10 Haziran 2010, Perşembe 17:28:04

DHMİ 2 YENİ HELİKOPTER ALIYOR

DHMİ bu yılın 4. çeyreğinde iki helikopter alıyor...Eurocopter Grubu ve Ulaştırma Bakanlığı arasında 2 adet EC-145 tipi helikopter için sözleşme imzalandı.
  • acaba bu paralar neden harcanıyor bilende yazıyor bilmeyende heralde bir amacı var çöpe atacak paramız yok ama amaç belli tüm hava liman ve meydanların uçuş güvenliği bunu herkes bilmez kimse kusura bakmasın DHMİ ne yaptığını bilen ayağını yere basan bir kurum kimse kıskanmasın
  • sus da cehaletin daha fazla ortaya çıkmasın. dhmi nin kuruluş amaç ve kapsamını okuuu.. işletmeci dhmi...
  • tşkler. ama karayollarında çalışmıyorum... sadece bilgi sahibi olduğum için fikir üretebiliyorum... ha bilmediklerim hakkında da susmayı öğrendim.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • vatan millet sakarya edebiyatı yapanlar, emin olun bu devletin başındakiler en az sizler kadar vatansever, en az sizler kadar devletin bir kuruşunun hesabını yapıyolar.cahillikten kurtulalım artık.
  • THY tamamen özel bir şirket değildir, ülkenin bayrak taşıyıcı havayoludur. Orhan Birdal ın tecrübelerinden ve birikiminden faydalanmak, ve DHMİ ile etkin ve kesintisiz bir işbirliği ile Devletin her iki kurumununda daha verimli çalışması için yönetim kurulunda bulunmasında hiç bir yasal ve gayriyasal sakınca yoktur, bilakis çok isabetli bir karardır.
  • bu kadar cahil insanların olduğunu görmek insanı üzüyor gerçekten. 1- adamların zevk için helikopter alacağı yok, lazımdı ki aldılar, orayı yönetenlerden daha mı iyi biliyorsunuz bu işi? 2-yatırım yapılsın deniyor, önce yapılan limanları havaalanlarını gezin sonra yorum yapın, son 5 yıldaki yatırımlar dhmi nin kuruluşundan beri yapılmış mı bunu araştırın öğrenin. ayrıca yap-işlet-devret ler yapıyor dhmi mi yapıyor sanki diyen arkadaşa da pes demek istiyorum, adamlar sanki kafalarına göre gelip buraya h.limanı yapıyor, onu yaptıran ve daha etkin ve devlet için daha karlı işletilmesini sağlayan dhmi. bu yabancı ülkelere bile model olmuş bir çalışma.
  • haklısın be her yerde terminal var bazılarında öküzler otluyor (tarım bakalığındayım ya ondan biliorum) smart zaten söylenilen zamanda oldu doğru diyosun (en son 2010 denmişti). her havaalanında koşullar bi heatrow da var. beni bilmemde sen büyük ihtimal karayollarındasın.
  • Orhan Birdal yılda 50 saat bile ucmayan bir birime helikopter alacağına önce ucus kontrol ucak pilotlarının şartlarını iyileştirsin ki orası yolgecen hanı olmasın.Ordaki ucak pilotlarının THY ye gecmelerine engel olmaya calışacağına önce insanların o ucus kontrol ucak biriminde çalışmak için yarısmalarını sağlayacak düzenlemeler yap...Bu arada sizin hem THY yönetimin de olmanız hem de DHMİ genel müdürü olmanız da ne kadar kanunlara uygun tartışılır.Bir insan hem otogarın sahibi hem de otobuslerin sahibi olmaz.Kimin çıkarını savunuyorsunuz...DHMİ ? THY ?Karar verin...:)
  • görende hepsimi de hame ii yaptı sanır.. çok hoşsun. yap işlet devret diye bişi var. hangi meydan uluslararası kriterleri sağlıyor duyamadım. acaba ahl kriterleri sağlıyor mu? evet şaka şaka... komik olmayın

ILA Berlin fuarında DHMİ yetkilileri 2 adet EC145 tipi helikopter önsipariş anlaşması imzaladı. Yapılan açıklamada helikopterlerin havaalanı güvenliği ve taşıma görevinde kullanılacağı ifade edilirken uçakların en geç Aralık ayında teslim edileceği belirtildi.

Yeni nesil hafif çift motor teknolojisine sahip EC145 helikopterleri arama kurtarma, acil sağlık hizmetleri, polis ve iç güvenlik hizmetleri amacıyla birçok ülkede kullanılıyor.

