09 Nisan 2011, Cumartesi 08:11:52

BODRUM HAVAALANI İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Milas-Bodrum Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesini 5 milyona çıkaracak yeni dış hatlar terminalinin çalışmaları devam ediyor.
  • Yurdumuzun dünyaya açılan kapılarının önemi çok büyük. Yabancı şirketlerin de böylesine önemli projelerini Türk mühendis ve işçilerine emanet etmesi ayrı bir gurur kaynağı. İskender Bilgin ve ekip arkadaşlarını başarılı kariyerlerine bir yenisini eklemeleri sebebiyle tebrik ediyorum.
  • Astaldi ve ekibinin tecrübesiyle kısa sürede mutlu sona ulaşılacağını ve ülkemize güzel bir projenin kazandırılacağını düşünüyorum...
  • Sayın İskender Bilgin ve ekibine başarılar diliyorum. Talihsiz bir süreç yaşayan Bodrum Havaalanı terminal inşaatının, sizin gibi emin ellerde mutlu sona ulaşacağına eminim. cy-2b
İtalyan şirketi Astaldi tarafından yapılan ve 100 milyon euroya mal olacağı belirtilen terminalin, 15 Ekim 2011 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Havalimanı sekiz tane yolcu köprüsü, 66 check-in bankosu ve 750 araç kapasiteli otoparka sahip olacak terminalle 95 bin 927 metrekare toplam alana kavuşacak. Eski dış hatlar terminaliyse iç hatlarda kullanılacak. Türkiye'nin en moderni olmaya aday Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin yapımı, ilk ihaleyi kazanarak Devlet Havalimanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü (DHMİ) ile sözleşme imzalayan Teknotes Teknolojik Tesisleri A.Ş.'ye verildi.

Mayıs 2011'de tamamlanması planlanan ancak ihale ve daha sonra yaşanan gelişmeler sebebiyle ilerleyemeyen proje, Astaldi firmasına devredildi. Temeli 14 Şubat 2011'de temeli atılan inşaatın, 15 Ekim'de bitirilmesi hedefleniyor. Astaldi Proje Müdürü İskender Bilgin, "Yap-işlet-devret modeliyle uygulanan projenin inşaat süresi 24 ay, işletme süresi 45 ay olacak. Reel hareketlerle birlikte 100 milyon euroya mal olacağı tahmin ediliyor." dedi.

Yeni terminal binasında, güvenlik sistemleri en son teknolojiyle donatılacak. Bagajlar, EDS ile otomatik taranacak. Yeni terminal binasının hizmete girmesi ile mevcut terminal binası iç hatlara hizmet vermeye başlayacak. Proje kapsamındaki önemli iş kalemleri ise 95 bin 927 metrekare kullanım alanlı terminal binası, terminalden bağımsız 765 metrekare kapalı alana sahip CIP binası, 38 bin 500 metrekare açık otopark, 8 bin 500 metrekare viyadük, 13 bin metrekare beton kaplama servis alanı, 23 bin metrekare asfalt servis yolu, toplam 102 bin 500 metrekare ilave apron, yaklaşık 180 bin metrekare peyzaj düzenlemesi olarak açıklandı.

(Zaman)
BODRUM HAVAALANI İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yurdumuzun dünyaya açılan kapılarının önemi çok büyük. Yabancı şirketlerin de böylesine önemli projelerini Türk mühendis ve işçilerine emanet etmesi ayrı bir gurur kaynağı. İskender Bilgin ve ekip arkadaşlarını başarılı kariyerlerine bir yenisini eklemeleri sebebiyle tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Astaldi ve ekibinin tecrübesiyle kısa sürede mutlu sona ulaşılacağını ve ülkemize güzel bir projenin kazandırılacağını düşünüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın İskender Bilgin ve ekibine başarılar diliyorum. Talihsiz bir süreç yaşayan Bodrum Havaalanı terminal inşaatının, sizin gibi emin ellerde mutlu sona ulaşacağına eminim. cy-2b

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000