18 Mart 2009, Çarşamba 09:18:29

6 Havalimanına yeni terminal geliyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2009 yılında 6 ildeki havalimanında yeni terminal inşaatına hazırlanıyor.
  • Sayın arkadaşlar bilgimiz olmayan bir konu hakkında yorum yapmakta üstümüze yok. okuyanımızda öyle okumayanımızda biri demişki batman veya diğer şehirler dahamı önemli elazığ dahamı önemsiz ya aynı ülkede yaşıyoruz şehir milliyetçiliği yapıyoruz ben böyle sayfalara asla yorum yapmam ama kendimi tutamadım bu sefer. Arkadaşım batmanda haftanın 7 günü 3 uçak var ve tek bir tane üstü kapalı etrafı açık baraka var uçak oraya yaklaşıyor hiç bir tesis yok üstüne askeri havaalanı doğal ihtiyacını karşılamaya kalksan onu karşılayacak yer yok neyse ya uzatmanın anlamı yok
  • Aslında havalimanı dememek gerekiyor sanırım çünkü terminal binasında bile ilk kez gördüğüm bir yazı var; Sivas Hava Meydanı. Cumartesi ve Salı günleri kullandığım bir terminal ve Sivas şehrine yakışmıyor. Sivas'da hava şartları engel olduğu için önce Kayseri'ye indik, 1 saat sonra Sivas'a devam ettik. İki terminalde değiştirilmeli. Güzel ülkemizin şehirlerine yakışır terminaller olmalı, evet yazmak kolay uygulamak zor ama terminaller hep 3-5 yıl düşünülerek yapılıyor sonra tekrar bina yapımına girişiliyor, bu yanlışın önüne geçilmesi gerekiyor. Saygılarımla...
  • kayseriye gecen sene yapılan dış halardı ancak yeterli degil bence bu bina içhat olarak hizmet vermeli ve kayseriye yakışır bir dış hatlar terminali yapılmalıdır ayrıca bagaj alımı için 1 den fazla bant yapılmalı kesinlikle..
  • Böyle haberler gördüm mü sinirleniyorum. Kaç kez yazdım şuraya. Kardeşim Bursa'nın çok afedersiniz bilmem ne kadar olan havalanı neden büyütülmez yaa?... Yani Bursa çok mu önemsiz bir şehir? Nerede bu ilin milletvekilleri, bürokratları, işadamları? Neden bastırmazlar Bursa'nın havaalanının büyütülüp THY'nin tarifeli seferlerinin başlatılması için? İnsaf artıkkkkk!...
  • Kayseri daha yeni yapılmamışmıydı
  • Hey, sayın yetkililer? ADANA üvey evlat mıdır? Sabah gelin de siz 8-10 arasında İÇ HATLARIN halini bir görün...5 uçak aynı zaman diliminde Check-In leri Boarding leri yapışıyor, saatler birbirine çok yakın. Kilitleniyor İÇ HATLAR ! Her uçak ortalama 180-200 kişilik, Bir iki kişi de yolcu etmeye gelse, al sana 1000 kişi ! İÇ HATLAR Terminal kaç kişilik?Check-In kapasitesi nedir? Hala 1990lardaki yolcu trafiğine göre hizmet veriyor sanki... Biri el atsın bu işe, yazıktır !
  • Boş vaatler onlar. Elazığ Havaalanı pist inşaatı 3 yılda tamamlanabildi. Başbakan sözkonusu alanın havalimanına dönüşeceğini ve de yeni terminal binası yapılacağı sözünü verdi. Bunlar sadece vaatler. 2009 yılı yatırım planına Elazığ havaalanı terminal binası inşaatı için ayrılan ödenek yok. Batman, Erzincan, Hatay ve Kars daha önemli vilayetler olsa gerek bunlara daha öncelik veriliyor. Belki de bu illerimizin milletvekilleri Elazığ milletvekillerinden daha iyi çalışıyor. Umarım boş diye tabir ettiğim siyasilerimizin bu vaatleri gerçeğe dönüşür de ben yanılırım.
  • Yapımı yılan hıkayesıne benzeyerek gecte olsa faalıyete acılan yenı pıst ve havaalanı ıcın sayın basbakanımızın bakanlarımızın ve mılletvekıllerımızın bu yıl ıcınde proje ve ıhalesı yapılacak olan elazıg hava meydanı termınal bınasını unutmayalım.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Batman, Kayseri, Sivas, Erzincan, Hatay, Kars illerindeki havalimanlarında yeni iç ve dış hat terminalleri yapılacağını belirtti. Öte yandan Birdal, krize rağmen yolcu trafiğinde yüzde 3-4 artış öngördüklerini söyledi.

DHMİ Genel Müdürü Birdal, 2008 yılı sonunda ve bu yılın başında yapılan ihalelerle yatırım programında bulunan bazı havalimanlarında terminal inşaatlarının yapılacağını kaydetti. Kayseri'de iç hatlar terminali yapılacağını anlatan Birdal, Batman'a ise orada bulunan pistin dışında yeni bir havaalanı yapılacağını kaydetti. Mevcut pistin Hava Kuvvetleri tarafından kullanıldığını belirten Birdal, yeni havaalanının ise sivil amaçlı olacağını belirtti. Sivas'a iç ve dış hatlar terminali yapılacağını kaydeden Birdal, Erzincan ve Hatay'a yeni terminal binası yapımı için ihalenin yeni yapıldığını ve bunun değerlendirme aşamasında olduğunu anlattı. Sivas ve Kars'ta da yeni iç ve dış hat terminal binası yapılacağını anlatan Birdal, şu anda dış hat kullanım oranları düşük olsa da bu yönde talebin olduğunu ve talebin özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşlardan geldiğini ifade etti. Birdal, bu 6 havalimanına yönelik çalışmalar tamamlanınca DHMİ tarafından işletileceğini kaydetti.
Birdal, Bodrum-Milas Havalimanı'nın yap-işlet-devret (YİD) modeliyle özel sektöre devrine yönelik sözleşmenin ihale sonucunun Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından onaylanmasından sonra imzalanacağını belirterek, "YİD ya da kiralama şeklinde hangi havalimanlarını verebiliriz, talep var mı araştırması içerisindeyiz" dedi. Birdal, bu yönde bir talebin kendilerine henüz gelmediğini ancak İzmit Cengiz Topel Havalimanı'nın kiralama yöntemiyle işletme hakkının devrinin gündeme gelebileceğini ifade etti.
 
