01 Mayıs 2013, Çarşamba 12:17:56

DEV İHALE NEREDE YAPILACAK?

Sonucu herkes tarafından merakla beklenen İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının ihalesi önceki havalimanı ihalelerinden farklı bir yerde yapılacak.
  • 3 havalimaninida TAV layacagiz..
  • Kocamanlar kararlarını vermiş. Bizim gibi pis fakir, alt tabaka, ezik (Ne dersen de)'lere de sadece konuşmak düşüyor maalesef. Bu çoook demokratik ülkede, hani şu tramvay ve vapurlar için internet oylaması yapılan ülkemde, 3. havaalanı için neden internet oylaması yapılmadığı açık.
  • Zaman ve buyukluk acisininda Turkiye nin ihtiyaci olan bir proje. Sivil havaciliginda gelismesine fayda da saglayacak. hayirilisi olsun....
  • istanbul'a neden 3. havalimanı gerekli, bir bilen varsa geri gelsin. kisisel ihtiraslar ve milyarlık rant beklentisi sonucu, ÇED sonuçlarına aldırış bile edilmeden, uzmanların, konuyla ilgili bilim insanlarının öneri ve telkinleri es geçilerek, bir doğa yıkımı daha yapılacak, ulusal kaynaklar siyasi ikbal beklentisi ile çar çur etrafa saçılacak. ve üstelik bunun adı, gelişme ve modernleşme olacak!
  • Kesinlikle eminimki DHMİ nin tarihine yakışır bir ihale olacak. Allah kolaylık versin. ..

Yoğun ilgiyi dikkate alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Havameydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, ihaleyi Esenboğa Havalimanı'nda yapma kararı aldı.

Alınan karar göre, İstanbul'a üçüncü havalimanının ihalesi, 3 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Esenboğa Havalimanı Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; DHMİ Esenboğa Sosyal Tesisleri'nde en ufak bir şaibeye dahi yer bırakmamak için özellikle ihalenin yapılacağı salon başta olmak üzere her tarafın kameralarla donatıldığı öğrenildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, daha önce yapılan ihaleleri Ankara'da Konya yolu üzerinde bulunan genel müdürlük binasındaki salonlarda gerçekleştiriyordu.

Bugüne kadar ikisi yabancı olmak üzere 17 firmanın şartname satın aldığı ihale, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, yeni İstanbul Havalimanı projesinin finansmanının sağlanması amacıyla belirli bir süre için yolcu ve tarife garantisi verilmesi öngörülüyor.

Yapım işlerinin tamamlanması ve havalimanının işletmeye alınmasıyla 25 yıllık işletme süresi başlayacak.

İhalede istekliler, tekliflerini verirken yatırım bedeli, yapım ve işletme süresini dikkate alarak 25 yıllık işletme süresi için DHMİ Genel Müdürlüğüne ödeyecekleri toplam kira bedelinde yarışacak. Önce teklifler teknik anlamda değerlendirilecek, mali ve teknik yeterliliğe sahip teklifler geçerli kabul edilecek. İkinci aşamada da fiyat zarfı açılacak. İşletme süresinde en fazla kira ödemeyi taahhüt eden istekli ihaleyi kazanmış olacak.

DEV İHALE NEREDE YAPILACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

TAV layalim ~ 11 yıl önce
3 havalimaninida TAV layacagiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karar... ~ 11 yıl önce
Kocamanlar kararlarını vermiş. Bizim gibi pis fakir, alt tabaka, ezik (Ne dersen de)'lere de sadece konuşmak düşüyor maalesef. Bu çoook demokratik ülkede, hani şu tramvay ve vapurlar için internet oylaması yapılan ülkemde, 3. havaalanı için neden internet oylaması yapılmadığı açık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zamaninda bir ihale ~ 11 yıl önce
Zaman ve buyukluk acisininda Turkiye nin ihtiyaci olan bir proje. Sivil havaciliginda gelismesine fayda da saglayacak. hayirilisi olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rant kavgası! ~ 11 yıl önce
istanbul'a neden 3. havalimanı gerekli, bir bilen varsa geri gelsin. kisisel ihtiraslar ve milyarlık rant beklentisi sonucu, ÇED sonuçlarına aldırış bile edilmeden, uzmanların, konuyla ilgili bilim insanlarının öneri ve telkinleri es geçilerek, bir doğa yıkımı daha yapılacak, ulusal kaynaklar siyasi ikbal beklentisi ile çar çur etrafa saçılacak. ve üstelik bunun adı, gelişme ve modernleşme olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ist/saw ~ 11 yıl önce
yukarıda 2 kısaltma görüyorsun. Bu alanlara yaz sezonunda hiç gelmişliğin yok galiba. yoğunluk nedeniyle sırf rötar. personel eksik değil, tesis teçhizat eksik değil. alanların kapasiteleri yetersiz. Çünkü Türkiye'de havacılığın bu kadar hızlı gelişip yolcu potansiyelinin bu kadar hızlı büyüyeceğini kimse bundan önceki yönetimlerde ön göremedi ve gözü kör şekilde geleceği hesaplamadan hava alanı inşa etti. Artık var olanlar yetmiyor. Dünyanın çoğu şehirlerinde birden çok hava alanı var. Örnek Londra,New York, Chicago, Washington, Frankfurt, Berlin, vs.vs. Oralarda medeniyet ölçüsü kabul edilen bizde gereksiz kabul görüyor. Yeni yapılacak alan inşaat aşaması dahil bitiminden sonra oluşturacak istihdam ekonomiye katkısı ve hava trafiğini rahatlatarak güvenliği artıracağını kimse düşünmüyor bu memlekette galiba. Evet ortada milyarlık rant var, ama bence herkes bir şeyi kabul etmeli kapitalizm bu. Ütopyalarımızı gömmenin zamanı geldi artık.
tebrikler.. ~ 11 yıl önce
kapitalizme methiye niteliğindeki sözleriniz için sizi kutlamak gerek. siz kendi ütopyalarınızı gömebilirsiniz; ancak bizler, bireyselliği, adaletsizliği, eşitsizliği, çevresel ve kentsel felaketleri değil, toplumsal faydayı gözeten ütopyamıza sahip çıkacağız. sevgiler.
Tahabey ~ 11 yıl önce
Kesinlikle eminimki DHMİ nin tarihine yakışır bir ihale olacak. Allah kolaylık versin. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000