23 Ağustos 2011, Salı 12:55:04

ÇUKUROVA’DA KIRAN KIRANA İHALE

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Zafer Havaalanı’ndan sonra ikinci bölgesel havaalanı için ihaleye çıkıyor. Çukurova Bölgesel Havaalanı projesi için dev şirketler şimdiden kolları sıvadı...
  • hayırlı uğurlu olsun çok güzel bir haber :)
  • AKP'li Adana millet vekilleri vatandaş havaalanı için çırpınırken sizlerden niye ses çıkmıyor. Lütfen sesinizi duyalım. Kapatılmıyacak denilen havaalanında kapatılacak lafları çoğalmaya başladı. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Haydi artık çok geç olmadan gösterin kendinizi.
  • Adana havalimanını yılda 3 milyona yakın kişi kullanıyor.Türkiye'nin 5. büyük şehrinde havaalanı olmaması çok komik.ğdır'a bile havaalanı yapıyorlar ama Türkiye'nin 5. büyük şehrinde yok çok saçma.
  • Yukarida logosu olan her firma bu iste deneyimli ve uzman artik.. Ve isin ozunde, isi dogru yapicak tecrubeli elemana sahip olmak onemli. Bu is ler hata goturmez artik.
  • Adana şakirpaşa neden kapatılacak onu anlamadım. Zaten hali hazırda mevcut terminalde o kadar yolcu kullanıyor. Hakeza iki gün önce kullandım yan tarafta inşaat vardı. Sanırım genişletiliyor. Bence yanlış bilgi.
  • Adana havaalanı kapanacak deniyor ama yapılan hazırlıklar hiçte öyle demiyor. Pist 500 metre uzatılacak deniyor ve VIP kapasitesi yetersiz diye inşaat başlatıldı yeni ek bina yapılıyor. Bu çelişki midir. Yoksa bile bile bazı kesimler kazansın diye israf mı yapılıyor?
  • pardon,TAV haricinde hangi şirket konusunda deneyimliymiş anlayamadım ben??
Çukurova Bölgesel Havaalanı projesi 3 Kasım tarihinde kapalı teklif usulü ile yapılacak. İhaleye iki ay gibi bir süre kala terminal işletmeciliği yapan şirketler Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesi için çalışmalarını hızlandırdı. 
 
TAV, Limak, ATM ve İçtaş gibi terminal işletmeciliği konusunda deneyimli Türk şirketler, Çukurova Bölgesel Havaalanı projesi ile yakından ilgilenen şirketler arasında yer alıyor. 
 
600 bin dışhat  ve 2.5 milyon iç hat yolcu garantisi verilecek projede işletme süresi gözetilerek ihale yapılacak.  En kısa işletme süresi teklif eden firma ihaleyi kazanacak.
Zafer Bölgesel Havaalanı’nda kıyasıya çekişen şirketler bu kez Çukurova Bölgesel Havaalanı projesini kapabilmek için yarışacak. Projeye, birçok uluslararası firmanın da Türk şirketlerle konsorsiyum oluşturarak katılması bekleniyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın da özellikle Türkiye’de rekabetçi ortam sağlanması için yabancı yatırımcılara sıcak baktığı belirtiliyor. İhale şartnamesinin de sektördeki farklı oyuncuların yer alabilmesine uygun olarak hazırlandığı bildiriliyor.  
 
 Ulaştırma Bakanlığı, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından Mersin İli, Tarsus İlçesi’nde, Tarsus Merkez’e bağlı Çiçekli ve Karsavuran Köyleri ile Yenice Belediyesi’ne Bağlı Kargılı Köyü sınırları içerisinde yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havaalanı, iki adet 3 bin 500 metre uzunluğunda piste sahip olacak. Havaalanının hizmete açılmasıyla Adana  Havaalanı da kapatılacak.
 
Bu arada ihaleyi kazanacak firmanın işi hayli kolaylaşacak. Geçmiş yıllarda ihaleden sonra ihale  sonuçları Yüksek Planlama Kurulu’nun onayına sunuluyordu. Bundan böyle ihale sonuçları, Bakan onayı ile geçerlilik kazanacak.

©AirportHaber Özel
ÇUKUROVA’DA KIRAN KIRANA İHALE

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
hayırlı uğurlu olsun çok güzel bir haber :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AKP'li Adana millet vekilleri vatandaş havaalanı için çırpınırken sizlerden niye ses çıkmıyor. Lütfen sesinizi duyalım. Kapatılmıyacak denilen havaalanında kapatılacak lafları çoğalmaya başladı. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Haydi artık çok geç olmadan gösterin kendinizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adana havalimanını yılda 3 milyona yakın kişi kullanıyor.Türkiye'nin 5. büyük şehrinde havaalanı olmaması çok komik.ğdır'a bile havaalanı yapıyorlar ama Türkiye'nin 5. büyük şehrinde yok çok saçma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yukarida logosu olan her firma bu iste deneyimli ve uzman artik.. Ve isin ozunde, isi dogru yapicak tecrubeli elemana sahip olmak onemli. Bu is ler hata goturmez artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adana şakirpaşa neden kapatılacak onu anlamadım. Zaten hali hazırda mevcut terminalde o kadar yolcu kullanıyor. Hakeza iki gün önce kullandım yan tarafta inşaat vardı. Sanırım genişletiliyor. Bence yanlış bilgi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adana havaalanı kapanacak deniyor ama yapılan hazırlıklar hiçte öyle demiyor. Pist 500 metre uzatılacak deniyor ve VIP kapasitesi yetersiz diye inşaat başlatıldı yeni ek bina yapılıyor. Bu çelişki midir. Yoksa bile bile bazı kesimler kazansın diye israf mı yapılıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pardon,TAV haricinde hangi şirket konusunda deneyimliymiş anlayamadım ben??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000