04 Temmuz 2009, Cumartesi 08:38:49

DHMİ açıkladı: Yolcu artışı sürüyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), 2009 yılı Haziran ayı sonu itibariyle 36 milyon 18 bin 103 yolcu taşıdı ve geçen yılın ilk altı ayına göre artış yüzde 3,6 oranında oldu.
  • sizce insanlığın oluşumu bu mudur? bu kadar basit düşünebilenler var demek. afedersiniz ama parası az olana resmen hiçbirşeyden anlamayan, buraya adını yazamayacağım büyükbaş hayvan cinsinden bir muamele yapmışsınız. ben bu tiplerin parası çok olanlarına da rastladım. insan olabilmenin parayla pulla alakası yok. sizi kınıyorum.
  • tabi ki söylenenler doğrudur ancak benim dediğim de aman aman büyük bir artış olmasından yana değil, şirketleri biraz daha fazla kara geçirecek kadar olsa yeterli olur ve bu sayede de şirketler o dediklerinizden daha da fazla yatırım yapabilir, bu sayede bazı yolcuların havayolu ulaşımını küçümsemeleri önlenmiş olur.. bizim milletin huyudur, bir şey ucuzlarsa "ayağa düşmüş" muamelesi görür.
  • Elbete full gidecek business her zaman iyidir.Ama Türkiye konjoktüründe bunu uygulamak son derece yanlıştır.Eğer bizim havayollarımız fiyatları arttırırsa yabancı havayollarının ekmeklerine yağ üstüne de bal sürerler.Siz söylüyorsunuz işte "ulaşılmaz" olmalı diye.Fiyatlar artarsa insanımız uçağa ulaşamaz.Bu sefer de yabancı havayolları bizim ülkemize şirket satın alma yoluyla gelir ve tekrar fiyatları düşürür.Pazar da yabancılara geçer.Biz de sadece uçakların arkasından el sallarız .Son 5 yılda yolcu sayısı 8.5 milyondan 37.5 milyona çıktı.THY 50 uçaktan 130 uçağa çıktı.Havalimanları, YAP-İŞLET-DEVRET modeli ile devletin kazanç kapısı oldu.Turizm gelirlerimiz artış halinde.Hala deniliyor ki fiyatlar arttsın.
  • şirketler yolcu yok diye yakınmıyorlar ki, kar marjları düşük diye yakınıyorlar, bilet fiyatları artsın ve "herkes" uçmasın, önemli olan toplamda kaç kafa taşıdığın değil, kaç para kazandığındır, business class fikri de bu düşüncenin ürünüdür, şirketler 100 - 150 tane ekonomi yolcusundan çok full gidecek business class ile ilgilenir (bunu da herkes itiraf etmez o da ayrı), hesaba vurursan neredeyse aynı miktar kazanca eşittir ve daha az ağırlıkla daha az yakıt yakarsın.. fazla kafa sayısı, fazla problem, fazla rötar vs vs zincir gibi gider.. havayolu bence biraz lükstür ve öyle de kalmalıdır, herkes her şeye ulaşamamalıdır.. biraz dikkatli düşünün hak vereceksiniz.
  • fiyatlar artirilsin diyen arkadaslar bana bir zamanlarin 'su okullar olmasa idi milli egitimi ne guzel yonetirdik' diye konusan kisileri hatirlatti. resmen cahillik..
  • tartışma ortamı gerçekten çok güzel. ama kusura bakmayın bugün sizin dediğiniz otobüs yolcusu tipleri olmasaydı bugün THY hala 50-60 uçakla yolcu taşıyan hantal bir şirket olurdu.Eğer bilet fiyatları arttırılma yoluna gidilir ve kapasite düşerse bu özel havayolları için büyük bir handikap oluşturur.Bizim insanımız nasıl ucuz biletlere saldırdıysa,bilet fiyatları arttığı anda o uçaklardan elini çeker.Bunun da ekonomik sonuçlarını anlatmama gerek olmadığını düşünüyorum.Bu arada hem size hem de AIRPORT HABER'e çok teşekkür ederim böyle kaliteli bir tartışma ortamı yaratıldığı için
  • siz benim ne demek istediğimi kesinlikle anlamamışsınız ve 3 sayfa da yorum döktürmüşsünüz.. ben diyorum ki, yolcuları havayoluna alıştırma safhası artık bitti, artık pek çok kişi için tek seçim havayolu, bu yüzden bilet fiyatlarının bu kadar ucuz olmasına hiç gerek yok.. sadece bilet ucuz diye zevkine gezen bir sürü insan var, bu da gereksiz kalabalık ve dolaylı olarak da rötar sebeplerinden biri.. bunlara bir de daha otobüs yolcusu kimliğinden uzaklaşamamış tipleri de ekleyin, işte keşmekeşin sebebi.. tabi rekabet olsun, ama fiyatlar bu kadar da düşmesin ve en azından abuk subuk tipleri uzaklaştırmak için bir filtre görevi görsün.. anlaşıldı mı?
  • Uçak ve yolcu trafiği artışını bırak sen L/F bak ama L/F'nin ne demek olduğunu bilmek lazım.
  • Sİz diyorsunuzki biletlere zam yapılsın ben de diyorum ki rekabet düzeyi, hiçbir firmayı incitmeyecek şekilde arttırılsın,Kamu otoriteleri sektörün önünü açsın.Yine tekrarlıyorum ki bu serbestleşme sağlanmasaydı bizim turizm ve havacılık pazarımızı yabancı büyük firmaların kontrol etmesi kaçınılmaz olacaktı.Türkiye^de yeni havalimanlarının işklevselliğinin arttırılması hem istihdamı arttıracak hem de turizm sektörünü besleyecektir.İSTATİSTİK VE DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BİRAZ OTURUN DA ARAŞTIRMA YAPIN.BU ARADA PAHALI UÇMAK İSTİYORSANIZ THY BUSINESS CLASS'Î TERCİH EDERİM GAYET PAHALIDIR.SİZ ORDA UÇUN
  • Eğer havacılık sektöründe serbestleşme sağlanmasaydı, Türk Hava Yolları dünyada söz sahibi bir havayolu olamazdı.Bu serbestleşme sayesinde Türkiye, Onur,Atlas,Pegasus,Sun Express,İz Air gibi firmaları tanıdı.Rekabet arttı ve insanımız uçakla tanıştı.Türk Hava Yolları'nın bugünkü büyümesinde hiç şüphesiz bu rekabetin artması önemli bir rol oynamıştır.Türkiye'nin coğrafi konumu o kadar önemli ki.Avrupa,Ortaasya ve Ortadoğu gibi stratejik bölgelerin tam ortasında.Havacılık sektörü sadece yolcu taşımacılığı değil,kargo,bakım,eğitim gibi önemli alanlarda da ülkemize önemli bir döviz girdisi sağlayabilmektedir.Bu sayede yeni iş sahaları açılmış ve istihdam alanları genişlemiştir.Siz diyorsunuz ki bilet fiyatları zamlansın

