22 Temmuz 2011, Cuma 08:33:48

DHMİ ÇALIŞANLARINDAN PASTALI PROTESTO

Türk Ulaşım-Sen üyeleri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü çalışanlarına 1 yıldır ''havacılık tazminatı'' ödenmemesini ''pasta keserek'' protesto etti
  • SENDİKANIN SESİNİ DUYURMASI BENCE ÇOK DOĞRU BİR İŞ AMA ŞEKLİ YANLIŞ SİYAH ÇELENK BIRAKILSA DAHA ANLAMLI OLURDU SAYGILARIMLA.
  • Arkadaşlar HSS in adı çıkmış. asıl malı götüren Elektronik değilmidir? Hem burada birimler birbirlerine saldıracağına aldıklarına şükredip Allahtan sağlık ve huzur istesinler. Ücret dengesizliği her yerde var ama en çok DHMİ sızlanıyor. Eğer bir adaletsizlikten söz etmek gerekiyorsa aynı işi yapanlar arasında ücretlerin farklılığı araştırılıp tartışılmalı. Herkese sağlık ve esenlikler diliyorum.
  • kardeşim üzerimizden nemalanıyorsunuz diyen ben değilim yanlış anladın SS ci arkadaşlar yorumlarda yazmış yoksa herkes işini yapıyor sonuçta hepimiz kamu çalışanıyız kurumun biraz geç de olsa bölüneceği bir gerçek ama bizim dernekten 6 ay kadar önce bize söylenen bölünme işinin şimdilik rafa kaldırıldığı yönündeydi bilirsiniz biz eln. personelinin yarısı ortak gruptan tazminat almakta bu iş yeniden yapılandırılma kapsamında çözülecekti. inş kurum eninde sonunda ayrılırama benim merak ettiğim biz işletme miyiz SS miyiz yapılandırmanın neresinde olacağız
  • Burada yorum yazıp olayın saadece S.Sefer üzerinden yürütüldüğünden yakınan Elektronikci arkadaşım sen daha olayı hazmedememişsin,tabiiki sende S.Seferin bir parçasısın siz olmadan biz zaten varlığımızı sürdüremeyizElektrik,elektronik gibi ayrılmaz parçalarımızsınız nedemek üzerimizden nemalanmak biz böyle yorumlara girmemeye çalışıyoruz ama Yeniden Yapılanma gerçeğinide herkesin görmesini istiyoruz.S.Sefer ve İşletme eninde sonunda ayrılacak bu bir gereklilik.
  • yorumlarda hep seyrüseferin peşinden gidiyorsunuz bizim sayemizde nemalanıyorsun seyrüsefer ayrılacak falan v.s yazıyorsunuz merak ettiğim elektronik bu işin neresinde sayın atc aim ci arkadaşlar yorum yapabilir mi
  • en önemli mesele seyrüseferin ayrılmasıdır..para ikinci planda..ayrıldıktan sonra tüm haklar nasıl olsa sorunsuz verilir..sorun her zaman bizlerin arkamıza takılıp peşimizi bırakmayan birimler...saygılarımla
  • 24 saat yatın DHMİ kadrosunda çalışan belli kişiler zaten onlarda belli ondan sonra bizede tazmina al sana tazminat.İtfaiyeci Eurocontrolün E sini bilmez tazminat istiyormuş!O pastayı kesen 10 kişiden 8 tanesi Eurocontrolün ne iş yaptığını bilmez!!!Allah gözünüzü doyursun aç gözlüler!!!
  • biat kültürüne sahip yöneticiler sorun çözemez !
  • DHMİ yeniden yapılandırılıyor Meclis çalışmaya başladığındaki öncelikli konulardan biri bu olacak,kurum içi hazırlıklar tamamlanmak üzere o zaman 1-2-3 olmayacak saadece Hava Seyrüsefer Personeli ve destek personeli olacağından bu tartışmalarda sonlanacak.İşletmecilere ne olur bilinmez ama inşallah mağdur edilmezler.Tazminatlar o zaman sorunsuz ödenecek az kaldı sabır.....
  • Ne eylemi kardeşim isteyen gitsin kendi işinde yapsın. Hem üstümüzden millet nemalansın hem bize klavyeden saldırıda bulunsun. Yüzümüze söyleyin söyleyeceklerinizi. Eurocontrol bile ben alakasız adamlara neden para ödeyeyim demişken, kontrolörlerinizin maaşları çok komik ve çok düşük söyleyin istenen miktarın hepsini biz ödeyelim demişken durum ortada. Biz çalışıyoruz canımız çıkıyor millet yatıyor bizim üstümüzden nemalanıyor. Bizim gece gündüz nöbetlerde anamız ağlasın, paşalar yata yata tazminat alsın. Birde eylem yapın desin. AIS'e geçelim toplu olarak olsun bitsin. 300 tl için bu stres çekilir mi ya! Bakanın büyük sözü var, genel müdürün büyük sözü var bu konuda. Hükümet kuruldu bekliyoruz.
Sendika Genel Başkan Yardımcısı Gürol Toker, genel müdürlük bahçesinde toplanan sendika üyeleri adına yaptığı açıklamada, geçen yıl temmuz ayında yapılan düzenlemeyle ''havacılık tazminatı'' olarak adlandırılan tazminat kaleminde artış yapılmasının yasalaştığını anımsattı.

Yasanın yayımlanma tarihinden bugüne 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen, yasanın esaslarının bir türlü Yüksek Planlama Kurulu (YSK) tarafından belirlenmediğini dile getiren Toker, bu nedenle tazminatların resmen çalışanlara ödenemediğini söyledi.

