10 Mart 2015, Salı 12:05:10

ADANA HAVALİMANI'NDA YOĞUNLUK TEDBİRİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Adana Başmüdürlüğü, Adana Havalimanı'ndan yaşanan yoğunluğu en aza indirebilmek için 5 maddelik bir eylem planı hazırladı.
  • Ya ben mi yanlış okudum yoksa gerçekten bu şekilde mi yazılmış ""Mardin uçaklarının Adana'ya yönlendirildiği"" bu nasıl yazılır ki. Mardin e inecek uçak, D bakırı-Urfa yı- Batman a inmeyecek,, Adana ya yondirilecek. Ya haberi bari doğru yapın. Eğer yapamıyorsanız uydurma bir haber yapmayın. Mardin-Adana arası 530 km. Adana ya gidene kadar Ankaraya iner uçak daha iyi
  • Adana ya kurban olun. Gorduk ulkemin modern insanlarini, sahte insanliklarini. Siz once kendinizde ki kusurlara bakin. Sonra baska insanlari elestirin.
  • Tepişenler rumuzlu nesne o yolcular seni görünce öyle davranıyor dur kesin !artık nasıl bir şeklin varsa...biraz izin yap ta beynine oksijen gitsin uçmaktan oksijen magduru olmuşsun sen.
  • Adana havalimanında çalışan biri olarak konuşuyorum ki yolcu profilinden ziyade liman küçüklüğü sorun.İnşallah en kısa sürede yeni limanımıza kavuşuruz da biz de rahat ederiz yolcular da.Bu yoğunluğa liman yetmiyor malesef :( Yolcularımız da biraz çalışanlara saygılı olsalar fena olmayacak hani.Lütfen biletleri yazıları okuyup da hazırlansınlar.Biz de istemeyiz yolcunun limanda rezillişk çedkmesini ;)
  • bence de bu yaz yogunluğun da ucuşların dengeli bir zamana yayılması lazım.tam tersi durumunda hem yolcular hemde personeller fazlasıyla mağduriyete ugruyacak!! Ve de yolcuların bagajlarını yükleyen işçilerin halini biledüşünemiyorum!! onların hali tam içler acısı. Bide sözüm ona yerhizmeti veren 3 şirketin işveren vekili müdürlerine!!şirketleriniz de fedakarlıkla çalışan gecesini gündüzüne katan işçilerinizi böcek gibi görme huyunuzdan vazgeçin artık..yeterli istihdam ve yasal hakları çalışanlarınıza sağladığınız sürece hiç bir zaman yolcu mağduriyeti yaşanmamış olacaktır.vede şirketleriniz kaliteli hizmetin karşılığında çok ama çok fazlasıyla kâr ve prestij kazanmış olacaktır.ama ne yazık ki sizler at gözlüklerinizi takıp bildiğinizi okumaya devam edeceksiniz...yazık çok yazık..inşallah ben yanılırım..
  • adana havalimanında yapılacak şeyler bellidir, etrafı kamulaştırmaya son derece müsaittir, düz alan alabildiğine geniş.. ama bunu neden yapmıyorlar anlamıyorum. genişlet,istediğin kadar genişlet terminal inşa et, otoparkı genişlet terminal inşa et..
  • Adana havalimanında yaşanan yoğun hava trafiğini tek rahatlatan unsur İncirlik yaklaşma kontrol Ünitesidir. Tüm uçucular bilir ki IncirlikYaklaşma tüm uçaklar vektör ederek yaklaştırır ve zaman kayıplarını önler. Sonuç Türkiye'nin 5nci yoğun meydanının (DHMI verileri) yaklaşmasını sadece 12 askeri hava trafik kontrolörü yapmaktadır.
