06 Aralık 2018, Perşembe 11:07:13

DHMİ Kasım rakamlarını açıkladı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2018 yılının kasım ayına ilişkin havayolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.
  • DHMİ merkezde sıkıyönetim ilan etmiş. Giriş çıkış saatlerini denetliyormuş bizzat. Kurumda 2008 de beri müdürlük sınavı yapılmıyormuş.Duyunca şaşırdım. Hiç müdür ihtiyacı yokmu. Açıktan atama ile sorun çözülüyormuş. Etkili sendikadan referans ağırlıklıymış. Liyakat ön planda olmalı sektörde önemli bir aktör hiç hatayı affetmez havacılık.
  • süreç devam ediyormuş (HT güncelleme)
  • Bakıyorum da kimse dönüp kendisine bakmıyor ben gerçekten ne iş yapıyorum.Verilen görevimi yapıyormuyum.Ne yazık ki teknik ve güvenlik birimlerinin destek hizmeti diye satın aldığı hizmet personeli ana işi yapar olmuş, elektronik ise çözümü yüksek meblağlı ithal cihazlarını yine yüksek meblağlı sigortalar yaptırıp adını hizmet alımından çıkartıp Sigorta çözüm ortağı adı altında yaptırır veya tamamen cihazı değiştirir olmuş.Görüleceği üzere seyrüsefer ve işletmeye dönük ne kadar iş varsa temizlik,güvenlik,elektronik,inşaat,bilgi işlem,makina,elektrik,iş makinaları tümü hizmet alımı ile yapılmaktadır.Ancak hiç sesleri çıkmayan büro personelleri ,aim ciler ve tabiki herkesin hedefinde olan ama gerçek manada emeği ile doğrudan hizmet üreten hava trafikçi arkadaşlarımız haricinde hizmet üreten birim ne yazıkki yok.Bu itibar ile sadece hava trafik personeline bu tazminat verilse kimsenin itirazı olmayacaktır.Ama devletimiz herkese veriyor onun için hiç kimsenin de çıkıp ben buyum deme bencilliğine ve benliğine kapılmamaması gerekir.
  • Kuleciler çalışsın biz kazanalım. Kulecileri çok seviyoruz AIM birimi olarak. Kulecilerin hakkını vermek lazım. Tazminatlara da bulaşmıyoruz. Kulecilerin dernek alıyo bizim yerimize. Tartışmaya da girmiyoruz. Arada itfayeciler vızıldıyo arama kurtarma biz yapıyoruz diye de boş tatava. COSPAS SARSAT ne desen bilmez yds al desen almaz. Radarlar var çok güzel departure lar otomatik o işi de yapmıyoruz. Planlar full şirketten zaten. Herkese öneriyorum DHMİ de ön plana kulecileri çıkartıyolar ama en kebab biz. Teşekkürler genel müdürem
  • Tek ve bir Acc 'nindir. Evet...
  • Yeter artık adalet istiyoruz .senelerdir hakkı mız yeniyor eşit işe eşit maaş!!!
  • Terbiye ediyorum sn. Dhmi aylesini
  • Rakam açıklamakla olmuyor bu işler.Çalışanlarınızın enflasyon karşısında eriyen maaşlarını geri gönderdiğiniz paralarla düzenlemenin zamanı geldi de geçiyor.
  • Herkez haddini bilsib arffe hakkinib verceksiniz!!!! oyle yada boyle alacaz !!!
  • Turk hava sahasin da ucan ucanayan her sey arff guvencesįdedir

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2018 yılının kasım ayına ilişkin havayolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Buna göre 2018 yılı kasım ayında; 

Havalimanlarına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 64.745, dış hatlarda ise 41.826 oldu. Aynı ayda üst geçiş (overflight) trafiği 38.435 olarak gerçekleşti.  Böylece havayolunda hizmet verilen toplam uçak trafiği üst geçişler ile birlikte 145.006’ya ulaştı.

