02 Şubat 2021, Salı 14:25:57

DHMİ Havacılık Akademisi'nde eğitimler aksamadan devam ediyor

Kurulduğu günden bu yana uluslararası standartlarda eğitim vererek, Türk havacılık sektörüne hizmet eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DHMİ Havacılık Akademisi, pandemi sürecinde de faaliyetlerini aksatmadan sürdürdü.
  • “Köy yanarken deli saçını taramaya devam edermiş” diyorlar yani. Türk havacılığının en önemli engeli, hem tereyağdan kıl çeker gibi olaylardan sıyrılayım, hem güzel nemalanayım, hemde hayranlıkları ve dikkatleri de üzerimde toplayayım psikolojisinde olan gruplardır. Aslında ciddi bir sağlık sorunu olarak çoktan Medical Check lerde tesbit edilmesi lazımdı ama nasıl fark edilmiyor acaba? Çok iyi rol yapıyor olabilirlermi?
  • Bide buradaki eğitim kadavrarosuna el atılsa
  • Öyle uzaktan uzaktan hiç bakışmadan nasılda heading verdin dimi
  • Havacılıkta çok işler başaran bir kurumdu ama artık havacılıktan gelmeyen genel müdürle silindi gitti..İga oldu..

Kurulduğu günden bu yana uluslararası standartlarda eğitim vererek, Türk havacılık sektörüne hizmet eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DHMİ Havacılık Akademisi, pandemi sürecinde de faaliyetlerini aksatmadan sürdürdü.

2017 yılında yeni eğitim vizyonu ile yapılanan DHMİ Havacılık Akademisi, eğitim ve hizmet kalitesi bakımından, üyesi olduğu ICAO ve EUROCONTROL kriterlerine göre verdiği kaliteli eğitimle takdir topluyor.

Akademinin kuruluşundan bugüne, 98.452 kursiyer yüz yüze ve online eğitim görüp sertifika aldı.

Köklü kurumsal eğitim geleneğinden aldığı güçle geleceğe yürüyen akademi, yeni vizyonunun gerektirdiği uygulamaları süratle hayata geçiriyor.

Bu anlayışın bir gereği olarak eğitimlerin kesintisiz devam etmesi, kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması ve gelişen eğitim teknolojilerinin takip edilerek sistemlerimize entegre edilebilmesi amacıyla Havacılık Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde Uzaktan Eğitim Müdürlüğü kuruldu.

Uzaktan eğitim yönetim sistemi alt yapısını kendi imkânları ile kısa sürede kuran DHMİ, Eğitim Yönetim Sistemini (https://uzaktanegitim.dhmi.gov.tr) kendi personeli ile havacılık sektörünün kullanımına sundu.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından, “Eğitim Her Yerde” sloganıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetine sunulan Uzaktan Eğitim Kapısı platformunu en çok kullanan kuruluşlardan oldu.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ONLİNE EĞİTİM

COVID-19 salgınının başlangıcından itibaren tüm havalimanlarında etkili önlemler alan kuruluşumuz, eğitim faaliyetlerinde de aynı hassasiyeti gösterdi.

Pandemi döneminde gerekli teknolojik altyapıyla süratle donatılan akademide eğitimler "Uzaktan Eğitim Platformu" üzerinden verilmeye başlandı.

Bugüne kadar havacılığın 23 farklı konusunda,  853 kursiyere online ve video tabanlı olarak eğitim verildi. Eğitimlere aynı sistem üzerinden devam ediliyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından alanında ilk yetkili eğitim kuruluşu sertifikasına sahip olan DHMİ Havacılık Akademisi, önceki yıllarda eğitim hizmeti alırken bu yönde de kendi yapılanmasını tamamlayarak yaklaşık 25 milyon TL tasarruf sağladı.

DHMİ Havacılık Akademisi eğitim alt yapısı, güçlü kadro ve uzaktan eğitim yönetim sistemi ve fiziki imkânlarıyla havacılık sektörüne hizmet etmeye devam ediyor.





DHMİ Havacılık Akademisi'nde eğitimler aksamadan devam ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Atasözü ~ 3 yıl önce
“Köy yanarken deli saçını taramaya devam edermiş” diyorlar yani. Türk havacılığının en önemli engeli, hem tereyağdan kıl çeker gibi olaylardan sıyrılayım, hem güzel nemalanayım, hemde hayranlıkları ve dikkatleri de üzerimde toplayayım psikolojisinde olan gruplardır. Aslında ciddi bir sağlık sorunu olarak çoktan Medical Check lerde tesbit edilmesi lazımdı ama nasıl fark edilmiyor acaba? Çok iyi rol yapıyor olabilirlermi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pısss ~ 3 yıl önce
Bide buradaki eğitim kadavrarosuna el atılsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orası ~ 3 yıl önce
Neresi?
Reklam/sipariş? ~ 3 yıl önce
Bu birimde yapılan haksızlıklardan dolayı birçok dava açılmış, ve davalar kazanılmaktadır, haksızlığa uğrayanlara mahkemeler adalet dağıtmaktadır. Ayrıca yine yapılan gyslerde de birçok haksızlık olmuştur, aynı akıbet malesef bu sınavlarda da vuku bulacaktır.şimdi burda mı işler yolunda gitmektedir?
Atco ~ 3 yıl önce
Öyle uzaktan uzaktan hiç bakışmadan nasılda heading verdin dimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi hala var mı? ~ 3 yıl önce
Havacılıkta çok işler başaran bir kurumdu ama artık havacılıktan gelmeyen genel müdürle silindi gitti..İga oldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinan ~ 3 yıl önce
Reklam peşindesin. Seni genel müdür yardımcılığı yada seyrüsefer başkanlığı keser ancak. Ha gayret

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000