17 Mayıs 2010, Pazartesi 11:54:34

BİRDAL: "VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ"

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal AirportHaber’e Slot Koordinasyon Merkezinin, DHMİ’ye devredilmesi, 06-24 pisti üzerinde yapılan son çalışmalar, UEFA yetkilileri tarafından yetersiz görülen Havalimanları ve birçok kişinin beklediği "Havacılık Tazminatları" konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
  • başarısızlıkları altında ezilen ve bu yüzden tazminat polemiklerine bulaşan sendikalar, personelin kaderini personeli dinlemeden ve bilgilendirmeden tayin eden yönetim, ne iş yaptığından bihaber personel ve aylardır izlediğimiz pehlivan tefrikası: tazminatlar. bu işin sonu er geç özelleştirme olacak, böyle biline.
  • İnşallah zaman ilerliyor ,seçim sürecine girildi mi zor.Ben bu seneyi geçtim.Ekimde meclis açılınca belki....
  • Adaletsizlik yok diyen arkadaşlara söylüyorum. Diğer personelin cebine biraz daha para girecek diye ödünüz kopuyor. Korkmayın sizin cebinizden alıp bize vermicekler. Anlayamıyorum sizin gibi densizleri.
  • tazminatlar adaletsiz diyenler bu konuyu yargıya taşıdılar ve danıştay; genel müdürlüğün yaptığı dağıtımın yasaya uygun olduğunu belirtti.
  • SLOT ÇALIŞANLARI KAPASİTEYE ALDIRMADAN İSTEDİKLERİ GİBİ İZİN VERİYOR.
  • çok beklersin dostum, her işin ücreti farklıdır, bunu açıklamaya gerek bile yok
  • Allah razı olsun.. Sn genel müdür ve yönetiminin özverili çalışmasından dolayı kendilerine minettarız. İnşallah Havacılık tazminatındaki artışla beraber iş barışı tekrar sağlanır ve tüm personel mutlu olur. Şahsen şu anki sitemle havacılık tazminatının adaletsiz olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu düzenleme ile bu durum düzeltilir... Sn büyüklerimize güvenimiz tamdır... Hepsine büyük kolaylıklar diliyorum.

İşte AirportHaber’in Orhan Birdal ile yaptığı röportajın tamamı:
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden alınan ve DHMİ’ye devredilen Slot Koordinasyon Merkezi konusunda düşüncelerini açıklayan Birdal şunları ifade etti;
“Slot Koordinasyon Merkezi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyordu aynı hizmetler yapılmaya devam edilecek, yalnız hava trafiğini Devlet Hava Meydanları İşletmesi idare ettiği için, havalimanı kapasitelerini belirleyen kullanan kuruluş olduğu için, aynı birim tarafından slot koordinasyonun yapılması bakanlıkça uygun görüldüğü için, o görev bize verildi. Görevi aldıktan sonra DHMİ tarafından yapılmış olacak işlev ve fonksiyon olarak bir şey değişmeyecek ancak Hava Trafik Birimleri ve Slot Koordinasyon Birimleri arasında daha hızlı bir bilgi akışı sağlanmış olacak”