DHMİ verilerine göre, Direkt Transit Yolcu sayısında da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,6’lık bir artış oldu.

Uçak trafiğinde ise, 2009 yılı Haziran ayı sonu itibariyle yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 oranında artış sağlandığı ifade edildi.

İlk altı aylık dönemde iç-dış hat yolcuda Atatürk Hava Limanı toplamda 13 milyon 615 bin 19 yolcu ile birinci olurken, Atatürk Hava Limanı’nı 5 milyon 301 bin 540 yolcu ile Antalya Hava Limanı takip etti. Esenboğa Havaalanını ise iç hatta 2 milyon 375 bin 856 yolcu kullandı.

Türkiye genelinde 2009 yılı ilk altı ay sonu itibariyle yolcu ve uçak trafiğindeki verilen hizmetle beraber, havalimanı ve alanlarımızda 645 bin 735 ton yük taşımacılığı gerçekleşti.

DHMİ açıkladı: Yolcu artışı sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
sizce insanlığın oluşumu bu mudur? bu kadar basit düşünebilenler var demek. afedersiniz ama parası az olana resmen hiçbirşeyden anlamayan, buraya adını yazamayacağım büyükbaş hayvan cinsinden bir muamele yapmışsınız. ben bu tiplerin parası çok olanlarına da rastladım. insan olabilmenin parayla pulla alakası yok. sizi kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tabi ki söylenenler doğrudur ancak benim dediğim de aman aman büyük bir artış olmasından yana değil, şirketleri biraz daha fazla kara geçirecek kadar olsa yeterli olur ve bu sayede de şirketler o dediklerinizden daha da fazla yatırım yapabilir, bu sayede bazı yolcuların havayolu ulaşımını küçümsemeleri önlenmiş olur.. bizim milletin huyudur, bir şey ucuzlarsa "ayağa düşmüş" muamelesi görür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Elbete full gidecek business her zaman iyidir.Ama Türkiye konjoktüründe bunu uygulamak son derece yanlıştır.Eğer bizim havayollarımız fiyatları arttırırsa yabancı havayollarının ekmeklerine yağ üstüne de bal sürerler.Siz söylüyorsunuz işte "ulaşılmaz" olmalı diye.Fiyatlar artarsa insanımız uçağa ulaşamaz.Bu sefer de yabancı havayolları bizim ülkemize şirket satın alma yoluyla gelir ve tekrar fiyatları düşürür.Pazar da yabancılara geçer.Biz de sadece uçakların arkasından el sallarız .Son 5 yılda yolcu sayısı 8.5 milyondan 37.5 milyona çıktı.THY 50 uçaktan 130 uçağa çıktı.Havalimanları, YAP-İŞLET-DEVRET modeli ile devletin kazanç kapısı oldu.Turizm gelirlerimiz artış halinde.Hala deniliyor ki fiyatlar arttsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şirketler yolcu yok diye yakınmıyorlar ki, kar marjları düşük diye yakınıyorlar, bilet fiyatları artsın ve "herkes" uçmasın, önemli olan toplamda kaç kafa taşıdığın değil, kaç para kazandığındır, business class fikri de bu düşüncenin ürünüdür, şirketler 100 - 150 tane ekonomi yolcusundan çok full gidecek business class ile ilgilenir (bunu da herkes itiraf etmez o da ayrı), hesaba vurursan neredeyse aynı miktar kazanca eşittir ve daha az ağırlıkla daha az yakıt yakarsın.. fazla kafa sayısı, fazla problem, fazla rötar vs vs zincir gibi gider.. havayolu bence biraz lükstür ve öyle de kalmalıdır, herkes her şeye ulaşamamalıdır.. biraz dikkatli düşünün hak vereceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
