24 Nisan 2011, Pazar 08:58:28

7 YENİ HAVAALANI İÇİN ÇALIŞMALAR SON SÜRAT

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), 2011-2012 yıllarında 7 yeni havaalanı yapacak.
  • her seçim döneminde petrol doğalgaz bulunur, otoyollar limanlar projelendirilir. emirle her kamu kurumu mucizeler büyük projeler açıklar. büyüklere masallar :)
  • sen kendini katmada seninkiler secilince vatandas olursun he?
  • En önemlisi bu. Belki de çılgın proje budur. :-) Ekonomik değil, politik, popülist. Böyle vatandaşa böyle hükümet ne diyelim.
  • DHMI bu insaatlarla beraber ayni hizla seyrusefer aletlerininde hazirdaki liman ve alanlara takilmasini yada iyilestirilmesini yapmasi lazim. Sadece bina ve pist ile olmuyor. Kis geldiginde, kar yagdiginda, sis oldugunda sefer iptalleri ve gecikmeleri herkese cok pahaliya mal oluyor.
  • Merhaba Orhan Bey.Bu güzel yatırımlar için teşekkürler.Yatırımları düşündüğünüz değerde Lütfen birazda Personelinizi düşünseniz ne kadar teşekkür ve dua alacağınızı hiç düşündünüzmü? Verin şu havacılık tazminatlarımızı artık.....
  • Elazığ havalimanı terminal inşaatı ne alemde.Basına nedense hiç bilgi verilmiyor yoksa bu inşaat da pist inşaatı gibi sudan bahenelerle uzatılacakmı.

İnşaatı devam eden Hakkari-Yüksekova, Şırnak-Cizre, Bingöl ve Iğdır havaalanları yıl sonuna kadar tamamlanacak. 2011 yatırım programına alınan ve IC Holding tarafından Afyon-Kütahya-Uşak arasına inşa edilecek Zafer Bölgesel Havaalanı'nın temeli ise geçtiğimiz günlerde atıldı. Bunun yanında Mersin-Adana arasına yapılacak Çukurova Havalimanı projesine de bu yıl başlanması planlanıyor. Ayrıca Ordu-Giresun arasına yeni bir havaalanı yapılması gündemde. DHMİ, yeni inşa edilecek havaalanı ve terminal binalarına yaklaşık 550 milyon liralık yatırım yapacak. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, inşaatı devam eden havaalanlarının bu yıl sonunda, diğerlerinin ise önümüzdeki yılda tamamlanacağını söyledi.

DHMİ'nin Antalya'da düzenlenen '2011 yılı değerlendirme toplantısına katılan Orhan Birdal, Zaman'a yeni havalimanı yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Yap-işlet-devret modeliyle 2002 yılından bu yana havacılık sektörüne gerek kamu gerek özel sektör tarafından yapılan yatırımların 5 milyar doları bulduğunu aktaran Birdal, işletme olarak bu yıl 550 milyon liralık havalimanı ve terminal yatırımı yapacaklarını açıkladı. Afyon-Kütahya arasına yapılacak Zafer Havaalanı'nın ihale sürecinin tamamlandığını, inşaatının yakında başlayacağını bildiren Birdal, Mersin-Adana arasına yapılacak Çukurova Havalimanı'nın da bütün bölgeye hizmet verecek şekilde inşa edileceğini kaydetti. Hakkari-Yüksekova, Şırnak-Cizre, Bingöl ve Iğdır havaalanlarının inşaatının da devam ettiği bilgisini veren Birdal, şu bilgileri verdi: "Ayrıca bunların dışında Kars Havaalanı'nın terminal inşaatı devam ediyor. Bu yıl içinde Konya, Mardin, Balıkesir-Körfez, Adıyaman, Ağrı havaalanlarına da yeni terminal binaları yapılacak. Bunların bazıları bakanlığımıza bağlı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaat tarafından yapılıyor. Bittiğinde işletmesini biz yapacağız."

İNŞAATI SÜRENLER TAMAMLANACAK

Doğu ve Güneydoğu'da inşaatı süren havaalanlarının bu yılsonunda, diğerlerinin ise 2012 yılında bitirilmesinin planlandığını dile getiren Orhan Birdal, "Ayrıca DLH İnşaatın yatırım programında Karadeniz bölgesinde Ordu-Giresun arasına bir havaalanı yapılması da yer alıyor. İhale çalışmaları yapıldı. Yakın zamanda o da realize edilecek." dedi. (Zaman)

7 YENİ HAVAALANI İÇİN ÇALIŞMALAR SON SÜRAT

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
her seçim döneminde petrol doğalgaz bulunur, otoyollar limanlar projelendirilir. emirle her kamu kurumu mucizeler büyük projeler açıklar. büyüklere masallar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen kendini katmada seninkiler secilince vatandas olursun he?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En önemlisi bu. Belki de çılgın proje budur. :-) Ekonomik değil, politik, popülist. Böyle vatandaşa böyle hükümet ne diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DHMI bu insaatlarla beraber ayni hizla seyrusefer aletlerininde hazirdaki liman ve alanlara takilmasini yada iyilestirilmesini yapmasi lazim. Sadece bina ve pist ile olmuyor. Kis geldiginde, kar yagdiginda, sis oldugunda sefer iptalleri ve gecikmeleri herkese cok pahaliya mal oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Merhaba Orhan Bey.Bu güzel yatırımlar için teşekkürler.Yatırımları düşündüğünüz değerde Lütfen birazda Personelinizi düşünseniz ne kadar teşekkür ve dua alacağınızı hiç düşündünüzmü? Verin şu havacılık tazminatlarımızı artık.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elazığ havalimanı terminal inşaatı ne alemde.Basına nedense hiç bilgi verilmiyor yoksa bu inşaat da pist inşaatı gibi sudan bahenelerle uzatılacakmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000