26 Ekim 2015, Pazartesi 16:02:53

ARFF eğitimini tamamlayan kursiyerlerin diploma heyecanı

Havalimanlarının Kurtarma ve Yangınla Mücadele Ünitelerinde görev yapmak üzere, 2015/1 KPSS yöntemiyle açıktan alınarak havalimanlarına atamaları yapılan personel için düzenlenen Temel ARFF Kursu sona erdi. Kursu başarıyla bitiren 82-83-84-85-86 ve 87. Dönem kursiyerlere, düzenlenen törenle belgeleri verildi.
  • Tokat havaalaninda yapilan yolsuzluklari ortaya cikaran BTS uyeleri surgun edilmeye calisiliyor...
  • Bari En azından eğitim alırken etfaiyeci kıyafeti giyselermiş, bu ne lan, adamlar etfaiyeci mi, masa başı memurumu, bu ceket, kravat, takım elbiseler ne ola ki ? Kravatla mı söndürecekler yangını !
  • Arkadaşlarımız zorlu bir eğitimden geçerek sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Kendilerini tebrik ediyorum. Artık hiç bir şey eskisi gibi değil. Tam donanımlı eğitim tesislerimiz var. Her şey zamanla daha güzel olacak inşaallah.
  • Zayif olan arffcilar 2 seneye 100 kilo alir
  • allah kaza bela vermesin tebrikler...
  • Tam gaz Tebriklerr Hayirli olsun Arkadaslar

Esenboğa Simülatör ve Eğitim Tesislerinde düzenlenen ve DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım ile Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur’un da katılımı ile gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Kursiyerler adına programın açılış konuşmasını yapan Gencay Uzunay, DHMİ bünyesinde görev yapmanın gurur verici olduğunu belirterek, “Kurs süresince bilgi birikimini bizlerle paylaşan ve bizlere yol gösteren hocalarımıza ve değerli büyüklerimize katkılarından dolayı şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

"OLMAZSA OLMAZ VE EN ÖNDEKİ BİRİMLERİMİZDEN BİR TANESİ"

Törende kursiyerlere hitap eden DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, ARFF biriminin hem olmazsa olmaz hem de fonksiyonu itibarıyla en öndeki birimlerimizden bir tanesi olduğunu belirtti.

Yıldırım şöyle konuştu: "Biz havacılar olarak bunun farkındayız ve gereken önemi de verdiğimizden hiç şüpheniz olmasın. Sizlere inşallah başlamak üzere olduğunuz görevlerinizde öncelikle üstün başarılar diliyorum.

Çünkü sizin başarılı olmanız bizim kurumumuzun ve genel olarak havacılığımızın başarılı olması demektir. Bu öyle bir meslek ki uzun sayılabilecek zamanlar hiç iş düşmeyebilir. Ama bir iş düştüğünde orada ki en ufak bir ihmal, en ufak bir eksiklik, en ufak bir gecikme çok çok kritik sonuçlara yol açabilir. Bunu tabii hepiniz kurslarda detaylı bir şekilde gördünüz, öğrendiniz.

İşin ehemmiyetinin farkındasınız ondan şüphem yok. Hocalarınız ne yapmanız gerektiğini çok güzel anlattı, sizleri eğitti. Dolayısıyla gerekeni en iyi şekilde yapacağınızdan benim şüphem yok. Ama tabii devamlı hazır bulunmak çok önemli, arkadaşlar. Yani çünkü insan ne olursa olsun devamlı yapmadığı işte bir rehavete kapılır. Çünkü müdahalede bulunacağınız olaylar hep beklenmedik olaylardır. Havacılığın öyle bir gerçeği var,  her şey çok hızlı cereyan eder. Birkaç dakika içerisinde çok şeyler değişebilir. Dolayısıyla hep hazır bulunmak bu işin kilit noktası.

Tabii sizler dediğim gibi bu eğitimleri aldınız inşallah 24 saat vazifeye hazır olacağınızdan eminim. Tabii sayı olarak da hamdolsun 1300 e yaklaştı toplamda sayımız sizlerle birlikte. Bu da tabii ne kadar güçlü bir teşkilata sahip olduğumuzu gösterir".

“ARFF TEŞKİLATIMIZI YURT DIŞINDA DA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

"Ben inanıyorum ki bu kabiliyetlerinizi bugüne kadar söylediğimiz gibi sadece yurt içinde kullandık ama yurt dışında da kullanacağız. Sizler bunu başlattınız bile… Nepal'in başkenti Katmandu’daki   kazada oradaki yerel birimler yeterli olamadı, Türkiye’den ARFF ekibimiz gitti ve uçağı çıkarmayı başardılar. Bu da bizim için bir övünç, kıvanç kaynağı oldu. Bu da sizlerin ne kadar önemli bir görev yaptığınızı bir kez daha gösterdi.

