11 Kasım 2014, Salı 10:19:48

3. HAVALİMANINDA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Yeni havalimanındaki inşaat çalışmalarına yönelik iddialar sonrası Ulaştırma Bakanlığı bölgeye heyet gönderdi. Bugün ihaleyi alan firma sahipleri ve yöneticileri heyete çalışmalar hakkında bilgi verecek.
  • Faizin sifir oldugu japonya,2 lerde gezdigi abd ve ortalama 4 oldugu avrupadaki likidideyi faizin 12-13 lerde gezdigi bir projeye hemde hazine garantisin oldugu projeye kim kredi vermez merak ediyoru.
  • Para yoksa ask da yoktur. Turkiye'nin tum bankalarin toplam degeri 150 milyar dolar iken bunun 5'te biri olan 30 milyar dolar miktar krediyi yerli bankalar saglar diye beklemek, abesle istigaldir. Yabanci hic bir kredi kurulusu da mevcut sartlarda Hazine garantisi olmasi halinde bile kolay kolay kaynak saglayamaz. O yuzden yapilmama durumunda kabahati hesap kitap bilmeden bu ise soyunanlarda arayin, kendi capinda gecerli sebeplere dayanip tabiati korumaya calisan cefakar insanlara catmayin.Durum bu kadar acik ve nettir.
  • İnsanlar rakamları idrak edemediğinden projeyi anlayamıyor, milyarlarca m3 hafriyat ve dolgudan bahsediliyor. bir d9 dozer günde 600 lt mazot harcar...bir excavatör 300 lt ... diğerleri cabası..1 excavatör, döküm sahası uzaklığına göre taş çatlasa 1000 m³ hafriyat yapar...30 gün-12 ay çalışsa 360.000 m³ yapar...1 milyar m³ kazıyı , 1 yılda 2777 excavatörle, 2 yılda 1333 excavatörle yaparsanız..Sadece excavatörlerin yakıt sarfiyatı 304 milyon lt mazottur. sadece excavatörlerin yakıt gideri 550 milyon dolardır..., Türkiye gibi imkanların kısıtlı , akaryakıtın tavan olduğu bir yerde, bu kadar hafriyat ve dolgu yapmak, sadece hafriyata bu kadar para aktarmak gereksiz ve sacmadır..
  • Arkadaşlar, 3.havalimanı diye bir şey asla olmayacak, önce onu anlayın, çünkü yeni havalimanı yapılınca Atatürk Havalimanı kapanacak, ihaleye bu şartlarla çıkıldı, İstanbul'da biri bir uçta diğeri öteki uçta iki havalimanı olacak sadece. Merkezde oturan biri ya da Taksim'de otelde kalan bir turist iki uçtan birine gitmek zorunda kalacak. Makul olan devam edeni yatırımlarla kapasitesi 70 milyon'u geçecek Atatürk Havalimanı'nı yerinde tutup, Sabiha'yı büyütüp, geri kalan ihtiyaç için de Atatürk'ü kapatmadan gerçekten üçüncü bir havalimanı yapmak olur. Paris'te üç havalimanı, Londra'da daha fazlası var. Bu şartlarda üçüncü havalimanını 50 milyon civarı bir kapasiteyle çok daha makul bir sürede ve fiyatta yapabilir bu ülke. Ama yok, illa en büyüğünü yapacağız, onu da yandaşlarımıza yaptıracağız, kendi çevremizi zengin edeceğiz derseniz, buna milli dava diyemezsiniz, particilik ve çıkarcılık diyebilirsiniz ancak.
  • Bazıları bu haberden dolayı çok mutlu olmuş olabilir fakat 3.Havalimanı projesi artık Milli bir dava haline geldi ve buna kimse engel olamaz. Başkalarını üzüntüsü üzerine mutluluk kurulmaz. Bu proje için halktan para toplansa elimde avucumda ne varsa vermeye hazırım...
  • İş kolay değil, yakında kıvırmalar başlar. Ben de isterim Ahl'deki yükün kalkmasını, ülkenin modern bir tesise sahip olmasını ancak proje gerçekten fiziksel şartları çok zorlar, bu da finansal yükün ağırlaşması demek, Araplar dışında da finansör zor bulunur.
  • Allah nasip etmesin İNŞALLAH...!!! o bölgede havalimanı yapılmasını siz gidi rantcılar sizii..
  • Bu ülkede kendisini "sözde" modern, çağdaş gören bir kısım var! Bunlar hem ülkede hizmet anlamında tuğlası yoktur hem de yapanı engeller, paçasından tutarlar! İşleri çalışanları da yavaşlatırlar! Bunlar köprülere barajlara havaalanlarına metrolara hızlı trenlere otoyollara karsıdır! Ama gelişmiş ülkelere gittiklerinde bayılırlar! Marmaray " su sızdırıyormuş" yazık size! Bu insanların gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dilleri var söylemez! Normaldir, durmak yok kardeşim hazım zorluğu var!
  • 1-3. Hava Limanından önce 17 ve 25 Aralık olayları olmamıştı. 2- 17 ve 25 Aralık olayları 3. Hava Limanı ihalesinden sonra olmuştur. 3- Milletin a........na koymak çok ta kolay bir iş değildir. 4- Bütün bu olup bitenlerden sonra hiç kimse kamu bankalarına telefon edip verin bu krediyi diyemez. Anlaşıldımı? Anlatabildim mi?
  • Madem ihaleyi alan firma burada çalışmalara başladı, o zaman yer tahsisi meselesi ne oldu? Burada çalışmalar sürerken DHMİ niye yer tahsisini hala yapmadı? Utanmasalar havalimanının açılışında yapacaklar yer tahsisini.