Toker, ''Kısacası, TBMM tarafından çıkartılan bir yasa bürokrasinin sığ düşünceleri arasına sıkışmıştır. Bu düşüncenin sahibi bürokrasi, 'biz ülkeye gelen para ile ilgilenmeyiz, bizim işimiz sadece kuruluşun kasasından çıkacak paradır' demektedir. Bu sebep de ülkemizi zarara uğratmaktadır. Oysa bizlerin beklentisi, bu kalemlerin genişletilerek ülkemize girecek döviz miktarının artırılmasıdır. Bizler bu tür bürokratik engellemeleri yapanları şiddetle kınıyor ve onları doğruyu biran önce görmeye davet ediyoruz'' diye konuştu.

Sendika üyeleri daha sonra üzerinden, ''6009 sayılı yasaya istinaden YPK esaslarının uygulanmaması ile havacılık tazminatı alamayışımızın 1. yılı münasebetiyle'' yazılı pastayı kesti.
DHMİ ÇALIŞANLARINDAN PASTALI PROTESTO

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 13 yıl önce
SENDİKANIN SESİNİ DUYURMASI BENCE ÇOK DOĞRU BİR İŞ AMA ŞEKLİ YANLIŞ SİYAH ÇELENK BIRAKILSA DAHA ANLAMLI OLURDU SAYGILARIMLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar HSS in adı çıkmış. asıl malı götüren Elektronik değilmidir? Hem burada birimler birbirlerine saldıracağına aldıklarına şükredip Allahtan sağlık ve huzur istesinler. Ücret dengesizliği her yerde var ama en çok DHMİ sızlanıyor. Eğer bir adaletsizlikten söz etmek gerekiyorsa aynı işi yapanlar arasında ücretlerin farklılığı araştırılıp tartışılmalı. Herkese sağlık ve esenlikler diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kardeşim üzerimizden nemalanıyorsunuz diyen ben değilim yanlış anladın SS ci arkadaşlar yorumlarda yazmış yoksa herkes işini yapıyor sonuçta hepimiz kamu çalışanıyız kurumun biraz geç de olsa bölüneceği bir gerçek ama bizim dernekten 6 ay kadar önce bize söylenen bölünme işinin şimdilik rafa kaldırıldığı yönündeydi bilirsiniz biz eln. personelinin yarısı ortak gruptan tazminat almakta bu iş yeniden yapılandırılma kapsamında çözülecekti. inş kurum eninde sonunda ayrılırama benim merak ettiğim biz işletme miyiz SS miyiz yapılandırmanın neresinde olacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burada yorum yazıp olayın saadece S.Sefer üzerinden yürütüldüğünden yakınan Elektronikci arkadaşım sen daha olayı hazmedememişsin,tabiiki sende S.Seferin bir parçasısın siz olmadan biz zaten varlığımızı sürdüremeyizElektrik,elektronik gibi ayrılmaz parçalarımızsınız nedemek üzerimizden nemalanmak biz böyle yorumlara girmemeye çalışıyoruz ama Yeniden Yapılanma gerçeğinide herkesin görmesini istiyoruz.S.Sefer ve İşletme eninde sonunda ayrılacak bu bir gereklilik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yorumlarda hep seyrüseferin peşinden gidiyorsunuz bizim sayemizde nemalanıyorsun seyrüsefer ayrılacak falan v.s yazıyorsunuz merak ettiğim elektronik bu işin neresinde sayın atc aim ci arkadaşlar yorum yapabilir mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en önemli mesele seyrüseferin ayrılmasıdır..para ikinci planda..ayrıldıktan sonra tüm haklar nasıl olsa sorunsuz verilir..sorun her zaman bizlerin arkamıza takılıp peşimizi bırakmayan birimler...saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
24 saat yatın DHMİ kadrosunda çalışan belli kişiler zaten onlarda belli ondan sonra bizede tazmina al sana tazminat.İtfaiyeci Eurocontrolün E sini bilmez tazminat istiyormuş!O pastayı kesen 10 kişiden 8 tanesi Eurocontrolün ne iş yaptığını bilmez!!!Allah gözünüzü doyursun aç gözlüler!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biat kültürüne sahip yöneticiler sorun çözemez !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DHMİ yeniden yapılandırılıyor Meclis çalışmaya başladığındaki öncelikli konulardan biri bu olacak,kurum içi hazırlıklar tamamlanmak üzere o zaman 1-2-3 olmayacak saadece Hava Seyrüsefer Personeli ve destek personeli olacağından bu tartışmalarda sonlanacak.İşletmecilere ne olur bilinmez ama inşallah mağdur edilmezler.Tazminatlar o zaman sorunsuz ödenecek az kaldı sabır.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne eylemi kardeşim isteyen gitsin kendi işinde yapsın. Hem üstümüzden millet nemalansın hem bize klavyeden saldırıda bulunsun. Yüzümüze söyleyin söyleyeceklerinizi. Eurocontrol bile ben alakasız adamlara neden para ödeyeyim demişken, kontrolörlerinizin maaşları çok komik ve çok düşük söyleyin istenen miktarın hepsini biz ödeyelim demişken durum ortada. Biz çalışıyoruz canımız çıkıyor millet yatıyor bizim üstümüzden nemalanıyor. Bizim gece gündüz nöbetlerde anamız ağlasın, paşalar yata yata tazminat alsın. Birde eylem yapın desin. AIS'e geçelim toplu olarak olsun bitsin. 300 tl için bu stres çekilir mi ya! Bakanın büyük sözü var, genel müdürün büyük sözü var bu konuda. Hükümet kuruldu bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000