fiyatlar artirilsin diyen arkadaslar bana bir zamanlarin 'su okullar olmasa idi milli egitimi ne guzel yonetirdik' diye konusan kisileri hatirlatti. resmen cahillik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tartışma ortamı gerçekten çok güzel. ama kusura bakmayın bugün sizin dediğiniz otobüs yolcusu tipleri olmasaydı bugün THY hala 50-60 uçakla yolcu taşıyan hantal bir şirket olurdu.Eğer bilet fiyatları arttırılma yoluna gidilir ve kapasite düşerse bu özel havayolları için büyük bir handikap oluşturur.Bizim insanımız nasıl ucuz biletlere saldırdıysa,bilet fiyatları arttığı anda o uçaklardan elini çeker.Bunun da ekonomik sonuçlarını anlatmama gerek olmadığını düşünüyorum.Bu arada hem size hem de AIRPORT HABER'e çok teşekkür ederim böyle kaliteli bir tartışma ortamı yaratıldığı için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
siz benim ne demek istediğimi kesinlikle anlamamışsınız ve 3 sayfa da yorum döktürmüşsünüz.. ben diyorum ki, yolcuları havayoluna alıştırma safhası artık bitti, artık pek çok kişi için tek seçim havayolu, bu yüzden bilet fiyatlarının bu kadar ucuz olmasına hiç gerek yok.. sadece bilet ucuz diye zevkine gezen bir sürü insan var, bu da gereksiz kalabalık ve dolaylı olarak da rötar sebeplerinden biri.. bunlara bir de daha otobüs yolcusu kimliğinden uzaklaşamamış tipleri de ekleyin, işte keşmekeşin sebebi.. tabi rekabet olsun, ama fiyatlar bu kadar da düşmesin ve en azından abuk subuk tipleri uzaklaştırmak için bir filtre görevi görsün.. anlaşıldı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçak ve yolcu trafiği artışını bırak sen L/F bak ama L/F'nin ne demek olduğunu bilmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sİz diyorsunuzki biletlere zam yapılsın ben de diyorum ki rekabet düzeyi, hiçbir firmayı incitmeyecek şekilde arttırılsın,Kamu otoriteleri sektörün önünü açsın.Yine tekrarlıyorum ki bu serbestleşme sağlanmasaydı bizim turizm ve havacılık pazarımızı yabancı büyük firmaların kontrol etmesi kaçınılmaz olacaktı.Türkiye^de yeni havalimanlarının işklevselliğinin arttırılması hem istihdamı arttıracak hem de turizm sektörünü besleyecektir.İSTATİSTİK VE DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BİRAZ OTURUN DA ARAŞTIRMA YAPIN.BU ARADA PAHALI UÇMAK İSTİYORSANIZ THY BUSINESS CLASS'Î TERCİH EDERİM GAYET PAHALIDIR.SİZ ORDA UÇUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğer havacılık sektöründe serbestleşme sağlanmasaydı, Türk Hava Yolları dünyada söz sahibi bir havayolu olamazdı.Bu serbestleşme sayesinde Türkiye, Onur,Atlas,Pegasus,Sun Express,İz Air gibi firmaları tanıdı.Rekabet arttı ve insanımız uçakla tanıştı.Türk Hava Yolları'nın bugünkü büyümesinde hiç şüphesiz bu rekabetin artması önemli bir rol oynamıştır.Türkiye'nin coğrafi konumu o kadar önemli ki.Avrupa,Ortaasya ve Ortadoğu gibi stratejik bölgelerin tam ortasında.Havacılık sektörü sadece yolcu taşımacılığı değil,kargo,bakım,eğitim gibi önemli alanlarda da ülkemize önemli bir döviz girdisi sağlayabilmektedir.Bu sayede yeni iş sahaları açılmış ve istihdam alanları genişlemiştir.Siz diyorsunuz ki bilet fiyatları zamlansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000