13 Ekim 2015, Salı 14:08:25

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım: "DHMİ daha da değerlenecek"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım DHMİ'nin küresel bir oyuncu olması gerektiğini belirtti.
  • özelleştirme şart sayın genel müdürüm o yüzden THY nasıl para katlıyorsa opet,tgs çelebi vb. özelleşelim ve kazanalım
  • Personel olarak yeni genel müdürü maalesef henüz tanıyamadık ki. Muhtemelen o da seçimi bekliyor olabilir ama kurumda madur durumdaki Apron ve ARFF'nin kendisinden beklentileri çok.
  • Orhan Birdalı Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri yine iş başında. Çamur atma ekibi sizi. DHMİ tarihinde böyle Genel Müdür görmüş mü hiç. Zirai Donatım dan DHMİ ye geçmiş gazetecilik mezunu genel müdürünüzü çok özlediniz galiba.
  • 70 milyonluk ulkenin baskentine once rnav yaklasmasi yap derler adama. Milyonlarca liralik yakit gidiyor vektorlemeler yuzunden.
  • evet sayın genel müdür biraz fazla idealistsiniz.bu sene dhmi sayesinde atatürk havalimanı 3 gün kapandı.personeliniz taş devrinden kalma.atc'ler dil bilmez iş bilmez.hangi maddi kaynakla hangi insan kaynağıyla yapacaksın bunları.biraz gerçek hayata dönde şu dhmiyi önce bir adam et derim.afrika sonraya kalsın burada sanki herşey çok güzel bi oralar kaldı
  • waka waka
  • TÜRKİYE DE BİR ÇOK HAVAYOLU ŞİRKETİ VAR FAKAT ASIL ÖNEMLİ OLAN DEVLET HAVA MEYDANLARI. ÇÜNKÜ DHMİ TOPRAK SAHİBİ. YANİ DHMİ EV SAHİBİ HAVAYOLU ŞIRKETLERİ İSE KİRACI. O YÜZDEN DHMİ İLE İLGİLİ YORUM YAPARKEN ESAS PATRONUN KİM OLDUĞUNU UNUTMAYIN...
  • dhmi once kamburlarindan kurtulsun.personel daire baskani isletme daire baskani kastamonu ve tokat meydan mudurleri .....ornekler cogaltilabilir..
  • Dev kismini bilmem ama uyudugu belli.
  • Kendini thy yonetim kurulu başkanı sanarak dhmi genel müdürü gibi bir açıklama olmuş

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım; Airport Business dergisinin sonbahar sayısına verdiği, geniş bir şekilde yer alan söyleşide;  hava trafiğindeki artışa paralel olarak DHMİ’nin ileride daha da değer kazanacağını ifade etti.

Yıldırım, söyleşinin sürmanşet kısmında; küresel hava trafiğindeki ağırlık noktasının Avrupa’nın güney doğusuna doğru kayması nedeniyle Yeni İstanbul Havalimanı’nın büyük önem kazandığını ve DHMİ’nin artık küresel bir oyuncu olması gerekliliğine duyduğu inancı dile getirdi.

Kendisini idealist özelliklere sahip bir yönetici olarak tanımlayan Yıldırım, DHMİ’nin aslında uyuyan bir dev olduğuna vurgu yaparak; “Çok kıymetli birikimlere sahip bulunan kuruluşumuzun mevcut potansiyelini artık yurtdışı yatırmalara yönlendirmenin zamanı geldi,  öncelikli görevimiz bunu sağlamak…” şeklinde konuştu.

Yıldırım'ın, Paul Hogan’ın sorularına verdiği cevaplardan satır başları:

Kuruluşumuzun dünyadaki havalimanları ile tesis ettiği potansiyel işbirliklerinin ülkemiz hava trafiğinin kararlı şekilde artışında önemli bir etkiye sahip olduğuna inanıyorum.

