20 Mayıs 2011, Cuma 11:20:24

DHMİ 78. YAŞINI KUTLUYOR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bugün kuruluşunun 78. yıldönümünü kutluyor.
  • Sabırsızlanmaya gerek yok, Sayın Orhan Birdal çalışanın durumunu emeğini katkılarını gayet iyi biliyor, kutlama bu akşam İzmir de .
  • ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN SAYIN GENEL MÜDÜRÜMÜZE ONUNLA ÇALIŞMAK AYRICALIK VE ONUR VERİCİ.
  • en azından DHMİ de çalışan personele bir kutlama tebrik msj ı yada başka meydanlardada kutlama yapılabilirdi herhalde bu kurumda sadece ust duzey yonetıcıler çalısıyor.
  • Daha nice yıllara. Ciddiyeti ve haklı gururuyla örnek olacak bir kurum. Hepsini kutluyorum.
  • orda en azından bu kuruma hizmet etmiş 3-5 personelide davet edebilirlerdi. uzaktayız ama gelirdik unutulmak bir gün onkarında başına gelir.
Bugün sabah saat 10:00’da Anıtkabir’i ziyaret eden DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal ve diğer yöneticiler, bu akşam saat 19:00’da da İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bir resepsiyon düzenleyecek.

Havacılık sektöründeki bir çok önemli ismin bir araya geleceği resepsiyon öncesi DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal 78. yıl dolayısıyla yaptığı açıklamada "Havayolları Devlet İşletmesi İdaresi" adı altında 20 Mayıs 1933 tarihinde hizmete başlayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün, havaalanlarının işletilmesi, yenilenmesi, geliştirilmesi ve hava seyrüsefer hizmetlerinin düzenli ve güvenli bir şekilde yerine getirilmesinden sorumlu olan kuruluşumuz bu hizmetleri yerine getirirken, hava ulaşımının yaygınlaştırılması ve hizmet ağının genişletilmesi yönünde çok önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir” diye konuştu.

Türkiye’deki 46 havalimanı/havaalanlarında 2010 yılı sonu itibariyle 103 milyon yolcu trafiği yaşandığını, hava sahamızda ise toplam 1 milyon 213 bin uçağa hizmet verildiğini belirten Birdal, ayrıca “Sahip olduğumuz dünya standartlarında yüksek teknolojiye haiz seyrüsefer cihazları ile 57.000 km uzunluğundaki uçuş yolu, 130 adet hava koridoru ve 41 adet hava kapısı ile günde yaklaşık 3.500 adet yerli ve yabancı uçağa kuruluşumuz kontrolü altındaki hava sahasında 24 saat kesintisiz ve güvenli seyrüsefer hizmeti verilmektedir” dedi.

DHMİ’nin mali açıdan da; Türkiye’nin sayılı ve güçlü kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Birdal, DHMİ Genel Müdürlüğü olarak, 2010 yılında 746.303.000 TL kar ve ödemiş olduğu 149 milyon 248 bin TL kurumlar vergisi ile Türkiye genelinde 16, Kamu Kurumları arasında ise 7. sırayı alarak, Türkiye’de DHMİ’nin hak ettiği yerde olduğunu belirtti.
DHMİ 78. YAŞINI KUTLUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sabırsızlanmaya gerek yok, Sayın Orhan Birdal çalışanın durumunu emeğini katkılarını gayet iyi biliyor, kutlama bu akşam İzmir de .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN SAYIN GENEL MÜDÜRÜMÜZE ONUNLA ÇALIŞMAK AYRICALIK VE ONUR VERİCİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en azından DHMİ de çalışan personele bir kutlama tebrik msj ı yada başka meydanlardada kutlama yapılabilirdi herhalde bu kurumda sadece ust duzey yonetıcıler çalısıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha nice yıllara. Ciddiyeti ve haklı gururuyla örnek olacak bir kurum. Hepsini kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
orda en azından bu kuruma hizmet etmiş 3-5 personelide davet edebilirlerdi. uzaktayız ama gelirdik unutulmak bir gün onkarında başına gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000