05 Aralık 2014, Cuma 17:35:19

3. HAVALİMANINDA FLAŞ GELİŞME

ABD'den yayın yapan Bloomberg, "Türkiye'de üç kamu bankası ile üç özel bankanın, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı projesinin ilk aşaması için yaklaşık 4,5 milyar Euro'luk krediyi sağlamak üzere" olduğunu duyurdu.
  • Arap dostlarımız,dindaşlarımızın paracıkları;Zürich,Londra,New Yorkta eksi faizde uyurken bu projeyi neden göremezler acaba?İzin alamıyorlarmı,amirlerinden?
  • Hırsızlık İçin Girdiği Evde Suçüstü Yakalanan K.U(19), Operasyonun Zamanlamasına Dikkat Çekti Dün gece Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi'ndeki bir eve girdiği sırada polisler tarafından suçüstü yakalanan K.U(19), yapılan ilk sorgusunda suçlamaları inkar ederken, operasyonun zamanlamasına dikkat çekti. Polise verdiği ilk ifadede emniyet içindeki bazı odakların kendisiyle kişisel sorunu olduğunu iddia eden genç zanlı, "Gidelim bizim mahallede herkese tek tek soralım. Suçlu muyum, suçsuz muyum milletimiz karar versin. Yüreğiniz varsa seçimde çıkın karşıma, orada hesaplaşalım" diyerek, kimseden korkusu olmadığını açıkça belirtti.
  • Sakarya gezisi dönüşü Yeşilköy Havalimanı'nda kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, bu kez de 2.26 TL olduğunu iddia eden Amerikan Dolar'ına yüklendi. Amerikan Dolar'ını hükümete karşı kurulan küresel komplonun bir parçası olmakla suçlayan Erdoğan "Sen kimsin? Neye göre 2.26 TL'sin? Senin kaç para olacağına ancak ve ancak bu aziz millet karar verir. Sandığa gidelim, ne sonuç çıkarsa herkes buna saygı göstersin. Sandık 3 diyorsa 3, 5 diyorsa 5..." sözleriyle milli iradenin ayaklar altına alınmasına kesinlikle müsade edilmeyeceginin altını çizdi.
  • Türkiye’nin son yıllarda yakaladığı muazzam yükselişi engellemek isteyen dış mihraklar bir kez daha sahneye çıktı. Bir süre önce kuyruklu yıldıza sonda yollayan Avrupa Uzay Ajansı’nı takiben bugün de NASA, Mars yolculuğunun ilk denemesi olarak görülen Orion uzay mekiğini fırlatmaya çalıştı. AK Parti hükümeti tarafından “Tamamen bizi çekemediklerinden, kıskançlıktan, fesatlıktan yapılmış küstahça bir girişim” olarak nitelendirilen deneme henüz başarıya ulaşabilmiş değil… “Maksatları göz boyamak” Orion hamlesinden sonra harekete geçen AKP’li kurmaylar, Nasa’nın Mars’a araç gönderme hazırlığının 3. Havalimanı ve 3. Köprüye karşı bir misilleme olup olmadığını masaya yatırmak için öğlen saatlerinde acil olarak toplandı. 3.5 saat süren toplantı sonunda bir açıklama yapan AKP Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tayyar Gürel, vatandaşları müsterih olmaya davet ederken; “Bizim icraatlarin yanından geçemez arkadaşlar.
  • Hava limanı bittiğinde buradaki muhalif eziklerin yorumlarını görmek istiyorum :)
  • Yer teslimi 6 ay otelendi..ne haber??
  • Ferit Şahenk büyük olasılıkla Garanti Bankası'nı diktatörün Havalimanı'na kredi ver baskısı nedeniyle sattı. Bu saçmalığa bir tek Rus bankası Denizbank ve kamu bankaları kredi verir. Kamu bankaları da müflis olduğundan yurtdışından refinansman bulmak zorundalar, o da pek kolay değil. Rus'ların mali durumu da ortada. Bence kaçak sarayı ipotek etmek finansmanı kolaylaştırır.
  • fatih altayli olmasa bu insaat dururdu,o kacaksarayda oturan adami uyandirdi
  • yabancı bankalar 1€ verir diğer 3 türk bankasını sonuna kadar soyar tayyip. nasıl olsa yerli banka gm leri ayakkabı kutusu ile ayakçılığını yapıyor.
  • Yaptığımız calısmalar ve arastırmalar gostermistirki rte ve ahl meydanları arası yapılacak taksi yolları bu meydanların verimini yuzde bin besyuz arttıracaktır. Bu fast taxiwaysde ucaklar e5 kenarındaki metrobus soforleriyle kapısabileceklerdir

ABD'den yayın yapan Bloomberg, "Türkiye'de üç kamu bankası ile üç özel bankanın, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı projesinin ilk aşaması için yaklaşık 4,5 milyar Euro'luk krediyi sağlamak üzere" olduğunu duyurdu. Bloomberg'e göre, toplam 10,3 milyar Euro'ya mal olması beklenen projeye kamu bankalarının yaklaşımı "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 3. havalimanına verdiği önemi gösteriyor."

