21 Mart 2014, Cuma 08:02:03

BİNGÖL'DE YOLCU PATLAMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Haziran 2013'te açılışı yapılan ve 13 Temmuz’da ilk uçuşu gerçekleştirilen Bingöl Havalimanı'ndan 8 ay içerisinde 112 bin 410 yolcu uçtu.
  • cekemezlik olmasin seninkisi?
  • Ülkemiz adına çok büyük bir yatırım bu havalimanları. Bu projede emek veren herkesi gönülden tebrik ediyorum. İnşaAllah ülkemizde çok daha güzel gelişmeler olacak. Bingöl havalimanının uluslararası platformda hizmet vereceği günleri dört gözle bekliyoruz. Doğunun ve güneydoğunun gelişmesi gerekiyor. Eskiden Doğu ve Güneydoğu bölgeleri en gelişmiş uygarlıkların yer aldığı topraklardı ve ülkemizin aslında en verimli toprakları.
  • Boeing in ve yakıttan dolayı arapların kasası da doluyor bu esnada

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Haziran 2013'te açılışı yapılan ve 13 Temmuz’da ilk uçuşu gerçekleştirilen Bingöl Havalimanı'ndan 8 ay içerisinde 112 bin 410 yolcu uçtu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce yaptırılan ve işletilmek üzere Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'ne teslim edilen Bingöl Havalimanı kente ulaşım noktasında ivme kazandırdı. Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 1996 yılında temeli atılan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kalan Bingöl Havaalanı Projesi, 2009 yılında revize edilerek ihaleye çıkarıldı. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı bir törenle 2010 yılında yeniden temeli atılan havaalanı 3 yılda tamamlanarak uçuşa hazır hale getirildi. Kent merkezine 8 kilometre mesafedeki Çeltiksuyu köyünde 4 bin metrekare kullanım alanına sahip olarak inşa edilen ve 2 bin 300 metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde pisti bulunan havaalanı, yıllık 500 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip. 122 milyon Lira harcanarak yapılarak tamamlanan Bingöl Havalimanı, kısa sürece bölge halkının gözdesi haline geldi. Haftada 5 gün İstanbul, 3 gün Ankara’ya seferlerin yapıldığı Bingöl Havalimanı'nda, Temmuz 2013-Şubat 2014 tarihleri arasında 112 bin 410 yolcu taşındı.
Bingöl Havalimanı'yla kentin kaderinin değişeceğini vurgulayan vatandaşlar, ulaşımın rahatlığı, kentin kalkınması, istihdam alanlarının oluşmasına dikkat çekti.

"HAVALİMANINA ULAŞMAK İÇİN 3 SAAT DEĞİL, 10 DAKİKA HARCIYORUZ"

Bingöl Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte kentin kaderinin değişebileceğine işaret eden vatandaşlar, çözüm sürenin tamamlanmasıyla birlikte, Bingöl’ün özel sektör yatırımcılarının gözdesi haline geleceğini söylüyor. Bingöl’de Havalimanı’nın olmadığı dönemlerde bölge halkının büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Abdullah Bural isimli vatandaş, "Daha önce havalimanının olmamasından dolayı Bingöl’e gelen iş adamları Elazığ’a oradan Bingöl’e geliyorlardı. Buradaki işlemlerini yapan iş adamları daha sonra tekrar Elazığ’a gitmek zorunda kalıyordu. Arada 5 saat gibi bir zaman harcanıyordu. Şu anda İstanbul’dan gelen bir iş adamı Bingöl’de işini yaptıktan sonra tekrar İstanbul’a dönebiliyor. Örneğin Ankara’ya gitmek için buradan Elazığ’a gitmem 3 saatimi alıyordu ama şimdi buradan Ankara’ya 1 saatte gidiyorum. Havalimanına ulaşmak için 3 saat değil, 10 dakika harcıyoruz. İstediğimiz yere rahatlıkla seyahat edebiliyoruz. Yakında yurtdışı uçuşları da başlayacak. Bingöllülerin birçoğu yurtdışında yaşıyor. Havalimanı, ileriki zamanlarda sanayicisini de, iş adamlarını da, turistleri de Bingöl’e getirecek ve Bingöl ekonomisine katkı sağlanacak" dedi.