2 pilot dahil olmak üzere 11 yolcu kapasitesine sahip EC145 tipi helikopterler çevik ve hızlı olmalarıyla dikkat çekiyorlar.

Dünyada şu anda 186 adet sivil hizmette EC145 tipi helikopter bulunuyor. Piyasa fiyatının 5.5 milyon Amerikan Doları olduğu ifade edilen helikopter ilk uçuşunu 1999 yılında gerçekleştirdi.

Eurocopter yetkilileri yaptıkları açıklamada "DHMI gibi bir müşterimizin olmasından dolayı mutluluk ve gurur duyduk. Helikopterlerimizin 4807 metre yükseklikteki Avrupa'nın en yüksek dağı olan Mont Blanc bile engel değil" diyerek helikopterin özelliklerine atıfta bulundu.





 

DHMİ 2 YENİ HELİKOPTER ALIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
acaba bu paralar neden harcanıyor bilende yazıyor bilmeyende heralde bir amacı var çöpe atacak paramız yok ama amaç belli tüm hava liman ve meydanların uçuş güvenliği bunu herkes bilmez kimse kusura bakmasın DHMİ ne yaptığını bilen ayağını yere basan bir kurum kimse kıskanmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sus da cehaletin daha fazla ortaya çıkmasın. dhmi nin kuruluş amaç ve kapsamını okuuu.. işletmeci dhmi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tşkler. ama karayollarında çalışmıyorum... sadece bilgi sahibi olduğum için fikir üretebiliyorum... ha bilmediklerim hakkında da susmayı öğrendim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vatan millet sakarya edebiyatı yapanlar, emin olun bu devletin başındakiler en az sizler kadar vatansever, en az sizler kadar devletin bir kuruşunun hesabını yapıyolar.cahillikten kurtulalım artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY tamamen özel bir şirket değildir, ülkenin bayrak taşıyıcı havayoludur. Orhan Birdal ın tecrübelerinden ve birikiminden faydalanmak, ve DHMİ ile etkin ve kesintisiz bir işbirliği ile Devletin her iki kurumununda daha verimli çalışması için yönetim kurulunda bulunmasında hiç bir yasal ve gayriyasal sakınca yoktur, bilakis çok isabetli bir karardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kadar cahil insanların olduğunu görmek insanı üzüyor gerçekten. 1- adamların zevk için helikopter alacağı yok, lazımdı ki aldılar, orayı yönetenlerden daha mı iyi biliyorsunuz bu işi? 2-yatırım yapılsın deniyor, önce yapılan limanları havaalanlarını gezin sonra yorum yapın, son 5 yıldaki yatırımlar dhmi nin kuruluşundan beri yapılmış mı bunu araştırın öğrenin. ayrıca yap-işlet-devret ler yapıyor dhmi mi yapıyor sanki diyen arkadaşa da pes demek istiyorum, adamlar sanki kafalarına göre gelip buraya h.limanı yapıyor, onu yaptıran ve daha etkin ve devlet için daha karlı işletilmesini sağlayan dhmi. bu yabancı ülkelere bile model olmuş bir çalışma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haklısın be her yerde terminal var bazılarında öküzler otluyor (tarım bakalığındayım ya ondan biliorum) smart zaten söylenilen zamanda oldu doğru diyosun (en son 2010 denmişti). her havaalanında koşullar bi heatrow da var. beni bilmemde sen büyük ihtimal karayollarındasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Orhan Birdal yılda 50 saat bile ucmayan bir birime helikopter alacağına önce ucus kontrol ucak pilotlarının şartlarını iyileştirsin ki orası yolgecen hanı olmasın.Ordaki ucak pilotlarının THY ye gecmelerine engel olmaya calışacağına önce insanların o ucus kontrol ucak biriminde çalışmak için yarısmalarını sağlayacak düzenlemeler yap...Bu arada sizin hem THY yönetimin de olmanız hem de DHMİ genel müdürü olmanız da ne kadar kanunlara uygun tartışılır.Bir insan hem otogarın sahibi hem de otobuslerin sahibi olmaz.Kimin çıkarını savunuyorsunuz...DHMİ ? THY ?Karar verin...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
görende hepsimi de hame ii yaptı sanır.. çok hoşsun. yap işlet devret diye bişi var. hangi meydan uluslararası kriterleri sağlıyor duyamadım. acaba ahl kriterleri sağlıyor mu? evet şaka şaka... komik olmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000