22 Aralık 2014, Pazartesi 14:15:14

BAKAN ELVAN'DAN ÇUKUROVA AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Çukurova Havaalanı projesini yürüten Koçoğlu İnşaat'ın iflas erteleme istemesinin ardından konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
  • Yakında Ercan da patlayacak
  • Darisi 3. havalimaninin basina.
  • tum yorumlara katiliyorum ama bu isi eli kolu uzun adam,bir hazine garantisi ile 15 dk icinde cozer, karsiliginda biraza havuza katilim ister.. havuz gazetelerin durumu cok kotu, hepsi zararda,destek lazim.. secim yakin..
  • Her siyasetçinin yaptığı gibi bunlar da tribünlere oynuyor yine. Genel seçimler yaklaşıyor ya, şovu nerede nasıl yapacaklarını şaşırdılar. Özellikle bu AKP döneminde Ulaştırma Bakanlığı gerek hızlı tren, gerek duble karayolu, gerek havayolları ve gerekse de yeni havalimanları ile çalıştıklarını göstermeye çalışıyor şov yapıyorlar. Tüm bunların üzerine bir soru sormak lazım. ilk deniz üstü havalimanı olarak bitirmek üzere olduğunuz Ordu-Giresun havalimanı ile Bakanın söylediği gibi planlanan ikinci büyük deniz üstü havalimanı olacak Rize den kaç yolcu taşımayı düşünüyorsunuz? Buraların nüfusu nedir ki bunca yatırımın hakkını versin. İtiraz eden bölge insanına Zafer havalimanına onca para harcandı da ne oldu diye sormak lazım. Bu politik yaklaşımın ilk elebaşılığını Süleyman DEMİREL yapmıştı, bunlarda sürdürüyor. Baksanıza Başbakan İstanbulda yollara billboard yaptırmış, o da İstanbul-Konya hızlı trenini gözüne kestirmiş anlaşılan. Muhteremin kendileri de Konyalı ya, hemşeri kıyağı.
  • mevcut bir havalimanı var alt yapısı var faal çalışıyor, hemde mükemmel şekilde hemen bir kamulaştırma ile yaklaşık 1000 dönümlük arazi veya daha fazlası kamulaştırma ile otopark, terminaller, pist uzatılması, taksi yolları, ek Cargo binaları,ve gümrük ihracat ve ithalat için depolar için yer hazır.. daha ne olsun.. kalktılar gittiler şehirden uzak hem adanaya hem de mersine anlamadım ki..
  • bir büyüğümüz hala kurtuluşun inşaat sektöründe olduğunu söylemeye devam ediyor,en güvenilir bakanı bile kurtuluş sanayii de derken o bunları gözardı ediyor.Bu yüzden de ülkeyi cilalı taş devrine geri döndürdüler bari metroya ağırlık verseler de ulaşımı halletseler.
  • Akdeniz bölgesi icin cok onemliymiş. Adana'daki havalimanından ne farkı var pes! Duyan da kocaman bir yer yapılıyor sanacak. 30 km aşağıya aynı havalimanını yapa-mı-yorlar
  • 3-5 adamin cebi dolacak diye ulkede agac birakmadiniz bari yaptıklarınız işe yarar birsey olsaydi
  • Yandaşlar işi alırken de batıkdı. Çukurova, Ercan İstanbul III. Hiç biri olamayacak. Çukurova gereksiz. İstanbul'un yeri yanlış. Ülke ekonomik gerçeklerinden uzak.
  • Olmadık şirketlere verilen ihalenin sonucudur bu. Yakında Ercan havalimanı da patlayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Çukurova Havaalanı projesini yürüten Koçoğlu İnşaat'ın iflas erteleme istemesinin ardından konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Elvan, yapımı devam eden Çukurova Havaalanı'nın Akdeniz bölgesi için çok önemli konumda olduğunu vurguladı.

Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen projeye ilişkin bilgiler veren Elvan, "Çukurova Havaalanı'nı çok önemsiyoruz. Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde. DHMİ'ye ortak alımı teklifinde bulundular, DHMİ de bunu değerlendiriyor, bu çerçevede bir karar vereceğiz. Aşağı yukarı yüzde 20'lik bir gerçekleşme söz konusu. Belki 2-3 ay gibi bir zaman kaybımız söz konusu oldu ama inşallah bunu kapatacağız. Çukurova Havaalanı, bizim olmazsa olmazlarımızın başında gelen bir yatırım, bunu gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı'nın, altyapı çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, üstyapı çalışmalarının da hızla devam ettiğini anlattı. Ordu-Giresun Havaalanı'nı 2015 yılının mart ayı itibarıyla açmayı hedeflediklerini söyleyen Elvan, "Karadeniz Bölgesi için son derece önemli bir proje. Deniz üzerinde yapmış olduğumuz ilk havalimanı, o açıdan örnek bir havalimanı" diye konuştu.