Tabii belki yarın bir gün bu kabiliyetleriniz gelişip görüldükçe bu tip hadiseler yurt dışında bile olsa bizden yardım beklenecektir. Bunlara da hazır olmamız lazım. Çünkü havacılık faaliyeti global bir faaliyettir. Uluslararası bir faaliyettir. Sadece sınırlar içerisinde düşünülmesi doğru olmayan bir faaliyettir. O manada bunları söylememin sebebi sizlerin görevinizin ne kadar önemli olduğunu hep akılda tutmanız içindir.

İnşallah dediğim gibi her zaman hazır olarak en iyi şekilde vazifenizi yerine getirirsiniz. Kuruma hizmet edersiniz. Ülkeye hizmet edersiniz. Ve bu şekilde de üstün başarılara imza atarsınız. Bu duygularla hepinize tekrar muvaffakiyetler temenni ediyorum ve tebrik ediyorum".

KURSİYERLER DİPLOMA HEYECANI...

Konuşmaların ardından DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur, İşletme Daire Başkanı İlyas Koç, İnsan Kaynakları Daire Başkan V. İlkbahar Aydın, Esenboğa Havalimanı Başmüdürü İsmail Selay Mürey, Basın Müşaviri Vahdet Nafiz Aksu ile Genel Müdürlük İşletme Dairesi Başkanlığı ve Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü Yöneticileri tarafından, Temel ARFF Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere diplomaları verildi.

30 Eylül – 27 Ekim tarihleri arasında Trabzon, İstanbul Atatürk, Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Erzincan Havalimanı Müdürlüklerinde gerçekleştirilen kurslara 196 kursiyer katıldı. Bu kursiyerler ile birlikte ARFF personeli sayısı 1295’e ulaştı. 

ARFF eğitimini tamamlayan kursiyerlerin diploma heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

dhmi ~ 8 yıl önce
Tokat havaalaninda yapilan yolsuzluklari ortaya cikaran BTS uyeleri surgun edilmeye calisiliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 8 yıl önce
Bari En azından eğitim alırken etfaiyeci kıyafeti giyselermiş, bu ne lan, adamlar etfaiyeci mi, masa başı memurumu, bu ceket, kravat, takım elbiseler ne ola ki ? Kravatla mı söndürecekler yangını !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ateşin gözyaşı ~ 8 yıl önce
komik kardeş..çok komik durumdasınş anda..
SALİH ÇUBUK ~ 8 yıl önce
Arkadaşlarımız zorlu bir eğitimden geçerek sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Kendilerini tebrik ediyorum. Artık hiç bir şey eskisi gibi değil. Tam donanımlı eğitim tesislerimiz var. Her şey zamanla daha güzel olacak inşaallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 8 yıl önce
Zayif olan arffcilar 2 seneye 100 kilo alir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yürüyen atm ~ 8 yıl önce
Yeni jenerasyon işinin önemini gayet iyi biliyor sayın yürüyen atm :) hepsi sporunu yapıyor imkanda var Allah'a şükür
Atc ve aim e n'oluyor ki ~ 8 yıl önce
Size ne oluyor atc ve aim personelleri sizin cebinizden alıp bize mi verecekler de burda veryansın ediyorsunuz işinize bakın sadece biz kendimize göre mücadelemizi veriyoruz.. Bu arada biraz paraya kıyın da kendinize elbise ayakkabı falan alın kurum giyecek yardımı yapmasa işiniz maf ...
Arff ~ 8 yıl önce
Yaa bu yürüyen atmlere ne oluyor ki haber ARFF haberi maşallah ortalıkda atc den aim den geçilmiyor hani sizin işiniz çoktu gidin işinizi yapın size ne Arff nin mücadelesinden ellerindeki akıllı telefon kadar akılları yok iki kelime İngilizce ile burda Arff ye saldırıyorlar bir laf vardır fazla gurur bi yere vurur o yüzden fazla gurur kibir yapmayın yukarıda yüce Allah var önce insan insanlık diye düşünün
arff ~ 8 yıl önce
allah kaza bela vermesin tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zuhtuyee ~ 8 yıl önce
Tam gaz Tebriklerr Hayirli olsun Arkadaslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000