02 Şubat 2009, Pazartesi 14:15:12

Apron kazalarının önüne geçiliyor

Uçaklarla apron araçlarının çarpışmaması için Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İstanbul, Antalya ve Ankara’daki üç havalimanına yer hareketleri tespit radarı yerleştiriyor. 8 milyon avroya mal olacak sistem 2010 yılında hizmete girecek.
  • bize acil lazım yoksa bu at hırsızı suratlı follow me ciler ve formula1 traktör süeücüleri bizi ezecek....sabiha yardım bekliyor.isg yönetimide kendine fazla güvenmesin.meydan ortada.....çalışanın emeğiyle oynayım yok ikramiyesini yok maaşını kesicem diye kafa yoracağına hizmet kalitesini artırsın.biz hergün aprondayız ama görünen bu maalesef.......
  • Turit rumuzlu arkadaşım, önceliğin kimde olduğunu gayet iyi biliyorum.Sen meraklanma. Yazımı okurken gülücükleri görmedin herhalde. Burada olayın kaza önleme olmadığı ortada. Neyi ihale ederiz de olaydan yüzde alırız zihniyeti var burada. Türkiye'de kaç apron kazası meydana gelmiş acaba? Böyle bir sistem ne kadar gerekli?
  • konu ihale ile ilgilidir. DHMI adına bu sistemi alacak olan kimdir? cukka için gayet güzel kimsenin anlamadığı yorumlayamayacağı bir şey seçmişler. türkiyede güvenlik ile ilgili para mı harcanmış bu güne kadar. bütün dertleri avanta, komisyon.
  • Değerli arkadaşım önceliğin uçakta mı araçta mı olduğunu bilmiyor. Ne yazık. Demek kazalar bu yüzden oluyor apronlarda.
  • desene apronda hiz siniri 25 km/s inecek.seturun cocuklarina yazik olacak heralde yada dhmi araclariinin sakallarinami desem veya is yapacam diye milleti umursamadan ucan ibrikcilere her neyse en azindan kural denen seye uymak icin bir adim daha yaklasicaz galiba.
  • lütfen biri bunun şaka olduğunu söylesin. Aprondaki her araca transponder takılması gerçekten abes. Ya da ben yanlış anladım. Trafik ışıkları bence daha verimli olur :)) Hadi diyelim ben aracımla taxiway katedeceğim, kuleden de durumun tehlikeli olduğunu gördüler, beni nasıl uyaracaklar? Uçak mı uyarılacak? Geçiş önceliği kimde olacak :) Soruları çoğaltmak mümkün.
  • Bir de "monitor tower" dedilermi tamamdır...yaklaşma trafiğinde "call sign only " gibi.....
  • çok heybetli, kocaman havalimanlarımız var ya, çok büyük ihtiyaç, bununla uğraşacağına istanbula yeni terminal, paralel pist yapsınlar...
  • BIZE DE BU YAKIŞIR. BİRDE ŞU ÇALIŞMAYIP YATAN, BAŞKALARININ SIRTINDAN GEÇİNEN, ZERRE KADAR HAVACILIKTAN ANLAMAYAN TORPILLI ASALAKLAR AYIKLANDIMI, GELSİN DAHA MODERN BIR TÜRKİYE

Zaman zaman pistlere çıkan apron araçları uçaklar için büyük tehlike yaratır. Kule ile apron araçları arasındaki iletişim eksikliği faciaya da davetiye çıkarır. İşte bu sorunu çözmek için Devlet Hava Meydanları İşletmesi çok önemli bir adım attı.

Türkiye’deki üç büyük havalimanında uygulanmaya başlanacak sistemle aprondaki uçak ve araç hareketleri takip edilecek. Ground Move System adı verilen yer hareket tespit sistemi sayesinde aprondaki bütün hareketler kontrol altına alınacak, olası kazalar önlenecek.

Yer hareketleri kontrol sisteminin kurulması ihalesi bir süre önce yapıldı. İhaleyi, Hollanda, Danimarka ve Çek Cumhuriyeti’nden ve üç şirketin oluşturduğu SVK adlı Hitt-Era-Terma Konsorsiyumu kazandı.