Ulaşımda sağlanan rahatlığa dikkat çeken Hakkı Hakan isimli vatandaş ise, "Memleket için çok faydalı. Hastalarımız oluyor. Otobüslerle saatlerce, hatta günlerce yol gidiyorduk. Ama şimdi acil hastalarımız iki saat içerisinde gidilmesi gereken yerlere ulaşabiliyor. Bu konuda faydası çok. Biz memurlara için de çok iyi oldu. İl dışında olan seminerlere katılmak için 2 gün önceden yola çıkılırdı ama şimdi öyle değil. Havalimanına gidip uçakla bir saat içerisinde İstanbul veya Ankara’ya gidebiliyor" diye konuştu.

"HAVALİMANI BİNGÖL İÇİN NİMETTİR"

Bingöl’de havalimanının açılmasıyla birlikte günlerce süren yolculuğun saatlere düştüğünü belirten İsmail Şenyuva isimli vatandaş da, "Ulaşımda rahatlık var. En önemlisi ulaşımdır. Ulaşım sağlandığında halk rahatlıyor. Daha önce Elazığ, Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyorduk şimdi 5 kilometre ile havalimanına ulaşıyoruz. Otobüsle saatlerce yol gidiyorduk şimdi 1.5 saatte istediğimiz yere gidiyoruz. Bunlar hepsi Bingöl halkı için nimettir. İlin ekonomisine katkısı çok. Daha önce paramız Elazığ’a, Diyarbakır’a gidiyordu şimdi Bingöl kasasında kalıyor. Hükümet çözüm sürecini devam ettirirse, Bingöl daha parlak günlere kavuşacak. Biz umutluyuz inşallah daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Havalimanının yapımında emek harcayanlara teşekkür eden Selahattin Gökçen ise, "Havalimanı Bingöl için çok büyük bir nimettir. Daha önce Elazığ, Diyarbakır gibi başka illere gidiyorduk. Ama şimdi kendi kapımızda biniyoruz. Havalimanının yapımında olanlara, bu işe sebep olanlardan Allah razı olsun. Havalimanında yüzlerce çalışan var. Bunlarda ilimizin ekonomisine katkı sağlıyor, istihdamı arttırıyor. İşadamları ve Turist Bingöl’e rahatlıkla gidip, gelebiliyor" şeklinde konuştu.

Temmuz ayında açılışı yapılarak devreye giren Bingöl Havalimanı'yla ulaşımda rahat bir nefes alan halk, şimdi çözüm süreciyle birlikte bölgenin kalkınmasını bekliyor.

BİNGÖL'DE YOLCU PATLAMASI

Yorumlar

bingöl kasasi na ~ 10 yıl önce
cekemezlik olmasin seninkisi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok güzel ~ 10 yıl önce
Ülkemiz adına çok büyük bir yatırım bu havalimanları. Bu projede emek veren herkesi gönülden tebrik ediyorum. İnşaAllah ülkemizde çok daha güzel gelişmeler olacak. Bingöl havalimanının uluslararası platformda hizmet vereceği günleri dört gözle bekliyoruz. Doğunun ve güneydoğunun gelişmesi gerekiyor. Eskiden Doğu ve Güneydoğu bölgeleri en gelişmiş uygarlıkların yer aldığı topraklardı ve ülkemizin aslında en verimli toprakları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bingöl kasası ~ 10 yıl önce
Boeing in ve yakıttan dolayı arapların kasası da doluyor bu esnada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 10 yıl önce
Ne yani bu sebeple ucagadami binmeyelim?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000