27 Temmuz 2009, Pazartesi 08:14:38

Çardak Havaalanı için son aşamaya gelindi

Denizli’nin yıllardır sıkıntısını çektiği askeri saha içinde kalan Çardak Havaalanı’nın tamamen sivilleşerek yurt içi ve yurt dışı seferlere açılması için son aşamaya gelindi.
  • Cardak Denizliye tam 63km. Bu havalimaninin nasil Denizliye ait oldugu söylenebilir? Denizliye hitap eden bir liman sehre yakin olmasi lazim. Bir sanayi sehri Denizlinin limani gelismeye müsait ve yolcu tarafindan tercih sebebi olmasi lazim. En kisa zamanda Sarayköy civarinda Havalimani olmaya müsait yer hazirlanmasi uygun olur. Degilse Cardak bu seviyeden ileri gidemez, diger limanlar gibi devlete yük olur.
  • inşallah Merzifon´daki kısıtlamalar da kaldırılır

Çardak Havaalanı’ndaki askeri saha sıkıntısının bitmesi için Denizli Valiliği ile Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan protokolün hükümleri sonunda yerine getirilerek, Ulaştırma Bakanlığı kanalıyla Genelkurmay Başkanlığı’na bildirilecek. Genelkurmay Başkanlığı Çardak Havaalanı’nın tamamen sivilleşmesi için gerekli izni vermesinin ardından özel şirketler havaalanına iniş yapabilecek, uçaklar gece konaklayabilecek ve bir sorun olduğunda sivil müdahale yapılabilecek. Vali Yavuz Erkmen, Genelkurmay Başkanlığı ile imzalanan 9 maddelik protokolün hükümlerini yerine getirerek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne gönderdikleri müjdesini verdi. Erkmen, "Çok kısa süre içerisinde sorun bitecek" dedi. (Hürriyet)

Çardak Havaalanı için son aşamaya gelindi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Cardak Denizliye tam 63km. Bu havalimaninin nasil Denizliye ait oldugu söylenebilir? Denizliye hitap eden bir liman sehre yakin olmasi lazim. Bir sanayi sehri Denizlinin limani gelismeye müsait ve yolcu tarafindan tercih sebebi olmasi lazim. En kisa zamanda Sarayköy civarinda Havalimani olmaya müsait yer hazirlanmasi uygun olur. Degilse Cardak bu seviyeden ileri gidemez, diger limanlar gibi devlete yük olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
inşallah Merzifon´daki kısıtlamalar da kaldırılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000