleme yok kontrol yok kağıt üzerinde yazılanlara inanan TSE standartı. TSE de zaten uzman yok. Shgm de uzman yok. Nasıl verdiniz o belgeleri
  • belkemiyi birimler olarak gururlandık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından işletilen 49 havalimanına Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından israfın önlenmesi ve doğal kaynakların verimli kullanılması amacıyla başlatılan ve sonrasında mevzuat haline getirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında DHMİ tarafından işletilen tüm havalimanları Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi aldı.

DHMİ, havalimanlarında oluşan atıkların yönetimi konusunda da çevre dostu ve sürdürülebilir havalimanı işletmeciliği ilkesiyle çalışmalarını sürdürüyor. Kurulan  altyapı ve yapılan diğer çalışmalarla havalimanlarındaki tüm atıklar kaynağında ayrıştırılarak uygun şartlarda depolanıyor ve imha tesisleri ile belediyelerin düzenli depolama alanlarına ulaştırılıyor. Geri dönüştürülebilir atıklar ise geri kazanıma gönderilerek ekonomiye katkı sağlanıyor, doğal kaynak tüketimi azaltılıyor.

Çevreye verdiği önem ile ulusal ve uluslararası yükümlü olduğu tüm mevzuat şartlarını hassasiyetle yerine getiren DHMİ yürüttüğü Karbonsuz Havalimanı Projesi ile de tüm çevre boyutlarını kontrol altında tutuyor.

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Hüseyin Keskin Twitter hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

 

Sıfır atık projesinde belgelendirilen havalimanı sayısı 49'a yükseldi

Yorumlar

Denetleme ~ 3 yıl önce
Denetleme yok kontrol yok kağıt üzerinde yazılanlara inanan TSE standartı. TSE de zaten uzman yok. Shgm de uzman yok. Nasıl verdiniz o belgeleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dahmi deynek pilatforumu ~ 3 yıl önce
belkemiyi birimler olarak gururlandık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000