Bloomberg.com'da Ercan Ersoy ve İsobel Finkel'ın "İstanbul Havalimanı'nı hayal edenler, Türkiye'de en büyük krediyi almak üzereler" başlığıyla yayımlanan haberi, özetle şöyle:

"2020’de dünyanın en büyük kapasiteli havalimanlarından biri olması amaçlanan İstanbul’un üçüncü havalimanının müteahhitleri projeyi finanse etmesi için görüşülen banka sayısını düşürüyor. Önümüzdeki ay proje için bankalardan alınan kredi, Türkiye’nin en büyük kurumsal kredisi olabilir.

Bu durum hakkında bilgi sahibi olan dört kişinin iddiasına göre, Ziraat ve Halk Bankası dahil üç kamu bankası ile üç özel banka, projenin ilk aşaması için yaklaşık 4,5 milyar Euro sağlamak üzere. Proje finansörlerinden biri olan Denizbank CEO'su Hakan Ateş, 17 Haziran’da “Yaklaşık 10 banka bu yılın başında düşünüldü” diye konuştu.

Devlet bankalarının tutumu projenin Tayyip Erdoğan için önemini gösteriyor olabilir.

Erdoğan, Ortadoğu ve Avrupa’daki rakipleriyle rekabetinde ona katkı sağlayacağı için İstanbul’u bir ulaşım merkezine dönüştürmek istiyor.

Dubai’de Commerzbank’ta bir kredi analisti olan Apolos Bantis, telefonda dün (4 Aralık 2014) şunları söyledi:

“Üç kamu bankası ile altı Türk bankasından oluşan bir grubun böyle bir risk alması, bu projeye finansör olmak için bazı politik motivasyonların olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin en büyük bankalarının altısının bu işlemi yapmış olduğu gerçeği projenin finansal devamlığı üzerine olan kaygı ve spekülasyonları gidermeli.”

Cengiz Holding’in yöneticisi Mehmet Cengiz de, 22 Kasım’da “Projenin finansörlerinin Türkiye'deki bankalar olmasının planlandığını" söyledi.

Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası’nın, finansör grubunun tamamlanması için devlet tarafından işletilen Türkiye Vakıflar Bankası’na katıldığı, ancak bu konunun tartışıldığı müzakerelerin özel olduğu söylendi. Ayrıca bilgi veren üç kişi tarafından “Ziraat Bankası finans sağlama noktasında en büyük paya sahipken, Garanti ise en küçük paya sahip olduğu” belirtildi.

İki kaynak da “en az 15 yıl vadeli olması planlanan kredinin 4 yıl geri ödemesiz olabileceğini” söyledi. 3 kişi de “finansman paketinin ocak ayında tamamlanabileceğini” belirtti.

Türkiye THY’yi desteklemek için havacılık altyapısına yatırım yapıyor. Böylece Avrupa ile hava ulaşımı konusunda rekabet edebilecek. Londra’daki Heathrow, Pekin ve Atlanta’dan sonra üçüncü en büyük havalimanı; Airports Council International'ın verilerine göre 2013 yılı boyunca 72 milyon yolcu taşıdı.  Atatürk Hava Limanı’ndaki trafik geçen yıl yüzde 14 büyürken, 51 milyon yolcuyla 18’inci sıraya tırmandı. Dubai'de de yılda 66 milyon yolcu taşınıyor.

Toplam maliyet 10,3 milyar Euro

Geçen yıl havalimanı yapımı ve işletmesi için sözleşme imzalayan 5 Türk inşaat şirketinden biri olan Limak Holding AŞ’nin yöneticisi Nihat Özdemir’e göre, 3. havalimanının 10.3 milyar Euro'ya mal olacağı tahmin ediliyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün (DHMİ) internet sitesine göre de, havalimanı ilk aşamada, 2018’den itibaren senelik 90 milyon yolcu kapasitesyle işletmeye alınacak. Son aşamada, havalimanı 150 milyon yolcuya hizmet edecek.

Ziraat’in sözcüsü Ali Kırbaş devlet tarafından koordine edilen finans sağlama girişiminin varlığını onayladı. Yapı Kredi’den bir sözcü  ise yorum yapmayı reddetti.

