30 Haziran 2008, Pazartesi 08:09:06

Bodrum Havalimanı Çeçenlere mi gidiyor?

Yap-İşlet Devret Modeli ile ihale edilen Bodrum Havalimanı ile ilgili belirsizlik devam ediyor. İptal edilen ihale mahkeme kanalıyla kazanan firmaya iade edilmişti. Ancak şimdi gündemde başka konular konuşuluyor…

Bundan tam 23 ay önce 2 Ağustos 2006 tarihinde ihale edilen Bodrum Havalimanı yapımını ve işletmesini Oral Baytok’un TEKNOTES firması ile Sırp ortağı kazanmıştı. En kısa işletim süresi vererek kazanılan ihalenin ardından uzun bir süre geçmesine rağmen henüz sözleşme imzalanılamadı.

Peki neden?

İhale uzun bir süre incelendikten sonra Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından iptal edildi. İptale karşı dava açan TEKNOTES ihalenin iptal edilmesini mahkeme kararı ile durdurdu.

Bu karadan sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi konuyu tekrar gündemine alarak ihalenin onaylanması için alınan kararı Yüksek Planlama Kurulu’na gönderdi. Adeta yılan hikâyesine dönen ihale ile ilgili son günlerde yeni senaryolar gündemde. Oral Baytok’un TEKNOTES’in verdiği 3 yıl 9 ay gibi kısa bir işletim süresinin ortakları korkuttuğu ifade ediliyor. İnşaat maliyetlerini göz önüne alan şirket yetkilileri yanlarına yeni ortak almayı ya da ihale haklarını başka bir firmaya devretmeyi düşünüyorlar.

Kim Oral Baytok’un ortağı olabilir?

Akla ilk gelen kuruluş Çeçen Grubu. Çeçen Grubu’na Oral Baytok tarafından teklif götürüldüğü ifade ediliyor. Bu konuyu sorduğumuz Serhat Çeçen’de inkar etmiyor. “Uzun zamandır görüşüyoruz. Ancak inşaatla ilgili maliyetler oldukça yükseldi. İşletim süresi de çok az. Bu açıdan iyi çalışmak gerek. İyi analiz etmek gerek” diyor.

Anlaşılan o ki, Çeçen grubu da bu ortaklığa sıcak bakıyor. Fakat Oral Baytok’un verdiği 3 yıl 9 ay olan işletim süresinin maliyetleri bile karşılamayacağı iddia ediliyor. Çeçen Grubu  aynı ihaleye katılmış ve 5 yıl işletme süresi vermişti.

İhaleyi takip eden AirportHaber 2 Ağustos 2006 tarihinde sonucu şöyle vermişti; TIKLAYIN

Yine AirportHaber’de yayınlanan bir başka haberde bu ihalenin bu işletim süresi ile asla yapılamayacağı iddia edilmişti. İşte o haber TIKLAYIN

AirportHaber Özel

Bodrum Havalimanı Çeçenlere mi gidiyor?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000