  • Demek ki Sabiha Gökçen modeli bu işte tutmadı. 12 yılda 400 milyon € kazanmak mümkün değil. Bu kadar ciro bile yapılamaz. Ticari olarak gerçekten hesap kitap yapılarak mı bu işe giriliyor? Yoksa farklı amaçlar mıvar? Seçilen yerin yanlışlığı işin cabası. En güzeli bu işi tasfiye edip, sadece terminallere Yaap-işlet-devret modeli getirilmeli. Diğer tesisler ve işletimi ise DHMİ tarafından yapılmalı. Bu model ile Çukuırova Havalimanı 12-15 arası hizmete girebilir. Bugüne kadar bu model sorunsuz işlemedi mi? Amaç Çukurovalı'yı cezalandırmak galiba.
  • Adana' da ne tedbir alırsanız alın rallideki formula pilotları gibi sürekli birbiri ile yarış eder davranış türünü geliştirmiş "Adanalı" yolcular için çözüm ge-ti-re-mez-si-niz. Tam bir doktora tezi konusudur şu Çukurova insanının bu huyu. Hadi Adana havaalanında sorun var anladık. Adanaya inen uçağın pilotu park yerine girmemişken, hatta neredeyse piste teker kor komaz ayağa fırlayıp baş üstü dolapları açmaya kalkan, öne fırlayıp koridoru tıkış tepiş dolduran Adana yolcularına ne demeli? Diğer yerlerde de oluyor doğru ama, diğer yerlerdeki yolcular arada bir es veriyor be kardeşim. Bazan aheste hareket ettikleri de oluyor. Bunlar yolda araba kullanırken bile birbiri ile yarış içindeler. Açıklasınlar bakın 2-3 milyonluk bu şehir 20 milyonluk İstanbul ile kaza istatistiğinde bile yarışı önde götürür. Bence sebep aşırı sıcaklar, aşırı sıcaklar. Boş yere meydan yöneticilerinin başına iş açıp durmayın. Kapıya üç beş tane oduncu koyun bunları hizaya getirsinler olsun bitsin.
  • Özellikle akşam saatleri 18-20 uçuşları çok yoğun oluyor.atlas ve flypgs yolcuları birbirine karışıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Adana Başmüdürlüğü, Adana Havalimanı'ndan yaşanan yoğunluğu en aza indirebilmek için 5 maddelik bir eylem planı hazırladı. Yolcuları rahatlatacak bu tedbirlerin yaz tarifesinin uygulanmaya başladığı 29 Mart'tan itibaren hayata geçirileceği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Havalimanı Başmüdürlüğü, alandaki yolcu yoğunluğunu önlemek amacıyla öncelikle yaz uçak trafiği zamana yayacak. İkinci olarak Mersin'den gelen yolcu servislerinin aynı anda gelmemeleri için uçak saatlerine göre düzenlenecek. Üçüncü olarak da iç hatlar terminalindeki personel giriş kapısı üçüncü yolcu giriş kapısı olarak devreye alınacak.

Bütün bunlara ilaveten uçuş yoğunluğunun tavan yaptığı günlerde iç hatlar bekleme salonunda olası yolcu yoğunluğunu azaltmak için A ve B salonlarına personel takviyesi ile X-Ray cihazlarının her ikisi de çalıştırılarak yolcuların biran önce salona alınması sağlanacak.

Öte yandan Çukurova Havalimanı'ndaki olası gecikmeye karşı da alternatif çözüm üzerinden çalışan DHMİ Başmüdürlüğü, gerektiğinde dış hatların aks olarak büyütülerek iç hat yolcusunun bir kısmının kazanılan bu alandan hizmet almasını sağlamak üzere proje hazırladı.

Yetkililer, dış hatlar terminalinin bir adet Boing 747 uçağının yolcu kapasitesine cevap verirken şartlarını zorladığına dikkat çekerek, bu alanın iç hatlar hizmetinde de kullanılmasının mümkün olmadığını bildirdi. Kış aylarındaki olumsuz hava şartları sebebiyle Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Mardin uçaklarının Adana'ya yönlendirildiği günlerde Adana Havalimanı'nda dikkat çekici oranda yoğunluk yaşandığı hatırlatıldı.

