07 Şubat 2017, Salı 14:51:56

DHMİ Ocak rakamlarını açıkladı

Devlet hava Meydanları İşletmesi (DHMİ ) Genel Müdürlüğü, 2017 yılı Ocak ayına ilişkin havayolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.
  • Ben de bu çağda 55 havalimanının zaten kendisinin hazırladığı bilgileri mail ile excel formatında DHMİ'ye ulaştırmasının ve DHMİ'nin bu verileri kopyala yapıştır ile tek bir tabloda birleştirmesinin neden 5 işgünü aldığını anlayabilmiş değilim. Herhalde gerek hazırlayanlar gerek amirleri işleri ile pek ilgili değiller...
  • Insallah en kisa zamanda toparlanir, endiseli etmeyelim. duzelcek duzelcek.
  • Ocak ayında iç hat uçuşlarında hatırı sayılır iptaller oldu. Hava muhalefetinin az da olsa açıklanan verileri etkilediği muhakkaktır. Turiist sayısındaki azalmanın da etkisi olduğunu düşünüyorum.
  • Evet çan sesleri çalmaya başladı. Yakında büyük değişiklere hazır olun. Mum artık bulunduğu ortamı aydınlatmıyor. Çok yazık nerden nereye. İnş en kısa zamanda herşey çok güzel olur. THY nin başarısı Türkiye'nin gururu Türkiye'nin reklamı. Herkesin sağ duyulu olması lazım. Kötü yorumlara gerek yok. Gidecek insanlar belli.
  • Kar yağışı ve iptaller düşürmüş rakamları,
  • Para saymaktan başka ne işe yarar bu DHM bilmiyorum doğrusu. Hizmet vermedikleri kesin.
  • OGU adına sevindirici gelişmeler var. 55 havalimanı içerisinde 17. sıraya yükselmiş. Umarım en azından bu sırasını muhafaza eder. Daha 2 yılı dolmamış havalimanının bu sıralara çıkması zaten çok önemli bir başarı. Ordu ve Giresunluların bu havalimanını hakettiklerinin bir belgesi adeta... Bölgedeki 3 havalimanına baktığımızda yolcu sayısında OGU'da % 30 artış sağlanmış iken Trabzon'da % 1 artış sağlanmış, Samsun'da ise % 5 azalma yaşanmış.
  • Evet cikinca ucusa gececegiz, panik yok...
  • kriz heryerde...havacılıgı ve thy yi suçlamayı bir kenara bırakıp sinerji oluşturmamız lazım ....ne yaparsak daha iyi ve güzel olur...acizane ekonomist olarak bono krizi geliyor..mümkün mertebe kredi ile borçlanmaktan kacınalım...saygılarımla
  • MHPye Meral TÜRKİYE'ye Moral olur... Türkiye'nin önü açılır :) onun dışında piyasa toparlanmaz, düşüş devam eder!

Devlet hava Meydanları İşletmesi (DHMİ ) Genel Müdürlüğü, 2017 yılı Ocak ayına ilişkin havayolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, ocak ayında Türkiye genelinde havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı  11.486.491  oldu.

Ocak ayında, havalimanlarının iç hat uçak trafiği, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 azalışla 60.672, dış hatlarda ise yüzde 11,1 azalışla 34.055 oldu.

Üstgeçiş (overflight) uçak trafiğinde artış eğilimi devam etti. Ocak ayında üst geçiş (overflight) uçak trafiği yüzde 14,4 artışla 29.870’e ulaştı.

2017 Yılı Ocak Ayında hizmet verilen uçak sayısı % 0,7 azalışla 124.597 oldu.

Bu ayda, iç hat yolcu sayısı yüzde 1,7 azalışla 7.490.249, dış hat yolcu sayısı ise yüzde 10,9 azalışla 3.978.485 olarak kaydedildi. Böylece söz konusu ayda direkt transit yolcular da dahil edildiğinde  yolcu sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 azalış ile 11.486.491 oldu.

Havalimanları Yük (kargo, posta ve bagaj) trafiği ocak ayı itibarıyla iç hatlarda yüzde 5,2 azalışla 61.933 ton, dış hatlarda yüzde 3,3 azalışla 141.925 ton, toplamda ise yüzde 3,9 azalışla 203.858 tona ulaştı.

Ocak Ayı sonunda hizmet verilen toplam uçak, yolcu ve yük (kargo, posta ve bagaj) trafiği azalışında meteorolojik nedenlerle havayolu şirketlerince yapılan sefer iptalleri etkili oldu.

DHMİ Ocak rakamlarını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

İSTATİSTİK ~ 7 yıl önce
Ben de bu çağda 55 havalimanının zaten kendisinin hazırladığı bilgileri mail ile excel formatında DHMİ'ye ulaştırmasının ve DHMİ'nin bu verileri kopyala yapıştır ile tek bir tabloda birleştirmesinin neden 5 işgünü aldığını anlayabilmiş değilim. Herhalde gerek hazırlayanlar gerek amirleri işleri ile pek ilgili değiller...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviation ~ 7 yıl önce
Insallah en kisa zamanda toparlanir, endiseli etmeyelim. duzelcek duzelcek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyhude Yolcu ~ 7 yıl önce
Ocak ayında iç hat uçuşlarında hatırı sayılır iptaller oldu. Hava muhalefetinin az da olsa açıklanan verileri etkilediği muhakkaktır. Turiist sayısındaki azalmanın da etkisi olduğunu düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaman yaklaşıyor ~ 7 yıl önce
Evet çan sesleri çalmaya başladı. Yakında büyük değişiklere hazır olun. Mum artık bulunduğu ortamı aydınlatmıyor. Çok yazık nerden nereye. İnş en kısa zamanda herşey çok güzel olur. THY nin başarısı Türkiye'nin gururu Türkiye'nin reklamı. Herkesin sağ duyulu olması lazım. Kötü yorumlara gerek yok. Gidecek insanlar belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kar iptalleri ~ 7 yıl önce
Kar yağışı ve iptaller düşürmüş rakamları,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne!!! ~ 7 yıl önce
Para saymaktan başka ne işe yarar bu DHM bilmiyorum doğrusu. Hizmet vermedikleri kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 7 yıl önce
OGU adına sevindirici gelişmeler var. 55 havalimanı içerisinde 17. sıraya yükselmiş. Umarım en azından bu sırasını muhafaza eder. Daha 2 yılı dolmamış havalimanının bu sıralara çıkması zaten çok önemli bir başarı. Ordu ve Giresunluların bu havalimanını hakettiklerinin bir belgesi adeta... Bölgedeki 3 havalimanına baktığımızda yolcu sayısında OGU'da % 30 artış sağlanmış iken Trabzon'da % 1 artış sağlanmış, Samsun'da ise % 5 azalma yaşanmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak FO ~ 7 yıl önce
Evet cikinca ucusa gececegiz, panik yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eko havacı ~ 7 yıl önce
kriz heryerde...havacılıgı ve thy yi suçlamayı bir kenara bırakıp sinerji oluşturmamız lazım ....ne yaparsak daha iyi ve güzel olur...acizane ekonomist olarak bono krizi geliyor..mümkün mertebe kredi ile borçlanmaktan kacınalım...saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akşener ~ 7 yıl önce
MHPye Meral TÜRKİYE'ye Moral olur... Türkiye'nin önü açılır :) onun dışında piyasa toparlanmaz, düşüş devam eder!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000