20 Ocak 2009, Salı 15:11:18

Antalya Havalimanı için imzalar atıldı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Antalya Hava Limanına yeni bir iç hatlar terminal binası yapımına ilişkin ek sözleşme imzalandığını bildirdi.
  • Boeing250 arkadaşım bir İC İÇTAŞ çalışanı olarak senin söylediklerine cevap vereyim. Bende senin gibi düşünümüştüm fakat daha sonradan yapılması konum itibari ile sorun yaratacağını gördüm ve fikrimde değişti nedenmi? pistlerin ve mevcut T2 terminalinin kule konumundan dolayı pistin belli noktalarında görüşü kapatacağından dolayı yeni terminaller yapılamıyor, yapılabilmesi için kule görüş açısının değişmesi lazım buda ayrı bir maliyet demektir.Ama şu yapılabilirdi mevcut T1 terminali iç hatlar terminaline çevrilip iç hatlar ın yerine daha büyük bir dış hatlar terminali yapılabilirdi ama bunları biz düşündük saygı değer yöneticilerimiz düşünmedimi elbet düşünmüşlerdir saygılarımla
  • antalya için güzel ancak anlamadığım halen kullanılan ayt 1 dış hatlar terminali iç hatlara dönüştürülüp ayt 2 de her iki yanında bırakılan boş alanlara aynı proje kapsamında daha büyük ve geniş,ilerki yıllarada hizmet verecek duruma getirilmesi şimdiden planlanması daha doğru olur düşüncesindeyim.Planlanan yerlerin bozulması ağaçların kesilmesi çevrenin tahrip edilmesi,yazık değilmi?

DHMİ'den yapılan açıklamada, Antalya Hava Limanı 1. ve 2. Etap Dış Hatlar Terminalleri, CIP, İç Hatlar Terminali ile Mütemmimlerinin İşletme Hakkının Kiralanmak Suretiyle Verilmesi İşine ait kira sözleşmesi kapsamında DHMİ ile Fraport-IC İçtaş Antalya Hava Limanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş. arasında yeni bir terminal binası yapımına ilişkin ek sözleşme imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ek mukavele kapsamında, kira sözleşmesine göre, kiracı tarafından gerçekleştirilmesi gereken mevcut iç hatlar terminalinin tadilatı yerine, 100 milyon euro yatırım tutarına sahip yeni bir iç hatlar terminalinin en geç Haziran 2010'a kadar Fraport-IC tarafından yapılacağı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu terminal tüm sistem ve teçhizatı ile tefriş edilecek, mevcut iç hatlar terminal binası yıkılarak yerine apron yapılacak, söz konusu tesis, kira sözleşmesi hükümlerine tabi olarak uluslar arası norm ve standartlarda işletilecek, kira sözleşmesinin konusunu teşkil eden yolcu terminalleri ve mütemmimleri ile birlikte kira dönemi sonunda bakımlı, kullanılabilir, her türlü borç ve taahhütleri ari ve bedelsiz olarak DHMİ Genel Müdürlüğüne devredilecek."

Antalya Havalimanı için imzalar atıldı

Yorumlar

Tunga ~ 15 yıl önce
Boeing250 arkadaşım bir İC İÇTAŞ çalışanı olarak senin söylediklerine cevap vereyim. Bende senin gibi düşünümüştüm fakat daha sonradan yapılması konum itibari ile sorun yaratacağını gördüm ve fikrimde değişti nedenmi? pistlerin ve mevcut T2 terminalinin kule konumundan dolayı pistin belli noktalarında görüşü kapatacağından dolayı yeni terminaller yapılamıyor, yapılabilmesi için kule görüş açısının değişmesi lazım buda ayrı bir maliyet demektir.Ama şu yapılabilirdi mevcut T1 terminali iç hatlar terminaline çevrilip iç hatlar ın yerine daha büyük bir dış hatlar terminali yapılabilirdi ama bunları biz düşündük saygı değer yöneticilerimiz düşünmedimi elbet düşünmüşlerdir saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boeing250 ~ 15 yıl önce
antalya için güzel ancak anlamadığım halen kullanılan ayt 1 dış hatlar terminali iç hatlara dönüştürülüp ayt 2 de her iki yanında bırakılan boş alanlara aynı proje kapsamında daha büyük ve geniş,ilerki yıllarada hizmet verecek duruma getirilmesi şimdiden planlanması daha doğru olur düşüncesindeyim.Planlanan yerlerin bozulması ağaçların kesilmesi çevrenin tahrip edilmesi,yazık değilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000