28 Kasım 2013, Perşembe 07:45:25

ARDAHAN-ARTVİN HAVALİMANI'NA UYGUNLUK RAPORU

Ardahan ve Artvin illerini kapsayarak bölgenin önemli Havalimanı olması hedeflenen ‘Ardahan-Artvin ortak Havaalanı’ projesi için gösterilen Edegül Mevkiinde ki alan, teknik heyetin incelemeleri sonucu Havalimanı yapımı için uygun bulundu.
  • ıyı guzelde,oraya meydan yapılabılmesı ıcn en az 5 yıl sureyle meteorolojık ıstatıstıklerının tutularak hakım ruzgarın belırlenmesı gerekır..bu pıst başlarının belırlenmesı ıcn şart olan kıtabi bır kuraldır. bu gun yer tesbıtı yaptık yarın kazmayı vuralım anlayışı ıle hareket edılırse o zaman dogru bı yaklaşım olmaz.. ayrıca o yoreye meydan yapılmadan once potansıyel bır yolcu araştırmasının da yapılması gerekmektedır.. aksı takdırde meydanı yaparsın ama yeterlı sayıda yolcu bulamazssan oraya sefer planlayan şırket bulamazssın. plansız yapılan hv lım larımızın durmları ortada cunku .. herseye ragmen bolge halkı ıcn hayırlı olması dılegıyle....
  • Şimdiden Ardahanımız için hayırlı olması dileğiyle.

Ardahan ve Artvin illerini kapsayarak bölgenin önemli Havalimanı olması hedeflenen ‘Ardahan-Artvin ortak Havaalanı’ projesi için gösterilen Edegül Mevkiinde ki alan, teknik heyetin incelemeleri sonucu Havalimanı yapımı için uygun bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Ardahan’a yapılacak olan Havalimanı için görevlendirilen teknik ekibin etüt çalışmalarının sonucu belli oldu. Altyapı yatırımları Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği teknik personelinden oluşan heyetin Ekim’in ilk haftasında Edegül Mevkiinde yaptığı incelemeler sonucunda oluşturduğu etüt raporundan, uygun görülen alanda Havalimanı yapılabileceği yönünde karar çıktı.

Bakanlık tarafından verilen karar sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, ’’Ardahan’a Havalimanı yapılmasıyla ilgili olarak başlattığımız çalışmalar sonucunda uygun gördüğümüz Edegül Mevkiinde teknik heyet tarafından yapılan etüt çalışmaları sonucunda Ardahan Havalimanı’nın yapılmasının uygun olduğu, bölgenin Havalimanı açısından uygun bir coğrafyaya sahip olduğu belirtilerek teknik rapor bu manada olumlu çıktı. Talimatla beraber proje çalışmalarına başlanılacağı hususunda bir rapor dün itibari ile elimize geçti. İnşallah bundan sonra ki süreçte ilimizde ki siyasi görevlilerle beraber bunun talimatının ilgili genel müdürlük tarafından verilerek proje çalışmalarına başlanmasını da sağlamış olacağız. Bu karar şimdiden Ardahanımız için hayırlı, uğurlu olsun’’ diye konuştu.

ARDAHAN-ARTVİN HAVALİMANI'NA UYGUNLUK RAPORU

Yorumlar

erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
ıyı guzelde,oraya meydan yapılabılmesı ıcn en az 5 yıl sureyle meteorolojık ıstatıstıklerının tutularak hakım ruzgarın belırlenmesı gerekır..bu pıst başlarının belırlenmesı ıcn şart olan kıtabi bır kuraldır. bu gun yer tesbıtı yaptık yarın kazmayı vuralım anlayışı ıle hareket edılırse o zaman dogru bı yaklaşım olmaz.. ayrıca o yoreye meydan yapılmadan once potansıyel bır yolcu araştırmasının da yapılması gerekmektedır.. aksı takdırde meydanı yaparsın ama yeterlı sayıda yolcu bulamazssan oraya sefer planlayan şırket bulamazssın. plansız yapılan hv lım larımızın durmları ortada cunku .. herseye ragmen bolge halkı ıcn hayırlı olması dılegıyle....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Barış dede ~ 10 yıl önce
hocam kesinlikle katılıyorum.bursada aynısı yaşandı bursa gibi büyük bir şehirin havaalanı yanlış hesaplamalar yüzünden yenişehirde yapıldı ve neredeyse doğru düzgün uçak kalkmıyor.Ama kış aylarını bilmemde özellikle artvin yöresinide olaya dahil edersek yaz aylarında havaalanın işlek olacağını düşünmek yanlış olmaz.
Sıddık- Lider ~ 10 yıl önce
Şimdiden Ardahanımız için hayırlı olması dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000