Bu ayda Türkiye geneli havalimanları iç hat yolcu trafiği 8.122.448, dış hat yolcu trafiği ise 5.815.463 oldu. Böylece söz konusu ayda direkt transit yolcular ile birlikte toplam yolcu trafiği 13.952.818 olarak gerçekleşti.

Havalimanları yük (kargo, posta ve bagaj) trafiği; kasım ayı itibarıyla iç hatlarda 59.645 ton, dış hatlarda 221.246 ton olmak üzere toplamda 280.891 tona ulaştı.

2018 Yılı kasım sonu (11 aylık) gerçekleşmelerine göre ise;

Hizmet verilen toplam uçak trafiği (üstgeçişler dâhil) 1.876.054, toplam yolcu trafiği (direkt transit dâhil) 196.662.680, yük (Kargo+Posta+Bagaj) trafiği ise 3.538.533 tona ulaştı.

DHMİ Kasım rakamlarını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Vecihi ~ 5 yıl önce
DHMİ merkezde sıkıyönetim ilan etmiş. Giriş çıkış saatlerini denetliyormuş bizzat. Kurumda 2008 de beri müdürlük sınavı yapılmıyormuş.Duyunca şaşırdım. Hiç müdür ihtiyacı yokmu. Açıktan atama ile sorun çözülüyormuş. Etkili sendikadan referans ağırlıklıymış. Liyakat ön planda olmalı sektörde önemli bir aktör hiç hatayı affetmez havacılık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bekliyoruz ~ 5 yıl önce
süreç devam ediyormuş (HT güncelleme)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydın ~ 5 yıl önce
Bakıyorum da kimse dönüp kendisine bakmıyor ben gerçekten ne iş yapıyorum.Verilen görevimi yapıyormuyum.Ne yazık ki teknik ve güvenlik birimlerinin destek hizmeti diye satın aldığı hizmet personeli ana işi yapar olmuş, elektronik ise çözümü yüksek meblağlı ithal cihazlarını yine yüksek meblağlı sigortalar yaptırıp adını hizmet alımından çıkartıp Sigorta çözüm ortağı adı altında yaptırır veya tamamen cihazı değiştirir olmuş.Görüleceği üzere seyrüsefer ve işletmeye dönük ne kadar iş varsa temizlik,güvenlik,elektronik,inşaat,bilgi işlem,makina,elektrik,iş makinaları tümü hizmet alımı ile yapılmaktadır.Ancak hiç sesleri çıkmayan büro personelleri ,aim ciler ve tabiki herkesin hedefinde olan ama gerçek manada emeği ile doğrudan hizmet üreten hava trafikçi arkadaşlarımız haricinde hizmet üreten birim ne yazıkki yok.Bu itibar ile sadece hava trafik personeline bu tazminat verilse kimsenin itirazı olmayacaktır.Ama devletimiz herkese veriyor onun için hiç kimsenin de çıkıp ben buyum deme bencilliğine ve benliğine kapılmamaması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cospat ~ 5 yıl önce
Atc kardeslerimin aldigi her para helaldir daha da almali.ama aimci kardes sen bi sus be aimci burocu kardesler yaptiginiz isin niteligi gore dunyanin parasini alıyorsunuz.sabahtan aksama yat 2 evrak yap yat asagi sonra atc yi balla diger uniteleri kucumse hadi oradan hadi oradan
LO LOO AYDIN ~ 5 yıl önce
yüksekten uçup kendini bi halt sanmışsın yine. audi ile işe gelirken kaza yapıp nifak saçan kollarını ve dilini kazada yitirirsen ki inşallah en hayırlısı bu olur senin gibiler için. senin hizmet sandığın işi sana lütfedene dua et tabi ateist değilsen
Aim Memuru ~ 5 yıl önce