Büyüme bekleniyor
Birdal, 2008 yılında beklenenin aksine yolcu ve uçak trafiğinde yoğunluk yaşandığını belirterek, yolcu trafiğinde bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında artış yaşandığını belirtti. Uçak trafiğinde ise yüzde 8 oranında artış yaşandığını belirten Birdal, 2009 yılında bütün dünyada havacılık sektöründe diğer sektörlerde olduğu gibi bir azalış beklendiğini belirtti. Birdal, buna rağmen yolcu trafiğinde bir artış beklendiğini belirterek, "Belki yüzde 10'lara çıkmayacak ama yüzde 3-4 oranında artış sağlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Referans

6 Havalimanına yeni terminal geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın arkadaşlar bilgimiz olmayan bir konu hakkında yorum yapmakta üstümüze yok. okuyanımızda öyle okumayanımızda biri demişki batman veya diğer şehirler dahamı önemli elazığ dahamı önemsiz ya aynı ülkede yaşıyoruz şehir milliyetçiliği yapıyoruz ben böyle sayfalara asla yorum yapmam ama kendimi tutamadım bu sefer. Arkadaşım batmanda haftanın 7 günü 3 uçak var ve tek bir tane üstü kapalı etrafı açık baraka var uçak oraya yaklaşıyor hiç bir tesis yok üstüne askeri havaalanı doğal ihtiyacını karşılamaya kalksan onu karşılayacak yer yok neyse ya uzatmanın anlamı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aslında havalimanı dememek gerekiyor sanırım çünkü terminal binasında bile ilk kez gördüğüm bir yazı var; Sivas Hava Meydanı. Cumartesi ve Salı günleri kullandığım bir terminal ve Sivas şehrine yakışmıyor. Sivas'da hava şartları engel olduğu için önce Kayseri'ye indik, 1 saat sonra Sivas'a devam ettik. İki terminalde değiştirilmeli. Güzel ülkemizin şehirlerine yakışır terminaller olmalı, evet yazmak kolay uygulamak zor ama terminaller hep 3-5 yıl düşünülerek yapılıyor sonra tekrar bina yapımına girişiliyor, bu yanlışın önüne geçilmesi gerekiyor. Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kayseriye gecen sene yapılan dış halardı ancak yeterli degil bence bu bina içhat olarak hizmet vermeli ve kayseriye yakışır bir dış hatlar terminali yapılmalıdır ayrıca bagaj alımı için 1 den fazla bant yapılmalı kesinlikle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Böyle haberler gördüm mü sinirleniyorum. Kaç kez yazdım şuraya. Kardeşim Bursa'nın çok afedersiniz bilmem ne kadar olan havalanı neden büyütülmez yaa?... Yani Bursa çok mu önemsiz bir şehir? Nerede bu ilin milletvekilleri, bürokratları, işadamları? Neden bastırmazlar Bursa'nın havaalanının büyütülüp THY'nin tarifeli seferlerinin başlatılması için? İnsaf artıkkkkk!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kayseri daha yeni yapılmamışmıydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hey, sayın yetkililer? ADANA üvey evlat mıdır? Sabah gelin de siz 8-10 arasında İÇ HATLARIN halini bir görün...5 uçak aynı zaman diliminde Check-In leri Boarding leri yapışıyor, saatler birbirine çok yakın. Kilitleniyor İÇ HATLAR ! Her uçak ortalama 180-200 kişilik, Bir iki kişi de yolcu etmeye gelse, al sana 1000 kişi ! İÇ HATLAR Terminal kaç kişilik?Check-In kapasitesi nedir? Hala 1990lardaki yolcu trafiğine göre hizmet veriyor sanki... Biri el atsın bu işe, yazıktır !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Boş vaatler onlar. Elazığ Havaalanı pist inşaatı 3 yılda tamamlanabildi. Başbakan sözkonusu alanın havalimanına dönüşeceğini ve de yeni terminal binası yapılacağı sözünü verdi. Bunlar sadece vaatler. 2009 yılı yatırım planına Elazığ havaalanı terminal binası inşaatı için ayrılan ödenek yok. Batman, Erzincan, Hatay ve Kars daha önemli vilayetler olsa gerek bunlara daha öncelik veriliyor. Belki de bu illerimizin milletvekilleri Elazığ milletvekillerinden daha iyi çalışıyor. Umarım boş diye tabir ettiğim siyasilerimizin bu vaatleri gerçeğe dönüşür de ben yanılırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yapımı yılan hıkayesıne benzeyerek gecte olsa faalıyete acılan yenı pıst ve havaalanı ıcın sayın basbakanımızın bakanlarımızın ve mılletvekıllerımızın bu yıl ıcınde proje ve ıhalesı yapılacak olan elazıg hava meydanı termınal bınasını unutmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000