3. HAVALİMANINDA FLAŞ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Musevi Lobisi ? ~ 9 yıl önce
Arap dostlarımız,dindaşlarımızın paracıkları;Zürich,Londra,New Yorkta eksi faizde uyurken bu projeyi neden göremezler acaba?İzin alamıyorlarmı,amirlerinden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Scar-H ~ 9 yıl önce
Hırsızlık İçin Girdiği Evde Suçüstü Yakalanan K.U(19), Operasyonun Zamanlamasına Dikkat Çekti Dün gece Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi'ndeki bir eve girdiği sırada polisler tarafından suçüstü yakalanan K.U(19), yapılan ilk sorgusunda suçlamaları inkar ederken, operasyonun zamanlamasına dikkat çekti. Polise verdiği ilk ifadede emniyet içindeki bazı odakların kendisiyle kişisel sorunu olduğunu iddia eden genç zanlı, "Gidelim bizim mahallede herkese tek tek soralım. Suçlu muyum, suçsuz muyum milletimiz karar versin. Yüreğiniz varsa seçimde çıkın karşıma, orada hesaplaşalım" diyerek, kimseden korkusu olmadığını açıkça belirtti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Scar-H ~ 9 yıl önce
Sakarya gezisi dönüşü Yeşilköy Havalimanı'nda kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, bu kez de 2.26 TL olduğunu iddia eden Amerikan Dolar'ına yüklendi. Amerikan Dolar'ını hükümete karşı kurulan küresel komplonun bir parçası olmakla suçlayan Erdoğan "Sen kimsin? Neye göre 2.26 TL'sin? Senin kaç para olacağına ancak ve ancak bu aziz millet karar verir. Sandığa gidelim, ne sonuç çıkarsa herkes buna saygı göstersin. Sandık 3 diyorsa 3, 5 diyorsa 5..." sözleriyle milli iradenin ayaklar altına alınmasına kesinlikle müsade edilmeyeceginin altını çizdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Scar-H ~ 9 yıl önce
Türkiye’nin son yıllarda yakaladığı muazzam yükselişi engellemek isteyen dış mihraklar bir kez daha sahneye çıktı. Bir süre önce kuyruklu yıldıza sonda yollayan Avrupa Uzay Ajansı’nı takiben bugün de NASA, Mars yolculuğunun ilk denemesi olarak görülen Orion uzay mekiğini fırlatmaya çalıştı. AK Parti hükümeti tarafından “Tamamen bizi çekemediklerinden, kıskançlıktan, fesatlıktan yapılmış küstahça bir girişim” olarak nitelendirilen deneme henüz başarıya ulaşabilmiş değil… “Maksatları göz boyamak” Orion hamlesinden sonra harekete geçen AKP’li kurmaylar, Nasa’nın Mars’a araç gönderme hazırlığının 3. Havalimanı ve 3. Köprüye karşı bir misilleme olup olmadığını masaya yatırmak için öğlen saatlerinde acil olarak toplandı. 3.5 saat süren toplantı sonunda bir açıklama yapan AKP Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tayyar Gürel, vatandaşları müsterih olmaya davet ederken; “Bizim icraatlarin yanından geçemez arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rte grand airport ~ 9 yıl önce
Hava limanı bittiğinde buradaki muhalif eziklerin yorumlarını görmek istiyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yer teslimi ~ 9 yıl önce
Yer teslimi 6 ay otelendi..ne haber??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acımadıki ~ 9 yıl önce
iptal edilse göbek atacaksın herhalde?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ferit Şahenk büyük olasılıkla Garanti Bankası'nı diktatörün Havalimanı'na kredi ver baskısı nedeniyle sattı. Bu saçmalığa bir tek Rus bankası Denizbank ve kamu bankaları kredi verir. Kamu bankaları da müflis olduğundan yurtdışından refinansman bulmak zorundalar, o da pek kolay değil. Rus'ların mali durumu da ortada. Bence kaçak sarayı ipotek etmek finansmanı kolaylaştırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
fatih altayli olmasa bu insaat dururdu,o kacaksarayda oturan adami uyandirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaw he he ~ 9 yıl önce
yabancı bankalar 1€ verir diğer 3 türk bankasını sonuna kadar soyar tayyip. nasıl olsa yerli banka gm leri ayakkabı kutusu ile ayakçılığını yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM(parody) ~ 9 yıl önce
Yaptığımız calısmalar ve arastırmalar gostermistirki rte ve ahl meydanları arası yapılacak taksi yolları bu meydanların verimini yuzde bin besyuz arttıracaktır. Bu fast taxiwaysde ucaklar e5 kenarındaki metrobus soforleriyle kapısabileceklerdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000