Adana Havalimanı'nda halen yaz uçuş trafiği kapsamında günlük 47 uçağın kalkış yaptığı, dış hatlar terminalinden de günlük 10-14 tarifeli uçuşun gerçekleştiği kaydedildi.

ADANA HAVALİMANI'NDA YOĞUNLUK TEDBİRİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Mardin ~ 9 yıl önce
Ya ben mi yanlış okudum yoksa gerçekten bu şekilde mi yazılmış ""Mardin uçaklarının Adana'ya yönlendirildiği"" bu nasıl yazılır ki. Mardin e inecek uçak, D bakırı-Urfa yı- Batman a inmeyecek,, Adana ya yondirilecek. Ya haberi bari doğru yapın. Eğer yapamıyorsanız uydurma bir haber yapmayın. Mardin-Adana arası 530 km. Adana ya gidene kadar Ankaraya iner uçak daha iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mguzenlet ~ 9 yıl önce
Adana ya kurban olun. Gorduk ulkemin modern insanlarini, sahte insanliklarini. Siz once kendinizde ki kusurlara bakin. Sonra baska insanlari elestirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tepişenler rumuzlu nesne o yolcular seni görünce öyle davranıyor dur kesin !artık nasıl bir şeklin varsa...biraz izin yap ta beynine oksijen gitsin uçmaktan oksijen magduru olmuşsun sen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışan :/ ~ 9 yıl önce
Adana havalimanında çalışan biri olarak konuşuyorum ki yolcu profilinden ziyade liman küçüklüğü sorun.İnşallah en kısa sürede yeni limanımıza kavuşuruz da biz de rahat ederiz yolcular da.Bu yoğunluğa liman yetmiyor malesef :( Yolcularımız da biraz çalışanlara saygılı olsalar fena olmayacak hani.Lütfen biletleri yazıları okuyup da hazırlansınlar.Biz de istemeyiz yolcunun limanda rezillişk çedkmesini ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sözüm ona!!! ~ 9 yıl önce
bence de bu yaz yogunluğun da ucuşların dengeli bir zamana yayılması lazım.tam tersi durumunda hem yolcular hemde personeller fazlasıyla mağduriyete ugruyacak!! Ve de yolcuların bagajlarını yükleyen işçilerin halini biledüşünemiyorum!! onların hali tam içler acısı. Bide sözüm ona yerhizmeti veren 3 şirketin işveren vekili müdürlerine!!şirketleriniz de fedakarlıkla çalışan gecesini gündüzüne katan işçilerinizi böcek gibi görme huyunuzdan vazgeçin artık..yeterli istihdam ve yasal hakları çalışanlarınıza sağladığınız sürece hiç bir zaman yolcu mağduriyeti yaşanmamış olacaktır.vede şirketleriniz kaliteli hizmetin karşılığında çok ama çok fazlasıyla kâr ve prestij kazanmış olacaktır.ama ne yazık ki sizler at gözlüklerinizi takıp bildiğinizi okumaya devam edeceksiniz...yazık çok yazık..inşallah ben yanılırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 9 yıl önce
adana havalimanında yapılacak şeyler bellidir, etrafı kamulaştırmaya son derece müsaittir, düz alan alabildiğine geniş.. ama bunu neden yapmıyorlar anlamıyorum. genişlet,istediğin kadar genişlet terminal inşa et, otoparkı genişlet terminal inşa et..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adana havalimanında yaşanan yoğun hava trafiğini tek rahatlatan unsur İncirlik yaklaşma kontrol Ünitesidir. Tüm uçucular bilir ki IncirlikYaklaşma tüm uçaklar vektör ederek yaklaştırır ve zaman kayıplarını önler. Sonuç Türkiye'nin 5nci yoğun meydanının (DHMI verileri) yaklaşmasını sadece 12 askeri hava trafik kontrolörü yapmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 9 yıl önce
