15 Ağustos 2010, Pazar 14:15:54

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DEĞİL"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Çanakkale'ye bağlı Gökçeada Havaalanı'nın açılışını yaptı. Yıldırım açılış töreninde yaptığı konuşmada "Çanakkale geçilmez değil. Bölünmüş yollarla, hava yolu ile Çanakkale'yi ulaşımsızlıktan kurtardık" dedi.
  • Duyarlı ve hassas vatandaşlarımız sayın bakanın yüce TÜRK milletinin bir kahramanlık destanının ruhunu taşıyan ifadesi üzerine yaptığı maksadını aşan yoruma tepkilerini göstermişler. Ben de bu tepkiye destek vermek istiyorum ve özellikle bu milletin oylarıyla vekili olanları anadilimizi kullanırken daha dikkatli olmaya maksadı aşmamaya,vaziyetten vazife çıkarmamaya davet ediyorum!
  • bu sözü böyle uluota rasgele söylemek çok yanlış şerefli kurtuluş savaşımızın bir simgesidir.bu söz üzerinden prim yapmak istiyecekler yanlış yaparlar çünkü oradaki şehitlerimizin kemiklerini sızlatırlar.şehitlerine saygı göstermeyen kimse olamaz olmamalı da diyorum saygılarımla
  • "Çanakkale Geçilmez" sözü en acımasız savaş yıllarında rezil olan düşmanlara hitaben söylendi. bu sözün Türk Milleti için bir önemi var. havaalanı güzel olmuş Gökçeadaya hayırlı olsun ama bazı değerler üzerinden reklam yapmasın kimse. (KA)
  • İş güzel de ben "Çanakkale geçilmez değil" sözüne takıldım. Böyle hassas koulara dikkat etmek lazım. Keşke başka bir söz ya da benzetme kullanılsaydı. Çanakkale geçilmez!
  • Bunlar güzel gelişmeler, inşallah havayolu şirketleri sefer düzenler... Ayrıca Gökçeada'ya devletin biraz yatırım yapması gerekiyor. Elektrik kesintileri yaşanması çok üzücü
  • AKPli degilim ama hic tartismasiz Cumhuriyet doneminin en basarili bakanlarindan biri oldugunu dusunuyorum.
  • Eskişehir i de yurtdışına ve yurtiçine bağlayın sayın bakanım.TYH haricinde de havayolları da uçsun.örnegin;eskişehir-hollanda,almanya,belçika... eskişehir- antalya uçuşları,eskişehir -izmir uçuşları..borajet ucsun,pegasus,onur,sky,atlas..Lütfen değerlendirin.Çok ihtiyaç var.. Gökçeada milletimize hayırlı uğurlu olsun.teşekkürler
  • 2 yoruma katılmakla beraber keşke sezon başında açılıp turizmi körükleseydi. Gökçe ada ya İstanbuldan kara+deniz yoluyla ulaşmak neredeyse 10 saat . Ama havadan Borajet le 2 saati geçmez heralde. Hayırlı olsun .
  • Haydi havayolu sirketleri.Sayin Bakan isteyen havayolu ucabilir diyerek yolu acti. AnadoluJet, BoraJet, Pegasus, Onur ve Atlas.Baglayin adayi Turkiyeye ve dunyaya. Orada yasayan asker ve ogrencileri ve ada halkini unutmayin.Turizm ve sorf cenneti oldugunu unutmayin.
  • Milletimize ne yapsak azdır.Gökçeadalılara hayırlı olsun tam ATR72 ve Bora JET'e göre bir pist
Türkiye'nin en batısında bulunan Gökçeada Havaalanı bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Havaalanı açılışı için düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanında bölge milletvekilleri, DHMİ ve DLH Genel Müdürleri, DHMİ Genel Müdür Yardımcıları, Çanakkale Valisi, Gökçeada Belediye Başkanı ve Gökçeada sakinleri katıldı. Törende ilk olarak konuşmayı yapan Göççeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, "Ada olarak ulaşım yönünden anakaraya uzaktık. Bakanımızın devreye girmesi ile buraya hızlı feribot seferleri düzenlenmeye başladı. Turist seferlerimiz çok arttı. Hava ulaşımının sağlanması ile bu sayı daha da artacak" dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ise, "Gökçeada havaalanı iki kademeli yatırımla sonuçlandı.Önce alt yapıyı bitirdik ve ardından üst yapı dediğimiz pist ve terminal binalarını yaptık. Bugün buranın açılışını yaparak hizmete veriyoruz. Öncelikle insani uçuşlarda kullanılacak. İlerleyen dönemlerde yolcu trafiği için açılması için çalışmalarımız sürecek" dedi.