İhalenin sonuçlanmasının hemen ardından sistemin kurulması için tespitler de yapılmaya başlandı.
Buna göre aprona iki tane yer kontrol radarı konulacak. Havalimanında çeşitli noktalara SMR adı verilen 23 adet sensor yerleştirilecek. Yerleştirilecek iki radarın tespit ettiği hareketler yeni yapılacak kuleye iletilecek. Böylelikle kulenin gördüğü ya da göremediği her türlü hareket kontrol altına alınmış olacak.

Sistem ilk etapta İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve Antalya Havalimanları’na kurulacak. 2010 Mayıs’ta tamamlanacak sistem üç havalimanı için 8 milyon avro’ya mal olacak.

Bu arada aprondaki araçlara da tıpkı uçaklarda olduğu gibi çağrı kodu verilecek ve birer haberleşme sistemi yani transponder yüklenecek.

UYARI 

Apron kazalarının önüne geçiliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

kiss ~ 15 yıl önce
bize acil lazım yoksa bu at hırsızı suratlı follow me ciler ve formula1 traktör süeücüleri bizi ezecek....sabiha yardım bekliyor.isg yönetimide kendine fazla güvenmesin.meydan ortada.....çalışanın emeğiyle oynayım yok ikramiyesini yok maaşını kesicem diye kafa yoracağına hizmet kalitesini artırsın.biz hergün aprondayız ama görünen bu maalesef.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 15 yıl önce
Turit rumuzlu arkadaşım, önceliğin kimde olduğunu gayet iyi biliyorum.Sen meraklanma. Yazımı okurken gülücükleri görmedin herhalde. Burada olayın kaza önleme olmadığı ortada. Neyi ihale ederiz de olaydan yüzde alırız zihniyeti var burada. Türkiye'de kaç apron kazası meydana gelmiş acaba? Böyle bir sistem ne kadar gerekli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı34 ~ 15 yıl önce
konu ihale ile ilgilidir. DHMI adına bu sistemi alacak olan kimdir? cukka için gayet güzel kimsenin anlamadığı yorumlayamayacağı bir şey seçmişler. türkiyede güvenlik ile ilgili para mı harcanmış bu güne kadar. bütün dertleri avanta, komisyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turist ~ 15 yıl önce
Değerli arkadaşım önceliğin uçakta mı araçta mı olduğunu bilmiyor. Ne yazık. Demek kazalar bu yüzden oluyor apronlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geveze ~ 15 yıl önce
desene apronda hiz siniri 25 km/s inecek.seturun cocuklarina yazik olacak heralde yada dhmi araclariinin sakallarinami desem veya is yapacam diye milleti umursamadan ucan ibrikcilere her neyse en azindan kural denen seye uymak icin bir adim daha yaklasicaz galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 15 yıl önce
lütfen biri bunun şaka olduğunu söylesin. Aprondaki her araca transponder takılması gerçekten abes. Ya da ben yanlış anladım. Trafik ışıkları bence daha verimli olur :)) Hadi diyelim ben aracımla taxiway katedeceğim, kuleden de durumun tehlikeli olduğunu gördüler, beni nasıl uyaracaklar? Uçak mı uyarılacak? Geçiş önceliği kimde olacak :) Soruları çoğaltmak mümkün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 15 yıl önce
Bir de "monitor tower" dedilermi tamamdır...yaklaşma trafiğinde "call sign only " gibi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rum değiliz ~ 15 yıl önce
çok heybetli, kocaman havalimanlarımız var ya, çok büyük ihtiyaç, bununla uğraşacağına istanbula yeni terminal, paralel pist yapsınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUDUR ~ 15 yıl önce
BIZE DE BU YAKIŞIR. BİRDE ŞU ÇALIŞMAYIP YATAN, BAŞKALARININ SIRTINDAN GEÇİNEN, ZERRE KADAR HAVACILIKTAN ANLAMAYAN TORPILLI ASALAKLAR AYIKLANDIMI, GELSİN DAHA MODERN BIR TÜRKİYE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000