Rize Havalimanı çalışmalarına da değinen Elvan, söz konusu projenin Rize ve Artvin için çok önemli olduğunu dile getirdi. Rize Havalimanı'nın, fizibilite çalışmlarının tamamlandığı, çevresel etki değerlendirme çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğuna dikkati çeken Elvan, " Hedefimiz, 2015 yılı içinde yapım ihalesine çıkmak. Rize Havalimanı da Türkiye'nin deniz üzerindeki 2. büyük havalimanı olacak ve bölgedeki vatandaşlarımıza hizmet verecek" dedi.

BAKAN ELVAN'DAN ÇUKUROVA AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yakında Ercan da patlayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 ~ 9 yıl önce
Darisi 3. havalimaninin basina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
tum yorumlara katiliyorum ama bu isi eli kolu uzun adam,bir hazine garantisi ile 15 dk icinde cozer, karsiliginda biraza havuza katilim ister.. havuz gazetelerin durumu cok kotu, hepsi zararda,destek lazim.. secim yakin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 9 yıl önce
Her siyasetçinin yaptığı gibi bunlar da tribünlere oynuyor yine. Genel seçimler yaklaşıyor ya, şovu nerede nasıl yapacaklarını şaşırdılar. Özellikle bu AKP döneminde Ulaştırma Bakanlığı gerek hızlı tren, gerek duble karayolu, gerek havayolları ve gerekse de yeni havalimanları ile çalıştıklarını göstermeye çalışıyor şov yapıyorlar. Tüm bunların üzerine bir soru sormak lazım. ilk deniz üstü havalimanı olarak bitirmek üzere olduğunuz Ordu-Giresun havalimanı ile Bakanın söylediği gibi planlanan ikinci büyük deniz üstü havalimanı olacak Rize den kaç yolcu taşımayı düşünüyorsunuz? Buraların nüfusu nedir ki bunca yatırımın hakkını versin. İtiraz eden bölge insanına Zafer havalimanına onca para harcandı da ne oldu diye sormak lazım. Bu politik yaklaşımın ilk elebaşılığını Süleyman DEMİREL yapmıştı, bunlarda sürdürüyor. Baksanıza Başbakan İstanbulda yollara billboard yaptırmış, o da İstanbul-Konya hızlı trenini gözüne kestirmiş anlaşılan. Muhteremin kendileri de Konyalı ya, hemşeri kıyağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu-Giresun ~ 9 yıl önce
Rize-Artvin HAvalimanı'nı bilemem ama Ordu-Giresun Havalimanı bölgenin ihtiyacı olan bir havalimanıdır. Samsun'a inen A320 tipi 150 kişilik bir THY uçağında 45 kişilik 2 adet Havaş otobüsleri yolcuları Ordu'ya getirdi. Gece uçuşu olduğu için alanda başka uçak da yoktu. Ordu-Giresun Havalimanı çok büyük işler yapacak tabi Trabzon ve Samsun siyasetçileri önüne engel koymazlarsa.
camaroth ~ 9 yıl önce
mevcut bir havalimanı var alt yapısı var faal çalışıyor, hemde mükemmel şekilde hemen bir kamulaştırma ile yaklaşık 1000 dönümlük arazi veya daha fazlası kamulaştırma ile otopark, terminaller, pist uzatılması, taksi yolları, ek Cargo binaları,ve gümrük ihracat ve ithalat için depolar için yer hazır.. daha ne olsun.. kalktılar gittiler şehirden uzak hem adanaya hem de mersine anlamadım ki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
büyüğümüz ~ 9 yıl önce
bir büyüğümüz hala kurtuluşun inşaat sektöründe olduğunu söylemeye devam ediyor,en güvenilir bakanı bile kurtuluş sanayii de derken o bunları gözardı ediyor.Bu yüzden de ülkeyi cilalı taş devrine geri döndürdüler bari metroya ağırlık verseler de ulaşımı halletseler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok onemli? ~ 9 yıl önce
Akdeniz bölgesi icin cok onemliymiş. Adana'daki havalimanından ne farkı var pes! Duyan da kocaman bir yer yapılıyor sanacak. 30 km aşağıya aynı havalimanını yapa-mı-yorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
3-5 adamin cebi dolacak diye ulkede agac birakmadiniz bari yaptıklarınız işe yarar birsey olsaydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yandaşlar işi alırken de batıkdı. Çukurova, Ercan İstanbul III. Hiç biri olamayacak. Çukurova gereksiz. İstanbul'un yeri yanlış. Ülke ekonomik gerçeklerinden uzak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhale ~ 9 yıl önce
Olmadık şirketlere verilen ihalenin sonucudur bu. Yakında Ercan havalimanı da patlayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yandaş ~ 9 yıl önce
yandaş şirketlere ihale verirseniz olacağı belli

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000