26 Nisan 2010, Pazartesi 09:05:31

ASKERİ HAVAALANI SİVİL Mİ OLUYOR?

Bolu Belediyesi Bolu Askeri Havaalanı'nın Sivil Havaalanı'na dönüştürülmesi için Ankara'ya müracaat etti. Ankara'dan 8 kişilik heyet Bolu'ya geldi.
  • bu ne ya... adim basi havaalanimi olacak.. bari izmit e, boluya, eskisehire , düzce ye yapilsin,, iyice bu is uzadi..
  • Bolu askeri hava alanının sivil trafiğe açılması çalışmaları geçmiş yıllarda da defalarca gündeme geldi. 1- Ankara ve İstanbula 1.30 saat mesafede olduğu için yolcu potansyeli yoktur. 2- Askeri hava alanlarının sivilleştirilmesi yeni bir hava alanı yapmak kadar masraflı bir iştir. Yeniden gündeme getirilmesi yanlıştır.

Geçtiğimiz aylarda Kent Konseyi ve Belediye Meclis kararı ile Bolu’da ki mevcut askeri havaalanın, sivil havaalanına dönüştürülmesi kararı üzerine Bolu Belediyesi’nin müracaatıyla Ankara’dan 3 ayrı Genel Müdürlükten 8 kişilik heyet Bolu’ya geldi.

3 ayrı Genel Müdürlükten teknik konuda yetkili olarak gelen ekip çalışmalarının sonunda bir rapor sunacak.
 
Çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Bolu Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürü Yaşar Taşkıran; “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden, Demir Yolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü’nden gelen ekiplerle imar planı üzerinde uygu görüntüler üzerinde çalışmalar yapıldı. Tugaya hep birlikte gidilerek mevcut hava alanı ve etrafındaki yerleşkeler etüt edildi. Havaalanı yapılıp yapılamayacağı yönünde bir rapor sunacaklar. Bu rapor doğrultusunda kamu kurumları kendi üzerine düşen görevlerini yaparak geleceğe yönelik Bolu’ya bir havaalanı kazandırmanın ilk adımlarını atmış olacağız. Bize bu konuda destek olan 3 Genel Müdürlüğümüze ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”dedi.

(Bolu Olay)

ASKERİ HAVAALANI SİVİL Mİ OLUYOR?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu ne ya... adim basi havaalanimi olacak.. bari izmit e, boluya, eskisehire , düzce ye yapilsin,, iyice bu is uzadi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bolu askeri hava alanının sivil trafiğe açılması çalışmaları geçmiş yıllarda da defalarca gündeme geldi. 1- Ankara ve İstanbula 1.30 saat mesafede olduğu için yolcu potansyeli yoktur. 2- Askeri hava alanlarının sivilleştirilmesi yeni bir hava alanı yapmak kadar masraflı bir iştir. Yeniden gündeme getirilmesi yanlıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000