18 Eylül 2011, Pazar 08:21:37

BTS KİMİ PROTESTO ETTİ?

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, korsan telsiz olayıyla ilgili demeç veren 2 Nolu Şube Başkanını ‘kınama cezası’ ile cezalandıran DHMİ’yi protesto etti.
  • öyle önüne gelen aklına eseni söyleyemez. bakkal dükkanı değil burası.kahvehane hiç değil.
  • birileri sendika ile vakıfları karıştırıyo. kendilerini bugünlere getiren bu vakıf çocukları sendika adını ağzına almasın allah baba çarpar !
  • Sendikaların görevi çalışanları işverene karşı korumaktadır. Başbakanlık genelgesinde ise sendikal faaliyet kapsamındaki durumlarda ceza verilmez. Şimdi teknik bir personel olmayan ve daha da önemlisi sendikal faaliyet kapsamında olmayan bir konuda böyle bir açıklama yaparak hangi çalışanın hakkı DHMİ'ye karşı korunmuştur??? Mevzuat diyenler açık okusun lütfen. Sendikaların amaçları bellidir. Sendika her konuda görüş belirtemez. Yapılan uygulama son derece doğru ve hukukidir. Sendikalar gerçek anlamda çalışanları korusunlar ve bu magazinvari işleri bıraksınlar.
  • konuyla ilgili yapılan açıklama yalnızca yasalara aykırı olmayıp etik ve teknik açıdan da uygunsuzdur. bir kurumu ve çalışanlarını haksız biçimde karalamaya çalışmaktan başka birşey değildir. kişiler yetkileri ve bilgileri ölçüsünde hareket ederse demokrasi gelişir. yoksa her önüne gelenin sorumsuzca hareket etmesi demokrasi değil kaos getirir.
  • DHM KINAMA CEZASI VERME TAZMİNATLARI VER RESMEN SKANDAL 1 YIL GEÇTİ 1-2 YILDA GEÇECEĞE BENZİYOR...
Ankara Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Devlet Hava Alanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) önünde basın açıklaması düzenleyerek, "2 No'lu şube Başkanının, Başbakanlık Genelge'sine rağmen, sendikal hak ve özgürlüklere aykırı olarak verilen "kınama" cezasını protesto etti.

KORSAN TELSİZ CİDDİYE ALINDI, ŞUBE BAŞKANI KINANDI!
Açıklamayı okuyan BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, yaşanan olayı şu şekilde özetledi: "İstanbul FIR'ında bulunan bir uçak ILS olarak adlandırılan Aletli İniş Sistemini kullanarak iniş için yaklaştığı sırada, uçağa başka bir yöne dönmesi talimatını bir korsan telsiz kullanıcısı tarafından telsiz konuşma kurallarına ve havacılık terminolojisine uygun olarak verilmiştir. Pilotun talimatı gerçek zannederek uçuş yönünü değiştirmesi sırasında uçağın yanlış yöne döndüğünü fark eden Hava Trafik Kontrolörü'nün pilotu hemen uyarması üzerine uçak emniyetle havaalanına inmiştir." Demirkol, yaşanan bu olayın ardından 09.06.2011 tarihli Radikal Gazetesi'nde "Korsan telsiz anonsunda ihmal iddiası" başlıklı haberin yayınlandığını belirtirken, “haberdeki açıklaması üzerine İstanbul Atatürk Havalimanında çalışan 2 No'lu Şube Başkanı Devrim Akmaz hakkında soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmaya dayanarak ‘yetkili olmadığı halde, basına, haber ajanslarına ve radyo televizyon kurumlarına bilgi ve demeç vermek’ hükmü gerekçe gösterilerek Kınama cezası verildi” diye konuştu.

DHMİ Genel Müdürlüğü'nün hukuki olmayan tavrını kınadıklarını söyleyen Demirkol, Akmaz'ın basına yaptığı açıklamayı Başbakanlık Genelgesi'ne karşın Devlet Memurlarının basına demeç verme yasağı kapsamında değerlendirilip ceza verilmesinin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

Demirkol, "AKP İktidarının bir yandan ileri demokrasi söylemleriyle özgürlüklerin arttığından bahsederken, öte yandan Şube Başkanımıza verilen disiplin cezası da bu anlayışın bir göstergesidir" dedi.

BTS KİMİ PROTESTO ETTİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
öyle önüne gelen aklına eseni söyleyemez. bakkal dükkanı değil burası.kahvehane hiç değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birileri sendika ile vakıfları karıştırıyo. kendilerini bugünlere getiren bu vakıf çocukları sendika adını ağzına almasın allah baba çarpar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sendikaların görevi çalışanları işverene karşı korumaktadır. Başbakanlık genelgesinde ise sendikal faaliyet kapsamındaki durumlarda ceza verilmez. Şimdi teknik bir personel olmayan ve daha da önemlisi sendikal faaliyet kapsamında olmayan bir konuda böyle bir açıklama yaparak hangi çalışanın hakkı DHMİ'ye karşı korunmuştur??? Mevzuat diyenler açık okusun lütfen. Sendikaların amaçları bellidir. Sendika her konuda görüş belirtemez. Yapılan uygulama son derece doğru ve hukukidir. Sendikalar gerçek anlamda çalışanları korusunlar ve bu magazinvari işleri bıraksınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
konuyla ilgili yapılan açıklama yalnızca yasalara aykırı olmayıp etik ve teknik açıdan da uygunsuzdur. bir kurumu ve çalışanlarını haksız biçimde karalamaya çalışmaktan başka birşey değildir. kişiler yetkileri ve bilgileri ölçüsünde hareket ederse demokrasi gelişir. yoksa her önüne gelenin sorumsuzca hareket etmesi demokrasi değil kaos getirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DHM KINAMA CEZASI VERME TAZMİNATLARI VER RESMEN SKANDAL 1 YIL GEÇTİ 1-2 YILDA GEÇECEĞE BENZİYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000