Ulaştırma Bkanı Binali Yıldırım ise Gökçeada ile ilgili anısını anlatarak başladığı konuşmasında, "12 eylül döneminde genç bir gemi mühendisi iken Gökçeada gemisi yapılması için görevlendirilmiştim. İlk olarak 80'li yıllarda Gökçeada'ya gelmiştim. iktidara geldiğimizde de buranın makus talihini çözmek için her türlü çabayı sarfettim. Çanakkale'yi duble yol ağı ile ördük. Ulaşılamaz denilen Çanakkale'nin ulaşım sorunlarını çözdük. Gökçeada'ya feribot seferleri koyarak adamının bizler için önemli olduğunu gösterdik. İleri hedeflerimizde bu adayı turizm merkezi haline getirmek için çalışmak ve Yunan adaları ile Gökçeada arasında feribot seferleri başlatmak olacaktır" dedi.

Bakan Yıldırım, "Gökçeada artık havayolunu halkın yolu haline getirmemizin meyvesini yiyen ilçelerimizden birisi olacak. Havaalanını bugün hizmete açtık. Bundan sonra havayolu ile de hizmet alacaksınız" şeklinde konuştu. Binali Yıldırım, bundan sonra görevin Gökçeadalılara düştüğünü uçuş yapacak şirketlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, "isteyen havayolu şirketi Gökçeada'ya uçabilir" diyere havayolu şirketlerine çağrıda bulundu.

Gökçeada Havaalanı'nın alt yapı çalışmaları DLH tarafından 1996 yılında bAşladı. 1998 yılında Yüksek Planlama Kurulu kara ile DHMİ yatırım programına alındı. Bu kapsamda 2040 metre uzunluğu 30 metre pist genişliği bulunan bir piste sahip. Projenin terminal binası, pist ve ek binalarla birlikte maliyeti 88.125 milyon TL'yi buldu.

Bugün hizmete açılan Gökçeada Havaalanı'na ilk iniş yapan Top-Air uçakları oldu. Top Air'e ait uçaklar gönüllü olarak bir grup gazeteciyi Gökçeada'ya getirdi. Yılların pilotu Murat Öztürk de pist uçağı ile gösteri uçuşu yaptı. Top Air'İn uçaklarından sonra DHMİ'ye ait özel uçak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı Gökçeada'ya getirdi.































"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DEĞİL"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Duyarlı ve hassas vatandaşlarımız sayın bakanın yüce TÜRK milletinin bir kahramanlık destanının ruhunu taşıyan ifadesi üzerine yaptığı maksadını aşan yoruma tepkilerini göstermişler. Ben de bu tepkiye destek vermek istiyorum ve özellikle bu milletin oylarıyla vekili olanları anadilimizi kullanırken daha dikkatli olmaya maksadı aşmamaya,vaziyetten vazife çıkarmamaya davet ediyorum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu sözü böyle uluota rasgele söylemek çok yanlış şerefli kurtuluş savaşımızın bir simgesidir.bu söz üzerinden prim yapmak istiyecekler yanlış yaparlar çünkü oradaki şehitlerimizin kemiklerini sızlatırlar.şehitlerine saygı göstermeyen kimse olamaz olmamalı da diyorum saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Çanakkale Geçilmez" sözü en acımasız savaş yıllarında rezil olan düşmanlara hitaben söylendi. bu sözün Türk Milleti için bir önemi var. havaalanı güzel olmuş Gökçeadaya hayırlı olsun ama bazı değerler üzerinden reklam yapmasın kimse. (KA)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İş güzel de ben "Çanakkale geçilmez değil" sözüne takıldım. Böyle hassas koulara dikkat etmek lazım. Keşke başka bir söz ya da benzetme kullanılsaydı. Çanakkale geçilmez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlar güzel gelişmeler, inşallah havayolu şirketleri sefer düzenler... Ayrıca Gökçeada'ya devletin biraz yatırım yapması gerekiyor. Elektrik kesintileri yaşanması çok üzücü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AKPli degilim ama hic tartismasiz Cumhuriyet doneminin en basarili bakanlarindan biri oldugunu dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eskişehir i de yurtdışına ve yurtiçine bağlayın sayın bakanım.TYH haricinde de havayolları da uçsun.örnegin;eskişehir-hollanda,almanya,belçika... eskişehir- antalya uçuşları,eskişehir -izmir uçuşları..borajet ucsun,pegasus,onur,sky,atlas..Lütfen değerlendirin.Çok ihtiyaç var.. Gökçeada milletimize hayırlı uğurlu olsun.teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2 yoruma katılmakla beraber keşke sezon başında açılıp turizmi körükleseydi. Gökçe ada ya İstanbuldan kara+deniz yoluyla ulaşmak neredeyse 10 saat . Ama havadan Borajet le 2 saati geçmez heralde. Hayırlı olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haydi havayolu sirketleri.Sayin Bakan isteyen havayolu ucabilir diyerek yolu acti. AnadoluJet, BoraJet, Pegasus, Onur ve Atlas.Baglayin adayi Turkiyeye ve dunyaya. Orada yasayan asker ve ogrencileri ve ada halkini unutmayin.Turizm ve sorf cenneti oldugunu unutmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Milletimize ne yapsak azdır.Gökçeadalılara hayırlı olsun tam ATR72 ve Bora JET'e göre bir pist

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000