Ulaştırma Bakanlığı’nın havacılıktan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Hamdi Yıldırım, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan, İstanbul’a yapılacak yeni havalimanının inşaat çalışmalarını incelemek için bölgeye gitti.

İnşaat çalışmalarının durduğu ve projenin ilerlemediğine yönelik iddialar üzerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bölgeyi mercek altına aldı.

Bölgeye giden heyetin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyeceği ve durum tespiti yapacağı, yeni havalimanı ihalesini alan Limak, Kolin, Kalyon, Cengiz İnşaat ve Mapa’nın sahipleri ve üst düzey yöneticilerinden bilgi alacağı öğrenildi.

Kredi bulunamayan yeni havalimanının bu durumunun da konuşulacağı iddia edildi.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı’nın geçtiğimiz hafta,  köşe yazısında "3’üncü havalimanı, pistler ve terminal alanı; DHMİ hiçbir çalışma yapmadan, projesi olmadan, jeolojik etütleri yapılmadan ihale edildi. İhaleyi alanlar bu konularda hiçbir soru sormadan ve inceleme yapmadan bu işe atladılar. Zorluklarla şu anda yeni yeni karşılaşmaya başladılar ve çok açık söyleyeyim işi yapmaya hiç de gönüllü değiller. Altı tamamıyla balçık olan bir zeminle daha yeni yeni karşılaşıyorlar ve bu zeminde 1 milyar metreküp dolgu yapacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI’NDAN SERT TEPKİ

Altaylı’nın iddialarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sert tepki göstererek, "Bakıyorsunuz bazı hazmedemeyenler kenarda, köşede bir şeyler yazıp çiziyorlar. 'Bu projeden vazgeçilme düşünceleri var' gibi şeyler yazıp, çiziyorlar. Hazımsızlık çok kötü. Oturdu mu bir daha halledemezler. Onun için bunların ani, acil operasyonlara ihtiyacı var. Çünkü 'bir ülkenin evladıyım, o ülkenin vatandaşıyım' diyenlerin, atılan bu tür adımlara karşı bir hazımsızlık yaşaması hakikaten anlaşılabilir değildir. Köşeye oturup masanın başından yazı yazmakla bu işler olmaz. Şöyle bir zahmet buyur da çık, o havalimanı inşaatının olduğu yere kadar git, orada iş makinelerinin nasıl çalıştığını yerinde bir gör, ilgililerden bilgi al, yazını ondan sonra yaz. Ama maalesef hazımsızlar çok fazla. Dev bir proje, bakıyorsunuz, iki gün köşesinden karalıyor" şeklinde konuşmuştu.