Yeni İstanbul Havalimanımız faaliyete geçmesi ile birlikte küresel çaptaki en önemli hub’lardan biri haline gelecektir,

Türkiye yalnızca bölgesinde değil dünya çapında bir ekonomik güç olma yolunda ilerlerken, havalimanı işletmeciliğine yönelik bilgi birikimi ve tecrübesini de yurtdışı pazarlara aktarmak yeni başarılara imza atmasının zamanı gelmiş olup, bu konuda Kuruluşumuzun tabi olduğu mevzuatla ilgili birtakım sıkıntıların biran önce aşılması için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir,

Hükümetimizin Afrika’ya yönelik açılım ve yatırımlara büyük ehemmiyet verdiği hepimizin malumudur, bu çerçevede THY’nin Afrika kıtasına düzenlediği sefer sayı ve rotalarındaki artış da Afrika ülkeleri ile aramızda hızla filizlenen dostane ilişkilere büyük bir ivme katarken DHMİ olarak biz de Afrika’ya yatırımı öncelikli stratejik hedeflerimiz arasında ilk sırada değerlendirmekteyiz. Öyle ki birçok Afrika ülkesinin modern havalimanlarına ve işletmeciliğine büyük ihtiyaç duymasına karşın bunlar için gerekli maliyeti karşılamaya hazır olmadıklarını farkındayız, ancak Kuruluşumuzun Kamu Özel İşbirliği projeleri sayesinde söz konusu dezavantajı hem bu ülkeler hem de ülkemiz açısından avantaja çevirebilecek donanıma sahip olması büyük bir fırsatın kapılarını aralamaktadır.

Kuruluşumuzun ileriye dönük yurtdışı yatırım hedefleri arasında ayrıca, sırasıyla Ortadoğu, Latin Amerika, Rusya ve Asya pazarları da yer almaktadır. 

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım: "DHMİ daha da değerlenecek"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

özelleştirme ~ 8 yıl önce
özelleştirme şart sayın genel müdürüm o yüzden THY nasıl para katlıyorsa opet,tgs çelebi vb. özelleşelim ve kazanalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dhmi personeli ~ 8 yıl önce
Personel olarak yeni genel müdürü maalesef henüz tanıyamadık ki. Muhtemelen o da seçimi bekliyor olabilir ama kurumda madur durumdaki Apron ve ARFF'nin kendisinden beklentileri çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BIRDAL ~ 9 yıl önce
Orhan Birdalı Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri yine iş başında. Çamur atma ekibi sizi. DHMİ tarihinde böyle Genel Müdür görmüş mü hiç. Zirai Donatım dan DHMİ ye geçmiş gazetecilik mezunu genel müdürünüzü çok özlediniz galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSMET ~ 8 yıl önce
DHMİ de ne arlanmaz personel var.Orhan Birdal gideli aylar oldu halen ardından konuşuyorsunuz.Nerenizi acıttı.DHMİ özelleşsinde o zaman Orhan Birdal'ın değerini anlarsınız.
Sira leylekte ~ 9 yıl önce
70 milyonluk ulkenin baskentine once rnav yaklasmasi yap derler adama. Milyonlarca liralik yakit gidiyor vektorlemeler yuzunden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
idealler hayaller ~ 9 yıl önce
evet sayın genel müdür biraz fazla idealistsiniz.bu sene dhmi sayesinde atatürk havalimanı 3 gün kapandı.personeliniz taş devrinden kalma.atc'ler dil bilmez iş bilmez.hangi maddi kaynakla hangi insan kaynağıyla yapacaksın bunları.biraz gerçek hayata dönde şu dhmiyi önce bir adam et derim.afrika sonraya kalsın burada sanki herşey çok güzel bi oralar kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
waka waka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 9 yıl önce
TÜRKİYE DE BİR ÇOK HAVAYOLU ŞİRKETİ VAR FAKAT ASIL ÖNEMLİ OLAN DEVLET HAVA MEYDANLARI. ÇÜNKÜ DHMİ TOPRAK SAHİBİ. YANİ DHMİ EV SAHİBİ HAVAYOLU ŞIRKETLERİ İSE KİRACI. O YÜZDEN DHMİ İLE İLGİLİ YORUM YAPARKEN ESAS PATRONUN KİM OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kingsin ~ 9 yıl önce
tam bir ortadoğu zihniyeti aynen böyle devam.toprak sahibiymiş patronmuş lafa bak hizaya gel.havacılık sitesinde yapıyor bide bu yorumu.olm biraz işin ilimi bilimiyle uğraşın bırakın bu ortadoğu arap kafalarını
aci gercekler ~ 9 yıl önce
dhmi once kamburlarindan kurtulsun.personel daire baskani isletme daire baskani kastamonu ve tokat meydan mudurleri .....ornekler cogaltilabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mışıl mışıl ~ 9 yıl önce
Dev kismini bilmem ama uyudugu belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gibi gibiyim ~ 9 yıl önce
Kendini thy yonetim kurulu başkanı sanarak dhmi genel müdürü gibi bir açıklama olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000