Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Zafer Havaalanından sonra ikinci bölgesel havaalanı için ihaleye çıkıyor. Çukurova Bölgesel Havaalanı projesi için dev şirketler şimdiden kolları sıvadı...
Çukurova Bölgesel Havaalanı projesi 3 Kasım tarihinde kapalı teklif usulü ile yapılacak. İhaleye iki ay gibi bir süre kala terminal işletmeciliği yapan şirketler Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesi için çalışmalarını hızlandırdı.
TAV, Limak, ATM ve İçtaş gibi terminal işletmeciliği konusunda deneyimli Türk şirketler, Çukurova Bölgesel Havaalanı projesi ile yakından ilgilenen şirketler arasında yer alıyor.
600 bin dışhat ve 2.5 milyon iç hat yolcu garantisi verilecek projede işletme süresi gözetilerek ihale yapılacak. En kısa işletme süresi teklif eden firma ihaleyi kazanacak.
Zafer Bölgesel Havaalanı’nda kıyasıya çekişen şirketler bu kez Çukurova Bölgesel Havaalanı projesini kapabilmek için yarışacak. Projeye, birçok uluslararası firmanın da Türk şirketlerle konsorsiyum oluşturarak katılması bekleniyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın da özellikle Türkiye’de rekabetçi ortam sağlanması için yabancı yatırımcılara sıcak baktığı belirtiliyor. İhale şartnamesinin de sektördeki farklı oyuncuların yer alabilmesine uygun olarak hazırlandığı bildiriliyor.
Ulaştırma Bakanlığı, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından Mersin İli, Tarsus İlçesi’nde, Tarsus Merkez’e bağlı Çiçekli ve Karsavuran Köyleri ile Yenice Belediyesi’ne Bağlı Kargılı Köyü sınırları içerisinde yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havaalanı, iki adet 3 bin 500 metre uzunluğunda piste sahip olacak. Havaalanının hizmete açılmasıyla Adana Havaalanı da kapatılacak.
Bu arada ihaleyi kazanacak firmanın işi hayli kolaylaşacak. Geçmiş yıllarda ihaleden sonra ihale sonuçları Yüksek Planlama Kurulu’nun onayına sunuluyordu. Bundan böyle ihale sonuçları, Bakan onayı ile geçerlilik kazanacak.
©AirportHaber Özel
Facebook Yorum