©AirportHaber.com ÖZEL

3. HAVALİMANINDA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Faizin sifir oldugu japonya,2 lerde gezdigi abd ve ortalama 4 oldugu avrupadaki likidideyi faizin 12-13 lerde gezdigi bir projeye hemde hazine garantisin oldugu projeye kim kredi vermez merak ediyoru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hesap bilmeden ~ 9 yıl önce
Para yoksa ask da yoktur. Turkiye'nin tum bankalarin toplam degeri 150 milyar dolar iken bunun 5'te biri olan 30 milyar dolar miktar krediyi yerli bankalar saglar diye beklemek, abesle istigaldir. Yabanci hic bir kredi kurulusu da mevcut sartlarda Hazine garantisi olmasi halinde bile kolay kolay kaynak saglayamaz. O yuzden yapilmama durumunda kabahati hesap kitap bilmeden bu ise soyunanlarda arayin, kendi capinda gecerli sebeplere dayanip tabiati korumaya calisan cefakar insanlara catmayin.Durum bu kadar acik ve nettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
İnsanlar rakamları idrak edemediğinden projeyi anlayamıyor, milyarlarca m3 hafriyat ve dolgudan bahsediliyor. bir d9 dozer günde 600 lt mazot harcar...bir excavatör 300 lt ... diğerleri cabası..1 excavatör, döküm sahası uzaklığına göre taş çatlasa 1000 m³ hafriyat yapar...30 gün-12 ay çalışsa 360.000 m³ yapar...1 milyar m³ kazıyı , 1 yılda 2777 excavatörle, 2 yılda 1333 excavatörle yaparsanız..Sadece excavatörlerin yakıt sarfiyatı 304 milyon lt mazottur. sadece excavatörlerin yakıt gideri 550 milyon dolardır..., Türkiye gibi imkanların kısıtlı , akaryakıtın tavan olduğu bir yerde, bu kadar hafriyat ve dolgu yapmak, sadece hafriyata bu kadar para aktarmak gereksiz ve sacmadır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neresi Milli Dava? ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar, 3.havalimanı diye bir şey asla olmayacak, önce onu anlayın, çünkü yeni havalimanı yapılınca Atatürk Havalimanı kapanacak, ihaleye bu şartlarla çıkıldı, İstanbul'da biri bir uçta diğeri öteki uçta iki havalimanı olacak sadece. Merkezde oturan biri ya da Taksim'de otelde kalan bir turist iki uçtan birine gitmek zorunda kalacak. Makul olan devam edeni yatırımlarla kapasitesi 70 milyon'u geçecek Atatürk Havalimanı'nı yerinde tutup, Sabiha'yı büyütüp, geri kalan ihtiyaç için de Atatürk'ü kapatmadan gerçekten üçüncü bir havalimanı yapmak olur. Paris'te üç havalimanı, Londra'da daha fazlası var. Bu şartlarda üçüncü havalimanını 50 milyon civarı bir kapasiteyle çok daha makul bir sürede ve fiyatta yapabilir bu ülke. Ama yok, illa en büyüğünü yapacağız, onu da yandaşlarımıza yaptıracağız, kendi çevremizi zengin edeceğiz derseniz, buna milli dava diyemezsiniz, particilik ve çıkarcılık diyebilirsiniz ancak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SALİH ÇUBUK ~ 9 yıl önce
Bazıları bu haberden dolayı çok mutlu olmuş olabilir fakat 3.Havalimanı projesi artık Milli bir dava haline geldi ve buna kimse engel olamaz. Başkalarını üzüntüsü üzerine mutluluk kurulmaz. Bu proje için halktan para toplansa elimde avucumda ne varsa vermeye hazırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İş kolay değil, yakında kıvırmalar başlar. Ben de isterim Ahl'deki yükün kalkmasını, ülkenin modern bir tesise sahip olmasını ancak proje gerçekten fiziksel şartları çok zorlar, bu da finansal yükün ağırlaşması demek, Araplar dışında da finansör zor bulunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 9 yıl önce
Allah nasip etmesin İNŞALLAH...!!! o bölgede havalimanı yapılmasını siz gidi rantcılar sizii..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu ülkede kendisini "sözde" modern, çağdaş gören bir kısım var! Bunlar hem ülkede hizmet anlamında tuğlası yoktur hem de yapanı engeller, paçasından tutarlar! İşleri çalışanları da yavaşlatırlar! Bunlar köprülere barajlara havaalanlarına metrolara hızlı trenlere otoyollara karsıdır! Ama gelişmiş ülkelere gittiklerinde bayılırlar! Marmaray " su sızdırıyormuş" yazık size! Bu insanların gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dilleri var söylemez! Normaldir, durmak yok kardeşim hazım zorluğu var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor dostum ~ 9 yıl önce
1-3. Hava Limanından önce 17 ve 25 Aralık olayları olmamıştı. 2- 17 ve 25 Aralık olayları 3. Hava Limanı ihalesinden sonra olmuştur. 3- Milletin a........na koymak çok ta kolay bir iş değildir. 4- Bütün bu olup bitenlerden sonra hiç kimse kamu bankalarına telefon edip verin bu krediyi diyemez. Anlaşıldımı? Anlatabildim mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer Tahsisi ~ 9 yıl önce
Madem ihaleyi alan firma burada çalışmalara başladı, o zaman yer tahsisi meselesi ne oldu? Burada çalışmalar sürerken DHMİ niye yer tahsisini hala yapmadı? Utanmasalar havalimanının açılışında yapacaklar yer tahsisini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000