Demek ki Sabiha Gökçen modeli bu işte tutmadı. 12 yılda 400 milyon € kazanmak mümkün değil. Bu kadar ciro bile yapılamaz. Ticari olarak gerçekten hesap kitap yapılarak mı bu işe giriliyor? Yoksa farklı amaçlar mıvar? Seçilen yerin yanlışlığı işin cabası. En güzeli bu işi tasfiye edip, sadece terminallere Yaap-işlet-devret modeli getirilmeli. Diğer tesisler ve işletimi ise DHMİ tarafından yapılmalı. Bu model ile Çukuırova Havalimanı 12-15 arası hizmete girebilir. Bugüne kadar bu model sorunsuz işlemedi mi? Amaç Çukurovalı'yı cezalandırmak galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tepişenler ~ 9 yıl önce
Adana' da ne tedbir alırsanız alın rallideki formula pilotları gibi sürekli birbiri ile yarış eder davranış türünü geliştirmiş "Adanalı" yolcular için çözüm ge-ti-re-mez-si-niz. Tam bir doktora tezi konusudur şu Çukurova insanının bu huyu. Hadi Adana havaalanında sorun var anladık. Adanaya inen uçağın pilotu park yerine girmemişken, hatta neredeyse piste teker kor komaz ayağa fırlayıp baş üstü dolapları açmaya kalkan, öne fırlayıp koridoru tıkış tepiş dolduran Adana yolcularına ne demeli? Diğer yerlerde de oluyor doğru ama, diğer yerlerdeki yolcular arada bir es veriyor be kardeşim. Bazan aheste hareket ettikleri de oluyor. Bunlar yolda araba kullanırken bile birbiri ile yarış içindeler. Açıklasınlar bakın 2-3 milyonluk bu şehir 20 milyonluk İstanbul ile kaza istatistiğinde bile yarışı önde götürür. Bence sebep aşırı sıcaklar, aşırı sıcaklar. Boş yere meydan yöneticilerinin başına iş açıp durmayın. Kapıya üç beş tane oduncu koyun bunları hizaya getirsinler olsun bitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 9 yıl önce
Tepişenler isimli garip, Adana Türkiyenin en asil kentidir. Akıllı ol....
M.Kenan ~ 9 yıl önce
Ali doğru söylüyor. Atatürk Havalimanındaki güvenlikçilere bakın önce. Kolları jilet kesiği hanımlar, erkeklerle dolu.
Scar-H ~ 9 yıl önce
Bak bende odun var, gel senle buluşalım , sen ben odun ücümüz tepişiriz biraz
Toplu cevap ~ 9 yıl önce
Adana ülkenin en asil kenti, intihar, cinnet sıralamasında en ön sırada, Ülkenin hiç bir kentinde anne olan bir bayanın yetiştirme yurdunun demir kapısını tekmelediği görülmez, Adana hariç, Sokaklar sahte külhan beyleri, sabun köpüğü delikanlılar ile dolu. Isıracak olan havlamaz. Odunla değil neyle kaç kişiyle gelirsen gel onu bir yerine uydurmayı iyi biliriz. Sen adını adresini yaz yeter. El odununu yemeyen kendi odununu pek sanarmış. Valiniz bile sizi Kavas ilan etti adamı baş tacı ettiniz.
a.kEMAL ~ 9 yıl önce
yA TEPİŞENLER SEN SEMTİNİ SÖYLE, O SABUN KÖPÜĞÜ DEDİĞİN DELİKANLILARIN SADECE BİRSİ SENİ TİPİNDEN BULUR ZATEN... ATATÜRK'ÜN ANKARA VE İSTANBUL'DAN SONRA EN ÇOK SEYAHAT ETTİĞİ İL HANGİSİ? SAĞLIĞINDA KENDİSİNİNDE GÖRDÜĞÜ İLK HEYKELİ NEREDE? SEN BUNLARI BİLİR MİSİN? KEŞKE BURADA FOTOĞRAFDA PAYLAŞILABİLSE DE GERÇEK ADANALILARI BİR GÖREBİLSEYDİN. EDEPLİ OL...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Özellikle akşam saatleri 18-20 uçuşları çok yoğun oluyor.atlas ve flypgs yolcuları birbirine karışıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000