18 Nisan 2009, Cumartesi 15:01:28

"DHMİ ile yapılan anlaşma sadece başlangıç"

Türkiye’nin hava trafik sistemi 38.5 milyon avroya İspanyol Indra şirketi tarafından yenilenecek...
  • italyanlara ne demeli:)))...italyanlar burda bu işi yaptıysa ispanyollarda yapar.:)) güleriz ağlanacak halimize...
  • Ecac hava sahasında en verimsiz hava trafik sahalarından biri İspanyadır.4 adet pisti bulunan Madrid hava limanında Londra LHR nin trafiğinin yarısında bile regulasyon uygulatıp saatlerce taksi yaptırırlar.Kardan madrid kapandığında İspanyada inecek meydan bulunmaz.

Türkiye’nin hava trafik sistemi 38.5 milyon avroya İspanyol Indra şirketi tarafından yenilenecek. Türkiye pazarına giren İspanyol Indra şirketinin Genel Müdürü Manuel Flecha, DHMİ ile yapılan kontratın bir başlangıç olduğunu, işbirliklerinin bu kontratla sınırlı kalmayacağını belirtti.  
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) açtığı Hava Sahası Gözetim Ağı İhalesini 38.5 milyon avro ile kazanıp Türkiye pazarına giren İspanyol Indra şirketinin Genel Müdürü Manuel Flecha, DHMİ ile yapılan kontratın bir başlangıç olduğunu, işbirliklerinin bu kontratla sınırlı kalmayacağını belirtti.

DHMİ ile Şubat ayı ortalarında kontrat imzalayan Indra, projeyi üç yıl içinde tamamlayacak. Türkiye’nin hava trafik sahasının daha etkin kullanılması ve modernize edilmesini sağlayacak olan yeni sistemle 23 adet radar kurulması planlanıyor.

Firma, Merzifon, Ankara, İzmir Adnan Menderes, İzmir Akdağ, Batman, Karaman Ermenek, Burdur Eğlence, İstanbul Yenibosna, Kıbrıs Ercan, Esenboğa Mira, Bahçe Akçadağ, Dalaman Nuribaba, İnebolu Göynük, Erzurum, Ağrı, Antalya, Trabzon ve Kıbrıs Ağırdağı havaalanlarının radar sistemlerini yenileyecek.

İspanya’nın en büyük teknoloji şirketi
Dünyada 70’den fazla ülke hava trafik kontrol sistemi olarak Indra ürünlerini kullanıyor. Batı Avrupa’nın birçok havalimanında hava trafiği işletim sistemleri modernizasyonu çalışmalarına imza atan şirket ayrıca Latin Amerika ülkelerinde de bu tarz çalışmalar yapıyor. Bunlara ek olarak, şirket Pasifik Asya ve Afrika’da da faaliyet gösteriyor.

İspanya’da Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan ikinci şirket olan Indra’nın 2008 cirosu 2 milyar 380 milyon avro. Şirket 29 bin kişiye istihdam sağlıyor ve 90’nın üzerinde müşterisi bulunuyor.

"DHMİ ile yapılan anlaşma sadece başlangıç"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
italyanlara ne demeli:)))...italyanlar burda bu işi yaptıysa ispanyollarda yapar.:)) güleriz ağlanacak halimize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ecac hava sahasında en verimsiz hava trafik sahalarından biri İspanyadır.4 adet pisti bulunan Madrid hava limanında Londra LHR nin trafiğinin yarısında bile regulasyon uygulatıp saatlerce taksi yaptırırlar.Kardan madrid kapandığında İspanyada inecek meydan bulunmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000