Kuleciler çalışsın biz kazanalım. Kulecileri çok seviyoruz AIM birimi olarak. Kulecilerin hakkını vermek lazım. Tazminatlara da bulaşmıyoruz. Kulecilerin dernek alıyo bizim yerimize. Tartışmaya da girmiyoruz. Arada itfayeciler vızıldıyo arama kurtarma biz yapıyoruz diye de boş tatava. COSPAS SARSAT ne desen bilmez yds al desen almaz. Radarlar var çok güzel departure lar otomatik o işi de yapmıyoruz. Planlar full şirketten zaten. Herkese öneriyorum DHMİ de ön plana kulecileri çıkartıyolar ama en kebab biz. Teşekkürler genel müdürem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIM ~ 5 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum hiçbir iş yapmaz biton maaş alır yazıktır günahtır.Aldıkları maaşa yazık ne iş yapıyolar anlamıyorum.Aldığı risk yok yaptığı iş yok.Bu kurumda tek işi yapan hava trafik kontrolörleridir.Şimdi atclere laf atacaksınız tamam kabul ediyorum.Atcler içinde de fosiller var ama bu diğer birimlerde çok çok fazla.Ateş atsan yanacak.Bir an önce kontrolörlerin hakkı verilmeli.Haktan da bahsederseniz EUROCONTROL dökümanlarını inceleyin paraların kime verilmesi gerektiği yer ile ilgili bölümü işinize gelirse.
Memur ~ 5 yıl önce
Ne istiyorsunuz AİM cinlerden biz sessiz sedasız her işi yapıyoruz.vaktimiz yok sizin boş konuşmalariniza verecek cevabimiz.Herkes işine baksın ve saygılı olalım.Kimseyi eleştirmek yada küçümsemek gibi bir niyetimiz yok. vaktimizi çalışarak ve üreterek geliştirerek,işimize bakarak geçirmeli ve alin terimizle kazandığımız emeğimizin karşılığı olan ucretimizi helal harcamakla geçirmek nasip etsin . iyi bir hayat herkesin hakki çalışın çabalayin iyi niyetli temiz kalpli olun .kendi kazanciniza bakin lütfen.Boş konuşmakla bir yere varamazsiniz.Ayıp oluyor valla ,herkes yaptığı işe baksın onun bunun maaşını işini sorgulamak eleştirmek çirkin birşey.Gelin bir günümüzü AİM ofiste geçirin yapilan işleri görün.Bakalım boyle atacakmisiniz bol keseden.Bilip bilmeden konuşmak cahilce ve seviyesizce.tesuf ediyorum.ve iade ediyorum yazana...
Amaçsız ~ 5 yıl önce
Atc aim arasını bozma çapası. Diğer amaçsız birimler sağ olsun ama yemezler.bunu gidin başka.yerde oynayin
Bu basari... ~ 5 yıl önce
Tek ve bir Acc 'nindir. Evet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 5 yıl önce
Yeter artık adalet istiyoruz .senelerdir hakkı mız yeniyor eşit işe eşit maaş!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 5 yıl önce
Her isin bedeli bir değil burası Küba değil dostum... mübaşir hakime, hemşire doktora, mutemet ögretmene diyor mu adalet varsa aynı maaşı alalım?
Haklisin ~ 5 yıl önce
Havalimaninda calisan temizlikci arkadaslarimiz 1700tl maas aliyor seninle esit haklara sahipler. Onlardan fazla aldigin miktari iade et kuruma
Oclay ~ 5 yıl önce
Terbiye ediyorum sn. Dhmi aylesini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyrüsefer ~ 5 yıl önce
Rakam açıklamakla olmuyor bu işler.Çalışanlarınızın enflasyon karşısında eriyen maaşlarını geri gönderdiğiniz paralarla düzenlemenin zamanı geldi de geçiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aeff cooked ~ 5 yıl önce
Herkez haddini bilsib arffe hakkinib verceksiniz!!!! oyle yada boyle alacaz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aref ~ 5 yıl önce
Turk hava sahasin da ucan ucanayan her sey arff guvencesįdedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aref ~ 5 yıl önce
Allah razı olsun
Aref ~ 5 yıl önce
Kobranın isirdigi aref mi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000