06-24 pistinin üzerinde yapılan son çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada Birdal;
“06 24 pistinde yapılan çalışmalar başlangıçtan beri çok iyi gidiyor. Şu anda geldiğimiz seviye planladığımızın üstünde 1 Temmuz’da açılmasını bekliyoruz. Zaten 1 Temmuz’da açılacağını söz vermiştik. Sözümüzde durmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Ülkemizde teftişlerde bulunan UEFA 2016 temsilcilerinin ulaşım raporunda “Atatürk, Sabiha Gökçen ve Antalya Havalimanları yeterlidir. Turnuvanın düzenleneceği şehirlerdeki diğer havalimanları yetersizdir” açıklaması üzerine Birdal düşüncelerini şu şekilde aktardı; 
“Bununla ilgili nihai rapor elime geçmedi fakat yapılan görüşmeleri biliyorum. Bu görüşmelerde de 2016’dan yani 6 sene sonrasından bahsediyoruz. Onların ihtiyaç ve taleplerin ne olduğu ortaya koyduklarında biz o yetersiz görülen havalimanların yetersiz olan kısımlarını giderebileceğimizi onlara taahhüt ettik. Dolayısıyla büyük havaalanlarımızın İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve diğer havalimanlarımızdan ihtiyaç olanları biz kısa sürede bu iş için hizmete vereceğimizi söyledik. Bildiğiniz üzere şu anda zaten pek çok yerde yeni terminal binalarımız devreye giriyor. Bu sene itibariyle 2010 yılsonuna kadar girecek. Yani 2016 için Havacılık altyapısı açısından eksiğimiz yok. Onların belirlediği kriterler mevcut onlardan eğer yeterli olmayanlar varsa bugün itibariyle zaten yeterli hale getireceğiz.” diye konuştu.

Birdal, pek çok kişinin beklediği  “Havacılık Tazminatları” konusunda sert bir dille konu üzerinde spekülasyon yapılmaması gerektiğini ifade ederken, kafa karıştıran kişilere de gözdağı verdi. Birdal; “Havacılık tazminatları DHMI personeliyle ilgili bir durum bununla ilgili daha önceden verdiğimiz sözün arkasındayız. Kuruluş olarak biz bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı tüm personeli kuşatacak şekilde düzenledik. Personelin daha iyi imkânlara sahip olması için belli mercilere götürdük.  Bu şu anda kanun değişikliği gerektiren bir durum. Sırası geldiğinde kanunlaştıktan sonra personelimizin yeni haliyle tazminatlarını almasını sağlamış olacağız. Şu anda önümüzde bir yasama süreci var. O yüzden hic bir sendikanın hic bir derneğin hiçbir personelin bu konuyla ilgili bir yorum yapmasına, bunu üstlenmesine, buna karşı çıkmasına, bununla ilgili polemik yaratmasına, kafa karıştıracak yayınlar yapmasına karşıyız. Az öncede bahsettiğim gibi bu bir yasama sürecidir. Süreç sonuçlanana kadar bu konu üzerinde ben dahi konuşmayacağım.” diye konuştu.

©AirportHaber
 

BİRDAL: "VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
başarısızlıkları altında ezilen ve bu yüzden tazminat polemiklerine bulaşan sendikalar, personelin kaderini personeli dinlemeden ve bilgilendirmeden tayin eden yönetim, ne iş yaptığından bihaber personel ve aylardır izlediğimiz pehlivan tefrikası: tazminatlar. bu işin sonu er geç özelleştirme olacak, böyle biline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnşallah zaman ilerliyor ,seçim sürecine girildi mi zor.Ben bu seneyi geçtim.Ekimde meclis açılınca belki....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adaletsizlik yok diyen arkadaşlara söylüyorum. Diğer personelin cebine biraz daha para girecek diye ödünüz kopuyor. Korkmayın sizin cebinizden alıp bize vermicekler. Anlayamıyorum sizin gibi densizleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tazminatlar adaletsiz diyenler bu konuyu yargıya taşıdılar ve danıştay; genel müdürlüğün yaptığı dağıtımın yasaya uygun olduğunu belirtti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SLOT ÇALIŞANLARI KAPASİTEYE ALDIRMADAN İSTEDİKLERİ GİBİ İZİN VERİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok beklersin dostum, her işin ücreti farklıdır, bunu açıklamaya gerek bile yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah razı olsun.. Sn genel müdür ve yönetiminin özverili çalışmasından dolayı kendilerine minettarız. İnşallah Havacılık tazminatındaki artışla beraber iş barışı tekrar sağlanır ve tüm personel mutlu olur. Şahsen şu anki sitemle havacılık tazminatının adaletsiz olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu düzenleme ile bu durum düzeltilir... Sn büyüklerimize güvenimiz tamdır... Hepsine büyük kolaylıklar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000